Ухвала
від 07.10.2020 по справі 398/3411/20
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/3411/20

провадження №: 2/398/1691/20

УХВАЛА

"07" жовтня 2020 р. суддя Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області Крімченко С.А., розглянувши матеріали позовної заяви

ОСОБА_1 (адреса проживання: АДРЕСА_1 )

в інтересах якого діє представник - адвокат Кабанова Ірина Олександрівна (місцезнаходження: АДРЕСА_2 )

до Приютівської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області (адреса проживання: Кіровоградська область Олександрійський район смт Приютівка вул Шкільна, 4),

про припинення права власності територіальної громади та визнання права власності на земельну ділянку ,-

ВС ТА Н О В И В :

Позивач, в інтересах якого діє представник - адвокат Кабанова Ірина Олександрівна, звернувся до Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області з позовом до Приютівської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області та просить припинити право власності територіальної громади на земельну ділянку площею 3,8016 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва у межах згідно з планом визначеним Державним актом на право приватної власності на землю , що розташована на території Протопопівської сільської ради Олександрійського району Кіровоградської області, та перейшла у власність як відумерла спадщина після смерті ОСОБА_2 (помер ІНФОРМАЦІЯ_1 ) та визнати право власності на вказану земельну ділянку. Зазначає, що його, тобто позивача батько ОСОБА_3 прийняв спадщину після смерті рідного брата ОСОБА_2 , яка складалася з житлового будинку. Про наявність іншого спадкового майна - земельної ділянки , він не знав та не міг знати, оскільки не мешкав на території України. Рішенням Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області від 21.03.2011 р. визнано спадщину, а саме, зазначену земельну ділянку , відумерлою.

Заява подана із додержанням вимог, викладених у ст.ст. 175-177 ЦПК України , підстави для залишення заяви без руху, підстави для повернення заяви, або підстави для відмови у відкритті провадження у справі не встановлені. Тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Відповідно до ч.ч. 2, 4 ст. 19 ЦПК України та оцінюючи, перелічені у ч.ч.3,4 ст. 274 ЦПК України критерії, враховуючи значення справи для сторін, обраний позивачем спосіб захисту, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, кількість сторін та інших учасників справи, вважаю, що розгляд даної справи повинен здійснюватися в порядку загального позовного провадження.

Крім того, представником позивача ОСОБА_4 подано клопотання про витребування з Державного нотаріального архіву Кіровоградської області спадкову справу № 423, заведену Другою Олександрійською державною нотаріальною конторою після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с.Протопопівка Олександрійського району Кіровоградської області.

Згідно ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Оскільки позивач та його представник не можуть самостійно подати такі докази , з метою повного та об`єктивного розгляду справи по суті, суд вважає за необхідне витребувати зазначені представником позивача докази.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 19 , 175 , 177 , 187 , 189-193 , 197 , 353 ЦПК України , суд,-

постановив:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 в інтересах якого діє представник - адвокат Кабанова Ірина Олександрівна

до Приютівської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області про припинення права власності територіальної громади та визнання права власності на земельну ділянку.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 09 год. 00 хв. 18.11.2020 року в приміщенні Олександрійського міськрайонного суду за адресою: м. Олександрія, вул. Г.Сокальського, 76.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву - 15 днів з дня вручення даної ухвали суду.

Роз`яснити відповідачу, що до відзиву необхідно додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується заперечення відповідача та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що в разі неподання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Зобов`язати сторони до початку розгляду справи по суті повідомити суд про всі відомі їм рішення судів, що стосуються предмету спору, а також про всі відомі їм незавершені судові провадження, що стосуються предмету спору.

Роз`яснити сторонам, що у разі неявки сторони без поважних причин або повідомлення причин неявки, з`ясування обставин у справі буде проводитися на підставі доказів, які були подані та заявлені до початку розгляду справи по суті.

Витребувати з Державного нотаріального архіву в Кіровоградській області ( 25015, Кіровоградська обл., місто Кропивницький, вул. В`ЯЧЕСЛАВА ЧОРНОВОЛА, 1 - Г) спадкову справу № 423, заведену Другою Олександрійською державною нотаріальною конторою після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Протопопівка Олександрійського району Кіровоградської області.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Учасник справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://od.kr.court.gov.ua/sud1118/ .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Крімченко С.А.

СудОлександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення07.10.2020
Оприлюднено12.10.2020
Номер документу92102158
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —398/3411/20

Рішення від 30.03.2021

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Крімченко С. А.

Ухвала від 01.03.2021

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Крімченко С. А.

Ухвала від 07.10.2020

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Крімченко С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні