Ухвала
від 05.10.2020 по справі 923/860/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРCОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Театральна,18, м. Херсон, 73000,

тел./0552/26-47-84, 49-31-78, факс 49-31-78, веб сторінка: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


У Х В А Л А

05 жовтня 2020 року м.Херсон Справа № 923/860/20

Господарський суд Херсонської області у складі судді Пінтеліної Т.Г. при секретарі судового засідання Кудак М.І., розглянувши справу за позовом: Акціонерного товариства "Херсонобленерго" 73003, м. Херсон, вул. Пестеля, 5, ідентифікаційний код юридичної особи ЄДРПОУ: 05396638

до Відповідача : Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Полякова-23", 73000, м. Херсон, вул. Полякова, 23, ідентифікаційний код юридичної особи ЄДРПОУ: 38697516

про зобов`язання здійснити допуск до електроустановок

за участю представників сторін:

від позивача - Кізім Т.О., дов. від 02.01.20 № 07/017-20

від відповідача - не прибули

в с т а н о в и в:

Позивач 26.08.2020р. звернувся до суду з позовною заявою у якій просить зобов`язати відповідача допустити працівників Акціонерного товариства "Херсонобленерго" до належних відповідачу об`єктів, що забезпечуються електроенергією - для відключення електропостачання і опломбування комутаційних пристроїв у відключеному стані; просили стягнути сплачений судовий збір.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддям від 26.08.2020 року, справу розподілено судді Пінтеліній Т.Г.

Ухвалою від 26.08.2020р. суд постановив прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі, здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного з повідомленням (викликом) учасників справи. Призначено перше засідання по справі на 05 жовтня 2020 року о 14:00 год. Звернуто увагу сторін на те, що розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження здійснюється судом за правилами, встановленими Господарським процесуальним кодексом України для розгляду справ в порядку загального позовного провадження, з особливостями, визначеними у ст.ст. 247-252 цього ж Кодексу. Встановлено відповідачу строк для подачі відзиву на позов - 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, встановлено позивачу строк для подачі відповіді на відзив протягом п`яти днів з дня отримання відзиву.

Як вбачається із поштового конверту, який повернувся на адресу суду, Відповідачу ухвала про відкриття провадження від 26.08.2020 не вручена, оскільки "адресат відсутній за вказаною адресою".

Ухвала про відкриття провадження у справі отримана позивачем 01.09.2020р., що вбачається із поштового повідомлення про вручення поштового відправлення.

Станом на 05.10.2020р. відзиву на адресу суду не надходило.

Представник позивача в судовому засіданні не заперечував проти відкладення розгляду справи.

Відповідно до ч. 1 ст. 252 ГПК України розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження здійснюється судом за правилами, встановленими цим Кодексом для розгляду справи в порядку загального позовного провадження, з особливостями, визначеними у цій главі.

За ч. 1, 3, 5 ст. 216 ГПК України суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених ч. 2 ст. 202 цього Кодексу. Про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання ухвалами. Якщо розгляд справи було відкладено, суд продовжує провадження у справі зі стадії, на якій розгляд справи було відкладено. У випадку відкладення розгляду справи під час її розгляду по суті суд може почати розгляд справи по суті спочатку.

З метою дотримання завдань та принципів господарського судочинства, зокрема змагальності та рівності учасників справи перед законом і судом, суд дійшов висновку про необхідність відкладення розгляду справи.

При здійсненні правосуддя суд має виходити з необхідності дотримання основних засад господарського судочинства, зазначених в ст.ст.2, 4 ГПК України стосовно забезпечення права сторін на розгляд справ у господарському суді після їх звернення до нього у встановленому порядку, гарантованому чинним законодавством та всебічно забезпечити дотримання справедливого, неупередженого та своєчасного вирішення судом спорів з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

У зв`язку з необхідністю забезпечення реалізації всіма учасниками процесу своїх процесуальних прав і обов`язків, з метою повного, об`єктивного, всебічного розгляду справи, суд вважає за необхідне відкласти судове засідання на іншу дату.

Суд постановляє розглянути дану справу у розумний строк. Частиною 1 статті 9 Конституції України встановлено, що чинні міжнародні договори, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, є частиною національного законодавства України.

Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод (далі - Конвенція) ратифікована Верховною Радою України 17 липня 1997 p. і набула чинності в Україні 11 вересня 1997 p. У ній сформульовано основні права і свободи людини, зокрема право при визначенні її громадянських прав і обов`язків, висуненні проти неї кримінального обвинувачення на справедливий і відкритий розгляд справи впродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, створеним відповідно до закону.

Розумність строку визначається окремо для кожної справи. Для цього враховують її складність та обсяг, поведінку учасників судового процесу, час, необхідний для проведення відповідної експертизи (наприклад, рішення Суду у справі G. B. проти Франції ), тощо.

Отже, поняття розумний строк є оціночним, суб`єктивним фактором, що унеможливлює визначення конкретних строків судового розгляду справи, тому потребує нормативного встановлення.

Точкою відліку часу розгляду цивільної справи протягом розумного строку умовно можна вважати момент подання позовної заяви до суду. Роль національних суддів полягає у швидкому та ефективному розгляді справ (№51 рішення Європейського суду з прав людини від 30.11.2006 у справі "Красношапка проти України").

З огляду на викладене та зважаючи, що на думку суду обставини справи свідчать про наявність у справі матеріалів не достатніх для її розгляду та ухвалення законного і обґрунтованого рішення, а також те, що відзиву не було подано відповідачем, необхідне подальше відкладення розгляду справи з урахуванням вищезгаданому принципу розгляду справи впродовж розумного строку.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 42, 169, 216, 248, 232-235, 252 ГПК України,

п о с т а н о в и в:

1. Розгляд справи відкласти. Розглянути справу у розумний строк.

2. Призначити розгляд справи 02 листопада 2020 року на 14:30 год., яке відбудеться в залі судових засідань № 211 Господарського суду Херсонської області за адресою: м. Херсон, вул.Театральна, 18.

Дата судового засідання визначена з урахуванням перебування судді у щорічній плановій відпустці.

3. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст.60 ГПК України документи, що підтверджують повноваження.

4. Копію ухвали надіслати сторонам по справі.

Ухвала набирає чинності з моменту її прийняття 05.10.2020р. та оскарженню поза межами судового рішення, прийнятого за результатами розгляду справи, не підлягає.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: ks.arbitr.gov.ua/sud5024

Суддя Т.Г. Пінтеліна

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення05.10.2020
Оприлюднено08.10.2020
Номер документу92037729
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —923/860/20

Ухвала від 18.02.2021

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 17.12.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 26.11.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 05.10.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 26.08.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні