Ухвала
від 16.09.2020 по справі 693/158/20
ЖАШКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 693/158/20

2/693/170/20

У Х В А Л А

про відкладення підготовчого засідання

16.09.2020 року м. Жашків

Жашківський районний суд Черкаської області

в складі: головуючого судді - Шимчика Р.В.

за участю секретарки судового засідання - Коломієць С.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Жашків за правилами загального позовного провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до іноземного підприємства Агро-Вільд Україна про стягнення комісійної винагороди за договором комісії,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою до іноземного підприємства Агро-Вільд Україна про стягнення комісійної винагороди за договором комісії.

03.07.2020 року прийнято позовну заяву до свого провадження.

У підготовче засідання представник позивача - адвокат Смирнова Е.Г. не з`явилася, при цьому до суду направила заяву про проведення підготовчого засідання у її відсутності, клопотання, яке подано до суду 15.09.2020 року про об`єднання в одне провадження цивільних справ № 693/159/20 за позовом ОСОБА_1 до іноземного підприємства Агро-Вільд Україна про стягнення витрат комісіонера під час виконання договору комісії, яка перебуває у провадження судді ОСОБА_2 ..

У підготовче засідання представник ІП Агро - Вільд Україна не з`явився по невідомих суду причинах про час і місце розгляду справи повідомлений належним чином.

До суду 04.08.2020 року надійшов відзив на позовну заяву по цивільній справі № 693/158/20.

До суду 04.08.2020 року надійшов відзив на позовну заяву по цивільній справі № 693/159/20.

04.08.2020 року до Жашківського районного суду Черкаської області надійшла зустрічна позовна заява про визнання договору відступлення права вимоги (цесії) недійсним.

У відповідності до ч.2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного.

Відповідно до ч. ч.3, 4 ст. 179 ЦПК України відповідь на відзив подається в строк, встановлений судом. Суд має встановити такий строк подання відповіді на відзив, який дозволить позивачу підготувати свої міркування, аргументи та відповідні докази, іншим учасникам справи - отримати відповідь на відзив завчасно до початку розгляду справи по суті, а відповідачу - надати учасникам справи заперечення завчасно до початку розгляду справи по суті. До відповіді на відзив застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятою статті 178 цього Кодексу.

Згідно ч.ч. 3, 4 ст. 180 ЦПК України заперечення подається в строк, встановлений судом. Суд має встановити такий строк подання заперечення, який дозволить іншим учасникам справи отримати заперечення завчасно до початку розгляду справи по суті. До заперечення застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятою статті 178 цього Кодексу.

Згідно п. 12 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд встановлює строк для подання відповіді на відзив та заперечення.

Згідно ч. 6 ст. 198 ЦПК України у разі відкладення підготовчого засідання або оголошення перерви підготовче засідання продовжується зі стадії, на якій засідання було відкладено або у ньому була оголошена перерва.

Згідно ст. 199 ЦПК України у строк, встановлений судом, позивач має право подати відповідь на відзив, а відповідач - заперечення. Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження, якщо судом не встановлено інший строк.

Згідно до п. 1 ч. 2 ст. 188 ЦПК України суд з урахуванням положень частини першої цієї статті може за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи об`єднати в одне провадження декілька справ за позовами до одного й того самого позивача до одного й того самого відповідача.

Клопотання представника позивача адвоката Смирнов Е.Г. про об`єднання позовів у одне провадження підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 1, 2, 3 ст. 193 ЦПК України, відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. Зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Згідно п. 4 ч. 2 ст. 197 ЦПК України вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову, якщо ці питання не були вирішені раніше.

Зважаючи на викладене, суд приходить до висновку про необхідність відкладення підготовчого засідання.

Керуючись ст.ст. 179,180, 188, 197, 199, 223 ЦПК України, суд

ОСОБА_3 :

Клопотання представника позивача - адвоката Смирнової Е.Г. про об`єднання цивільних справ у одне провадження - задовольнити.

Об`єднати в одне провадження цивільні справи за позовом ОСОБА_1 до іноземного підприємства Агро-вільд України про стягнення комісійної винагороди за договором комісії та за позовом ОСОБА_1 до іноземного підприємства Агро-Вільд Україна про стягнення витрат комісіонера під час виконання договору комісії та присвоїти порядковий номер 693/158/20, провадження № 2/693/170/20.

Об`єднати в одне провадження зустрічний позов іноземного підприємства Агро -Вільд Україна до ОСОБА_1 про визнання договору відступлення права вимоги (цесії) недійсним, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору - ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , з первісним позовом ОСОБА_1 до іноземного підприємства Агро-Вільд України про стягнення комісійної винагороди за договором комісії та про стягнення витрат комісіонера під час виконання договору комісії.

Відповідач за зустрічним позовом має право протягом 15 днів з дня вручення йому ухвали про прийняття зустрічного позову до спільного розгляду з первісним позовом та об`єднання вимог за зустрічним позовом в одне провадження з первісним позовом надіслати: суду - відзив на зустрічний позов і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти зустрічного позову; позивачу за зустрічним позовом копію відзиву на зустрічний позов та доданих до нього документів.

Позивач за зустрічним позовом має право подати відповідь на відзив на зустрічний позов протягом 5 днів з дня вручення йому відзиву на зустрічний позов, відповідач за зустрічним позовом має право подати заперечення на відповідь на відзив на зустрічний позов протягом 5 днів з дня вручення йому відповіді на відзив на зустрічний позов.

Підготовче засідання по справі за позовом ОСОБА_1 до іноземного підприємства Агро-Вільд України про стягнення комісійної винагороди за договором комісії та про стягнення витрат комісіонера під час виконання договору комісії та за зустрічним позовом іноземного підприємства Агро - Вільд Україна до ОСОБА_1 про визнання договору відступлення права вимоги (цесії) недійсним, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору - ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , відкласти на 12 годину 00 хвилин 23 жовтня 2020 року.

Позивач за первісним позовом має право подати до суду відповідь на відзив протягом десяти днів із дня отримання ухвали, а відповідач - заперечення протягом п`яти днів із дня отримання відповіді на відзив.

Згідно ч. 3 ст. 179 ЦПК України до відповіді на відзив застосовуються правила, встановлені частиною третьою - п`ятою статті 178 цього кодексу.

Відповідно до ч. 3 ст. 180 ЦПК України до заперечення застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятою статті 178 цього Кодексу.

Повідомити учасників справи про день, час та місце підготовчого засідання.

З інформацією про дату та час розгляду справи можна ознайомитися за електронною адресою суду: inbox@gsh.ck.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Головуючий: Роман Васильович Шимчик

Дата ухвалення рішення16.09.2020
Оприлюднено09.10.2020
Номер документу92078583
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення комісійної винагороди за договором комісії

Судовий реєстр по справі —693/158/20

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Черкаський апеляційний суд

Василенко Л. І.

Рішення від 17.01.2024

Цивільне

Жашківський районний суд Черкаської області

Шимчик Р. В.

Ухвала від 31.05.2023

Цивільне

Жашківський районний суд Черкаської області

Шимчик Р. В.

Ухвала від 09.03.2023

Цивільне

Жашківський районний суд Черкаської області

Шимчик Р. В.

Ухвала від 03.02.2023

Цивільне

Жашківський районний суд Черкаської області

Шимчик Р. В.

Ухвала від 30.11.2021

Цивільне

Жашківський районний суд Черкаської області

Шимчик Р. В.

Ухвала від 16.09.2020

Цивільне

Жашківський районний суд Черкаської області

Шимчик Р. В.

Ухвала від 03.07.2020

Цивільне

Жашківський районний суд Черкаської області

Шимчик Р. В.

Ухвала від 02.03.2020

Цивільне

Жашківський районний суд Черкаської області

Пічкур С. Д.

Ухвала від 18.02.2020

Цивільне

Жашківський районний суд Черкаської області

Пічкур С. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні