Ухвала
від 29.09.2020 по справі 175/1415/20
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 175/1415/20

Провадження № 1-кс/175/979/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29вересня 2020року смт. Слобожанське

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретареві ОСОБА_2

за участю:

прокурора ОСОБА_3

розглянувши клопотання слідчого Дніпровського РВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_4 погоджене прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 ОСОБА_3 про дозвіл на проведення обшуку, а також перевіривши надані матеріали клопотання, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження №12020040440001028 від 16.09.2020 року за ч.1 ст. 307 КК України,

В С Т А Н О В И В:

До Дніпропетровського районного суду Дніпропетровської області надійшло вищевказане клопотання про надання дозволу на проведення обшуку.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначає, що під час розслідування кримінального провадження, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань від 16.09.2020 №12020040440001028, за ч. 1 ст. 307 КК України встановлено, що 16.09.2020 року до ЧЧ Дніпровського РВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області надійшов рапорт від СКП Дніпровського РВП про те, що у ході оперативно-розшукових заходів отримано інформацію про те, що чоловік на ім`я ОСОБА_5 , на території смт. Слобожанське та міста Підгородне, Дніпровського району, Дніпропетровської області, незаконно збуває наркозалежним особам наркотичні засоби та психотропні речовини шляхом, так званих закладок. При цьому вказана особа створила у «Телеграм-каналі» чат з назвою « ІНФОРМАЦІЯ_1 », де відбувається спілкування між ним та наркозалежними особами, у тому числі щодо місця знаходження закладок. (ЖЕО 16708 від 16.09.2020 року).

В діях останнього вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 307 КК України.

16.09.2020 року за даним фактом слідчим Дніпровського районного відділення поліції Дніпровського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області розпочато досудове розслідування, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12020040440001028 за ч.1 ст. 307 КК України.

В ході проведення досудового розслідування було надано доручення працівникам УКР ГУНП в Дніпропетровській області з метою встановлення осіб, причетних до збуту психотропних речовин та наркотичних засобів.

Під час виконання доручення, співробітниками УКР ГУНП в Дніпропетровській області було проведено оперативно-розшукові заходи, в ході яких було встановлено гр. ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та гр. ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , які мешкають за адресою:

АДРЕСА_1 , на території лодочної станції «Зозуля», згідно Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна власником є Товариство з обмеженою відповідальністю «ЖАСМІ-ТРЕЙД», код ЄДРПОУ: 40367160.

Також гр. ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 має у своєму користуванні автомобіль марки Volkswagen Touareg, чорного кольору, д.н.з. НОМЕР_1 , VIN НОМЕР_2 , який належить ОСОБА_8 , код платника податків НОМЕР_3 , серія та номер паспорту НОМЕР_4 .

Згідно отриманої оперативної інформації у вищевказаному автомобілі гр. ОСОБА_6 може зберігати вогнепальну зброю та наркотичну речовину «Амфетамін».

Слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку автомобіля марки Volkswagen Touareg, чорного кольору д.н.з. НОМЕР_1 , VIN НОМЕР_2 , який належить ОСОБА_8 , код платника податків НОМЕР_3 , серія та номер паспорту НОМЕР_4 , а користується ним ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення, наркотичних засобів та психотропних речовин, грошових коштів та іншого майна, здобутого в результаті вчинення кримінального правопорушення, а також встановлення осіб, причетних до кримінального правопорушення.

Прокурор в судовому засіданні клопотання підтримала та просила задовольнити.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання та дослідивши додані до нього документи, а також заслухавши думку прокурора встановив наступне.

Відповідно до ст.223КПК України підставами для проведення слідчої дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Частинами першою третьою статті 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням.

Відповідно до ч.5 ст.234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи;

5) за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб, а також заходом, пропорційним втручанню в особисте і сімейне життя особи.

Відповідно до ч.2 ст.235 КПК ухвала про дозвіл на обшук повинна містити…. житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, які мають бути піддані обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук.

У відповідності із статтею 30Конституції України кожному гарантується недоторканість житла. Як передбачено ч. 1 ст. 233 КПК, не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим судовим рішенням, крім випадків, передбачених цим Кодексом.

Слідчий суддя вважає, що слідчим доведено наявність підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 307 КК України, а обшук може сприяти розкриттю кримінального правопорушення та вилучення речей, які можуть бути доказами під час судового розгляду.

В зв`язку з тим, що іншими способами неможливо отримати відомості про злочин, та враховуючи те, що під час проведення обшуку можуть бути отриманні докази, які самостійно чи в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення для з`ясування обставин злочину, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, слідчий суддя вважає, що клопотання про надання дозволу на проведення обшуку підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 110, 234, 235 КПК України, слідчий суддя,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл слідчому СВ Дніпровського районного відділення поліції ДВП ГУНП в Дніпропетровській області лейтенанту поліції ОСОБА_9 , слідчому СВ Дніпровського районного відділення поліції ДВП ГУНП в Дніпропетровській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_4 , слідчому СВ Дніпровського районного відділення поліції ДВП ГУНП в Дніпропетровській області лейтенанту поліції ОСОБА_10 та прокурору Дніпропетровської місцевої прокуратури №3 ОСОБА_3 на проведення обшуку автомобіля марки Volkswagen Touareg, чорного кольору д.н.з. НОМЕР_1 , VIN НОМЕР_2 , який належить ОСОБА_8 , код платника податків НОМЕР_3 , серія та номер паспорту НОМЕР_4 , а користується ним ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення, наркотичних засобів та психотропних речовин, грошових коштів та іншого майна, здобутого в результаті вчинення кримінального правопорушення, а також встановлення осіб, причетних до кримінального правопорушення.

Строк дії ухвали - один місяць з дня постановлення ухвали.

Відповідно до ч.3 ст. 309 КПК України ухвала суду про дозвіл на обшук житла оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення29.09.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу92098710
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на проведення обшуку, а також

Судовий реєстр по справі —175/1415/20

Ухвала від 16.06.2022

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Дараган Л. В.

Ухвала від 16.11.2021

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Новік Л. М.

Ухвала від 28.05.2021

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Новік Л. М.

Ухвала від 14.01.2021

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Мудрецький Р. В.

Ухвала від 14.01.2021

Кримінальне

Дніпровський апеляційний суд

Мудрецький Р. В.

Ухвала від 30.12.2020

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Бойко О. М.

Ухвала від 30.12.2020

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Бойко О. М.

Ухвала від 30.12.2020

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Бойко О. М.

Ухвала від 30.12.2020

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Бойко О. М.

Ухвала від 29.12.2020

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Бойко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні