Ухвала
від 02.10.2020 по справі 420/3941/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/3941/20

УХВАЛА

02 жовтня 2020 року м. Одеса

Одеський окружний адміністративний суд під головуванням судді Андрухіва В.В., за участю секретаря судового засідання Рижук В.І., представника позивача - Кірющенко А.В., представника відповідача - Терзі Д.Д., представника третьої особи ГУ ДСНС України в Одеській області - Хворостенка Б.В., представник третьої особи ДНЗ «Буратіно» - не з`явився, розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду справу за позовною заявою Керівника Ізмаїльської місцевої прокуратури Одеської області до Каланчацької сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору - Дошкільний навчальний заклад «Буратіно» загального розвитку для дітей від 2 до 6 років Каланчацької сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області, про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

Керівник Ізмаїльської місцевої прокуратури Одеської області звернувся до суду з позовом до Каланчацької сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору - Дошкільний навчальний заклад «Буратіно» загального розвитку для дітей від 2 до 6 років Каланчацької сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області, в якому просить:

- визнати протиправною бездіяльність Каланчацької сільської ради Ізмаїльського району Одеської області щодо невжиття заходів, направлених на усунення порушень протипожежної безпеки в діяльності дошкільного навчального закладу «Буратіно» загального розвитку для дітей від 2 до 6 років Каланчацької сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, що зафіксовані в акті № 108 позапланової перевірки, проведеної у період з 29.07.2019 р. по 02.08.2019 р. співробітниками Ізмаїльського міжрайонного відділу Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області;

- зобов`язати Каланчацьку сільську раду Ізмаїльського району Одеської області вжити в межах компетенції заходи, направлені на усунення порушень протипожежної безпеки в діяльності дошкільного навчального закладу «Буратіно» загального розвитку для дітей від 2 до 6 років Каланчацької сільської ради Ізмаїльського району Одеської області, що зафіксовані в акті №108 позапланової перевірки, проведеної у період з 29.07.2019 р. по 02.08.2019 р. співробітниками Ізмаїльського міжрайонного відділу Головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області, в тому числі, розглянути питання про виділення коштів, необхідних на усунення виявлених порушень у вказаному дошкільному навчальному закладі.

Ухвалою від 13.05.2020 року прийнято до розгляду вказану позовну заяву та відкрито провадження у справі. Ухвалено розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін. Призначено перше судове засідання для розгляду справи по суті на 08 червня 2020 року об 11:00 год.

У судовому засіданні 02.10.2020 року представник позивача повідомив про проведення 28.09.2020 року позапланового заходу державного нагляду (контролю) з питання виконання припису про усунення недоліків.

Представник відповідача повідомив, що радою вже проведено тендер на закупівлю та встановлення протипожежної сигналізації, укладено договір з переможцем, кошти на оплату виділені. Тобто всі необхідні заходи відповідачем вжито.

З огляду на викладені обставини, для з`ясування всіх обставин справи, спливу часу на розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження, позивач заявив клопотання про перехід до розгляду справи в загальному позовному провадженні.

Представник відповідача та представника третьої особи - ГУ ДСНС України в Одеській області не заперечували щодо переходу до розгляду справи в загальному позовному провадженні.

Розглянувши клопотання представника позивача про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, суд дійшов висновку про наявність підстав для його задоволення, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.1, ч.3, ч.5 ст.12 КАС України, адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Умови, за яких суд має право розглядати справи у загальному або спрощеному позовному провадженні, визначаються цим Кодексом.

Відповідно до ч.4 ст.260 КАС України, якщо відповідач в установлений судом строк подасть заяву із запереченнями проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, суд залежно від обґрунтованості заперечень відповідача протягом двох днів із дня її надходження до суду постановляє ухвалу про: 1) залишення заяви відповідача без задоволення; 2) розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Згідно із ч.3 ст.257 КАС України, при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) значення справи для сторін; 2) обраний позивачем спосіб захисту; 3) категорію та складність справи; 4) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; 5) кількість сторін та інших учасників справи; 6) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 7) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

З огляду на вищевикладене, суд дійшов висновку, про обґрунтованість клопотання представника позивача та призначення даної адміністративної справи до розгляду за правилами загального позовного провадження.

Згідно з вимогами ч.1 ст.179 КАС України, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 12, 179, 248, 256, ч.3 ст.257, ст.ст. 260, 293 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Розглядати справу № 420/3941/20 за правилами загального позовного провадження зі стадії відкриття провадження у справі.

Призначити підготовче засідання на 30 жовтня 2020 року об 11.00 год.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву - протягом п`ятнадцяти днів з дня проголошення даної ухвали. Відзив подається до суду разом із документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив - протягом п`яти днів з дня отримання відзиву відповідача. Відповідь на відзив подається до суду разом із документами, що підтверджують надіслання (надання) відповіді і доданих до неї доказів іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу строк для подання заперечень на відповідь на відзив - протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив. Заперечення подаються до суду разом із документами, що підтверджують надіслання (надання) заперечень і доданих до них документів іншим учасникам справи.

Встановити третім особам строк для подання пояснень щодо позову або відзиву - протягом п`яти днів з дня отримання позову або відзиву відповідно. Пояснення подаються до суду разом із документами, що підтверджують надіслання (надання) пояснень і доданих до них документів іншим учасникам справи.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала суду оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвалу включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Повний текст ухвали складено 07 жовтня 2020 року.

Суддя В.В. Андрухів

Дата ухвалення рішення02.10.2020
Оприлюднено09.10.2020
Номер документу92071379
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —420/3941/20

Ухвала від 03.02.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

Ухвала від 28.11.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

Ухвала від 28.09.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

Ухвала від 24.08.2022

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

Ухвала від 30.10.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

Ухвала від 02.10.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

Ухвала від 13.05.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні