Ухвала
від 07.10.2020 по справі 320/8946/20
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позову без розгляду

07 жовтня 2020 року м.Київ №320/8946/20

Суддя Київського окружного адміністративного суду Брагіна О.Є.,

при секретарі судового засідання - Лубянській Д.С.,

за участі представника позивача - Колодія О.М.,

представника відповідача - Кучеренка О.І,

представника третьої особи - Дьяконової О.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в порядку загального позовного провадження, адміністративну справу за позовом Київської обласної організації політичної партії "Всеукраїнського об`єднання "Батьківщина" до Обухівської міської територіальної виборчої комісії Обухівського району Київської області, третя особа - Київська обласна організація політичної партії "Слуга Народу" про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії,

у с т а н о в и в:

до суду звернулась КОО ПП "ВО "Батьківщина" з вимогами про визнання протиправною дії Обухівської міської ТВК Обухівського району Київської області, скасування постанови про реєстрацію кандидатів у депутати Обухівської міської ради Обухівського району Київської області на перших місцевих виборах 25.10.2020, включених до єдиного та територіальних виборчих списків КОО ПП "Слуга Народу", в частині реєстрації кандидатів у депутати Обухівської міської ради ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , включених до єдиного та територіальних виборчих списків КОО ПП "Слуга народу" та зобов`язання відповідача прийняти рішення про скасування реєстрації цих депутатів.

Ухвалою суду від 06.10.2020 у справі було відкрито загальне позовне провадження та призначено справу до розгляду.

07.10.2020, під час розгляду справи у підготовчому судовому засіданні від представника позивача Колодія О.М. надійшла заява про залишення позову без розгляду.

Представники відповідача та третьої особи не заперечували проти задоволення заявленого клопотання.

Вирішуючи питання щодо залишення позовної заяви без розгляду, суд виходив з наступного:

у силу положень ч.3 ст. 9 КАСУ, кожна особа, яка звернулася за судовим захистом, розпоряджається своїми вимогами на свій розсуд, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Таким правом користуються й особи, в інтересах яких подано позовну заяву, за винятком тих, які не мають адміністративної процесуальної дієздатності.

Згідно з приписами ч.3 ст. 44 цього Кодексу, учасники справі мають право подавати заяви та клопотання.

На підставі ч.1 ст.60 КАСУ представник, який має повноваження на ведення справи в суді здійснює від імені особи, яку він представляє її процесуальні права та обов`язки.

Частиною 3 ст.11 КАСУ встановлено, що учасник справи наділений правом вільного розпорядження своїми вимогами на власний розсуд.

Пунктом 5 ч.1 ст. 240 КАСУ передбачено, що суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про таке.

Дослідивши доводи поданого клопотання, ураховуючи безумовне право позивача на власний розсуд розпоряджатися своїми вимогами, керуючись 44, 240, 243, 248, 250, КАСУ, суд

у х в а л и в:

позовну заяву Київської обласної організації політичної партії "Всеукраїнського об`єднання "Батьківщина" (код ЄДРПОУ - 21710792, м.Київ, вул. Турівська, буд. 13 корпус Б) до Обухівської міської територіальної виборчої комісії Обухівського району Київської області (код ЄДРПОУ 43755857, Київська область, м.Обухів, вул.Київська, 117), третя особа - Київська обласна організація політичної партії "Слуга Народу" (код ЄДРПОУ - 43696886, Київська область, Києво-Святошинський район, с.Софіївська Борщагівка, вул.І.Франка, буд. 6 офіс 431) про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії, - залишити без розгляду.

Копію ухвали вручити (направити) учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження, а у разі її апеляційного оскарження - з моменту проголошення судового рішення суду апеляційної інстанції. Апеляційна скарга на рішення суду подається до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом двох днів з дня його проголошення, а на судові рішення, ухвалені до дня голосування, - не пізніш як за чотири години до початку голосування.

Суддя Брагіна О.Є.

Дата ухвалення рішення07.10.2020
Оприлюднено07.10.2020
Номер документу92039298
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —320/8946/20

Ухвала від 07.10.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Брагіна О.Є.

Ухвала від 07.10.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Брагіна О.Є.

Постанова від 06.10.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Оксененко Олег Миколайович

Ухвала від 06.10.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Оксененко Олег Миколайович

Ухвала від 06.10.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Оксененко Олег Миколайович

Ухвала від 06.10.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Брагіна О.Є.

Ухвала від 02.10.2020

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Брагіна О.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні