Ухвала
від 05.10.2020 по справі 755/4878/20
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/4878/20

Провадження № 2/761/5779/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 жовтня 2020 року суддя Шевченківського районного суду м. Києва Сіромашенко Н.В., розглянувши клопотання представник позивача ОСОБА_1 -Адвокатське об`єднання Автопоміч в особі адвоката Стефківського В.І. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства, Київський страховий дім , третя особа: Моторне (транспортне) страхове бюро України про відшкодування шкоди,

в с т а н о в и в :

В Шевченківського районного суду м. Києва знаходиться цивільна справа за ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства, Київський страховий дім , третя особа: Моторне (транспортне) страхове бюро України про відшкодування шкоди.

04.05.2020 року до суду від представника позивача надійшло клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції та визначення Львівського апеляційного суду відповідальним за проведення відеоконференції.

Положеннями статті 212ЦПК України передбачено, що суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення.

Таким чином, прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду. Вказана норма не передбачає обов`язку проведення судового засідання в режимі відеоконференції в разі наявності про це клопотання сторони.

Згідно пункту 1.2.3 та пункту 1.3 Інструкції про порядок роботи з технічними засобами відеозапису ходу і результатів процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції під час судового засідання, затвердженої наказом Державної судової адміністрації від 15 листопада 2012 року, № 155 календар проведення процесуальних дій в режимі відеоконференції ведеться адміністратором офіційного веб-порталу судової влади України, обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Отже, для проведення судового засідання в режимі відеоконференції суду, який постановляє ухвалу про проведення судового засідання в режимі відеоконференції, необхідно провести резервування майданчику для проведення відеоконференції.

Представник позивача просить визнати відповідальним за проведення відеоконференції Львівського апеляційного суду, проте можливість забронювати майданчик для проведення засідання у режимі відеоконференції на 10 год. 00 хв. на 06 жовтня 2020 року відсутня через заздалегідь спланований графік проведення відеоконференцій указаним судом та неможливістю направлення ухвали про проведення судового засідання в режимі відеконференції через короткий проміжок часу.

За таких обставин, у задоволенні клопотання представника позивача ОСОБА_1 -Адвокатське об`єднання Автопоміч в особі адвоката Стефківського В.І. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, слід відмовити.

Керуючись ст. 212 , 247 ЦПК України , суд

у х в а л и в :

Відмовити у задоволенні клопотання представника позивача ОСОБА_1 - Адвокатського об`єднання Автопоміч в особі адвоката Стефківського В.І. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Н.В. Сіромашенко

СудШевченківський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення05.10.2020
Оприлюднено08.10.2020
Номер документу92064582
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —755/4878/20

Рішення від 19.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Сіромашенко Н. В.

Ухвала від 06.10.2020

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Сіромашенко Н. В.

Ухвала від 05.10.2020

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Сіромашенко Н. В.

Ухвала від 25.05.2020

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Сіромашенко Н. В.

Ухвала від 31.03.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні