Рішення
від 11.09.2020 по справі 607/4752/20
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ДОДАТКОВЕ Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11.09.2020 Справа №607/4752/20

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області в складі:

головуючої судді Грицай К.М.,

за участю секретаря судового засідання Крупи О.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні питання про судові витрати у цивільній справі за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Карпенка 12 до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області перебувала цивільна справа за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Карпенка 12 до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Рішенням Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 12 серпня 2020 року позов задоволено частково. Ухвалено стягнути із ОСОБА_1 в користь Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Карпенка 12 заборгованість по сплаті внесків на управління та обслуговування будинку і прибудинкової території в сумі 6384,86 коп., три відсотки річних в сумі 200,86 грн., інфляційні втрати в сумі 301,00 грн.; стягнути із ОСОБА_1 в користь Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Карпенка 12 2102,00 грн. сплаченого судового збору та 750 грн. витрат на професійну правничу допомогу. В задоволенні решти позовних вимог відмовлено.

Представником позивача у позовній заяві було заявлено про те, що ним було понесено витрати, пов`язані з наданням доказів на суму 268,50 грн.

02 вересня 2020 року до суду надійшла заява представника позивача про ухвалення додаткового рішення суду та стягнення з відповідача на користь позивача 268,50 грн. судових витрат, пов`язаних з розглядом справи, а саме витрат, пов`язаних із вчиненням інших процесуальних дій, необхідних для розгляду справи, або підготовки до її розгляду. В обґрунтування понесених судових витрат до матеріалів справи долучено копію фіскального чека № 0039 від 20.02.2020 року на суму 218,50 грн. та копію платіжного доручення № 17 від 13.02.2020 року на суму 50,00 грн.

Відповідно до п. 3) ч. 1 ст. 270 ЦПК України, суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо: судом не вирішено питання про судові витрати.

Ч.ч. 3, 4 ст. 270 ЦПК України визначено, що суд, що ухвалив рішення, ухвалює додаткове судове рішення в тому самому складі протягом десяти днів із дня надходження відповідної заяви. Додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення.

У разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Суд не вбачає необхідності для виклику сторін в судове засідання.

Дослідивши надані докази, суд дійшов висновку про необхідність ухвалення додаткового рішення та задоволення заяви представника позивача з огляду на наступне.

При ухваленні рішення у даній справі не було вирішено питання про розподіл судових витрат, пов`язаних з вчиненням інших процесуальних дій, необхідних для розгляду справи, або підготовки до її розгляду.

Відповідно до ст.133 ЦПК України судові витрати складаються з судового збору та витрат, пов`язаних з розглядом справи, до яких відносяться і витрати на професійну правничу допомогу.

В силу ч.ч. 1, 2 ст. 134 ЦПК України, разом з першою заявою по суті спору кожна сторона подає до суду попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які вона понесла і які очікує понести в зв`язку із розглядом справи. У разі неподання стороною попереднього розрахунку суми судових витрат суд може відмовити їй у відшкодуванні відповідних судових витрат, за винятком суми сплаченого нею судового збору.

Частиною 8 ст. 141 ЦПК України встановлено, що розмір витрат, які сторона сплатила або має сплатити у зв`язку з розглядом справи, встановлюється судом на підставі поданих сторонами доказів (договорів, рахунків тощо).

Такі докази подаються до закінчення судових дебатів у справі або протягом п`яти днів після ухвалення рішення суду за умови, що до закінчення судових дебатів у справі сторона зробила про це відповідну заяву. У разі неподання відповідних доказів протягом встановленого строку така заява залишається без розгляду.

Відповідно до ч. 2 ст. 140 ЦПК України розмір витрат, пов`язаних з проведенням огляду доказів за місцем їх знаходження, забезпеченням доказів та вчиненням інших дій, пов`язаних з розглядом справи чи підготовкою до її розгляду, встановлюється судом на підставі договорів, рахунків та інших доказів.

На підставі вищевикладеного, суд вважає за необхідне ухвалити додаткове рішення у справі №607/4752/20, яким вирішити питання про судові витрати та стягнути з ОСОБА_1 на користь Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Карпенка 12 судові витрати в розмірі 268,50 грн.

На підставі наведеного, керуючись ст. 270 ЦПК України,-

В И Р І Ш И В:

Заяву представника позивача Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Карпенка 12 Чайки С.М. про стягнення з ОСОБА_1 в користь Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Карпенка 12 268,50грн. судових витрат, пов`язаних з розглядом справи чи підготовкою до її розгляду - задовольнити.

Стягнути із ОСОБА_1 в користь Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Карпенка 12 понесені витрати, які пов`язаних з розглядом справи чи підготовкою до її розгляду в сумі 268 грн. 50 коп.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення до Тернопільського апеляційного суду або через Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області.

Учасник справи, якому повне рішення не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення суду, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Позивач: Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Карпенка 12 , місцезнаходження: вул. Карпенка, 12 кв. 75 м. Тернопіль, ЄДРПОУ 40464465.

Відповідач: ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 .

Головуючий суддяК. М. Грицай

Дата ухвалення рішення11.09.2020
Оприлюднено08.10.2020
Номер документу92056891
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —607/4752/20

Рішення від 11.09.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Рішення від 12.08.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Рішення від 12.08.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Ухвала від 05.05.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

Ухвала від 27.03.2020

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Грицай К. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні