Ухвала
від 09.10.2020 по справі 160/12711/20
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

09 жовтня 2020 року Справа №160/12711/20

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Турлакова Н.В., розглянувши адміністративну справу за позовом Дніпропетровської регіональної організації політичної партії ОПОЗІЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ до Новопільської сільської територіальної виборчої комісії Криворізького району Дніпропетровської області про визнання протиправними дій та скасування постанови, -

ВСТАНОВИВ:

Дніпропетровська регіональна організація політичної партії ОПОЗІЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ звернулася до суду з адміністративним позовом до Дзержинської районної у місті Кривому Розі виборчої комісії Дніпропетровської області з позовними вимогами про:

- визнання протиправними дії Новопільської сільської територіальної виборчої комісії Криворізького району Дніпропетровської області, які полягають у прийнятті рішення (постанови) про внесення змін та скасування реєстрації кандидатів у депутати Новопільської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області на перших виборах депутатів 25 жовтня 2020 року: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , висунутих Дніпропетровською регіональною організацією політичної партії ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ ;

- скасування рішення (постанову) Новопільської сільської територіальної виборчої комісії Криворізького району Дніпропетровської області від 05 жовтня 2020 №21 Про внесення змін та скасування реєстрації кандидатів у депутати Новопільської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області на перших виборах депутатів 25 жовтня 2020 року: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 : висунутих Дніпропетровською регіональною організацією політичної партії ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ .

Ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 09.10.2020 року прийнято до свого провадження та призначено справу до розгляду в порядку загального позовного провадження із призначенням підготовчого засідання.

Вирішуючи питання по суті заявленого клопотання, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.4 ст.9 КАС України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

В силу ч.3 ст.77 Кодексу адміністративного судочинства України, докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Відповідно до ч.3 ст.80 Кодексу адміністративного судочинства України суду про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Відповідно до частини шостої статті 80 КАС України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Судом встановлено, що позивачем оскаржується постанова Новопільської сільської територіальної виборчої комісії Криворізького району Дніпропетровської області від 05 жовтня 2020 №21 Про внесення змін та скасування реєстрації кандидатів у депутати Новопільської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області на перших виборах депутатів 25 жовтня 2020 року: ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 : висунутих Дніпропетровською регіональною організацією політичної партії ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ .

З метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне витребувати у Новопільської сільської територіальної виборчої комісії Криворізького району Дніпропетровської області додаткові докази, а саме: - протокол засідання Комісії на якому було прийнято оскаржувану постанову №21 від 05 жовтня 2020; - пояснення із підтверджуючими доказами про факт самостійно виявленої помилки та її виправлення щодо дати прийняття списків від позивача.

Згідно ч.ч.2, 3 ст.14 КАС України, судові рішення, що набрали законної сили, є обов`язковими до виконання всіма органами державної влади, органами місцевого самоврядування, їх посадовими та службовими особами, фізичними і юридичними особами та їх об`єднаннями на всій території України. Невиконання судового рішення тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Керуючись ст.ст.9, 73, 77, 80, 243, 248 КАС України, суд, -

у х в а л и в:

Витребувати додаткові письмові докази від Новопільської сільської територіальної виборчої комісії Криворізького району Дніпропетровської області до даткові докази, а саме:

- протокол засідання Комісії на якому було прийнято оскаржувану постанову №21 від 05 жовтня 2020;

- пояснення із підтверджуючими доказами про факт самостійно виявленої помилки та її виправлення щодо дати прийняття списків від позивача.

Вищевказані докази зобов`язати Новопільську сільську територіальну виборчу комісію Криворізького району Дніпропетровської області надати до Дніпропетровського окружного адміністративного суду до 09.00год. 10.10.2020р. (у т.ч. засобами електронної пошти inbox@adm.dp.court.gov.ua).

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями) відповідно до ст.256 КАС України.

Суддя Н.В. Турлакова

Дата ухвалення рішення09.10.2020
Оприлюднено12.10.2020
Номер документу92112639
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій та скасування постанови

Судовий реєстр по справі —160/12711/20

Рішення від 10.10.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турлакова Наталія Василівна

Ухвала від 09.10.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турлакова Наталія Василівна

Ухвала від 09.10.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Турлакова Наталія Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні