Ухвала
від 06.10.2020 по справі 280/23/19
ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

06 жовтня 2020 року м. Дніпросправа № 280/23/19

Третій апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: головуючого - судді Юрко І.В. (доповідач), суддів: Чабаненко С.В., Чумака С.Ю., розглянувши клопотання Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро), яке діє в інтересах Міністерства юстиції України, про проведення судового засідання в режимі відеоконференції у справі №280/23/19 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ДИМИТРІВСЬКА ФАБРИКА до Міністерства юстиції України, треті особи - ОСОБА_1 , Приватний нотаріус Запорізького нотаріального округу Грибанова Ольга Віталіївна, Приватний нотаріус Запорізького міського нотаріального округу Буцикіна Лілія Олексіївна, Товариство з обмеженою відповідальністю Бремен Трейд , Товариство з обмеженою відповідальністю Вітіт , Товариство з обмеженою від повідальністю Скай Лендмарк , Державний реєстратор Дніпропетровської обласної філії комунального підприємства Центр державної реєстрації Садківської сільської ради Денисенко Артур Сергійович про визнання протиправним та скасування наказу та зобов`язання вчинення дій, -

В С Т А Н О В И В :

Ухвалою Третього апеляційного адміністративного суду від 09 липня 2020 року відкрито апеляційне провадження за апеляційною скаргою Міністерства юстиції України на рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 05 листопада 2019 року у вказаній вище справі.

Ухвалою Третього апеляційного адміністративного суду від 17 серпня 2020 року призначено справу до розгляду на 15 жовтня 2020 року о 13:20 год..

23.09.2020 року до суду від Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро), яке діє в інтересах Міністерства юстиції України, надійшло клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

В обґрунтування заяви зазначено, що відповідно до доручення Міністерства юстиції України представництво інтересів у даній справі від імені Міністерства юстиції України забезпечує сектор судової роботи та міжнародного співробітництва у Запорізькій області відділу судової роботи та міжнародної правової допомоги Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро). Третій апеляційний адміністративний суд знаходиться у місті Дніпрі на значній відстані, як від міста Києва, так і від міста Запоріжжя. Також заявник зазначає про продовження в Україні адаптивного карантину до 31 жовтня 2020 року.

Суд вважає, що вказане клопотання не підлягає задоволенню з наступних підстав.

Участь особи в судовому засіданні, як правило, є очною, тобто особа присутня в залі судового засідання особисто, або її представник на підставі відповідного документа.

Відповідно до частини першої статті 195 Кодексу адміністративного судочинства України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Таким чином, прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду. Вказана норма не передбачає обов`язку проведення судового засідання в режимі відеоконференції в разі наявності про це заяв від учасників справи.

Зважаючи на те, що такий спосіб участі у судовому засіданні має винятковий характер, повинні існувати причини, які ускладнюють або роблять неможливим особисту участь сторони або її представника в судовому засіданні, підтверджені відповідними доказами.

Суд зазначає, що значна відстань від місцезнаходження учасників справи до місцезнаходження суду не є безумовною підставою для проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

При цьому, юридична адреса Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, якому Міністерством юстиції України доручено представництво інтересів у даній справі, знаходиться в м.Дніпро.

Місто Запоріжжя зазначено в апеляційній скарзі Міністерства юстиції України як адреса для листування з Південно-Східним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції (м.Дніпро).

Треба зазначити також, що місто Запоріжжя знаходиться на незначній відстані від м.Дніпро, транспортний зв`язок, як автомобільний, так і автобусний між вказаними містами не обмежений, розгляд справи в Третьому апеляційному адміністративному суді здійснюється у звичайному режимі за участі представників сторін за наявності масок.

Заявник не зазначив, яким саме чином адаптивний карантан перешкоджає особистій участі представника відповідача у судовому засіданні.

Крім того, явка представника відповідача у судове засідання не визнавалась судом обов`язковою.

Враховуючи викладене, керуючись статтею 195 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В :

Відмовити у задоволенні клопотання Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро), яке діє в інтересах Міністерства юстиції України, про проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не може бути оскаржена.

Головуючий - суддя І.В. Юрко

суддя С.В. Чабаненко

суддя С.Ю. Чумак

Дата ухвалення рішення06.10.2020
Оприлюднено12.10.2020
Номер документу92115514
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування наказу та зобов`язання вчинення дій

Судовий реєстр по справі —280/23/19

Постанова від 11.02.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Юрко І.В.

Постанова від 11.02.2021

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Юрко І.В.

Ухвала від 03.12.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Юрко І.В.

Ухвала від 03.12.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Юрко І.В.

Ухвала від 23.11.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Юрко І.В.

Ухвала від 05.11.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Юрко І.В.

Ухвала від 02.11.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Юрко І.В.

Ухвала від 15.10.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Юрко І.В.

Ухвала від 06.10.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Юрко І.В.

Ухвала від 17.08.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Юрко І.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні