Ухвала
від 12.10.2020 по справі 399/886/20
ОНУФРІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 399/886/20

провадження № 2/399/593/2020

УХВАЛА

12 жовтня 2020 року смт Онуфріївка Кіровоградськаобласть

Суддя Онуфріївського районного суду Кіровоградської області Шульженко В.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області про визнання укладеною додаткової угоди до договору оренди земельної ділянки,

встановила:

ОСОБА_1 звернувся до суду із позовною заявою до Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області про визнання укладеною додаткової угоди до договору оренди земельної ділянки.

Позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки під час вивчення позовної заяви та доданих до неї документів встановлено, що позовну заяву подано без додержання вимог, зазначених у статтях 175 і 177 ЦПК України.

Відповідно до п.5 ч.3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Так, у позовній заяві позивачем зазначається про те, що орендодавцем землі, що отримана ОСОБА_2 в оренду за договором, стало Головне управління Держгеокадастру у Кіровоградській області. При цьому, вказана особа, згідно з вступною частиною позовної заяви, не є стороною у справі.

Також згідно зі змісту позовної заяви, позивачем зазначається, що до закінчення дії договору оренди, позивач звернувся до відповідача з листом-повідомленням щодо поновлення терміну дії договору оренди, при цьому до позовної заяви не додано вказаного листа-повідомлення.

Згідно з п.8 ч.3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити: перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви ; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви .

В порушення зазначеної норми Закону, позивачем до матеріалів позовної заяви додано:

клопотання про внесення змін до договору, що зареєстрований у реєстраційній службі Онуфріївського районного управління юстиції в Кіровоградській області від 06.04.2016 року, однак вказане клопотання не зазначено у переліку (додатках) документів та інших доказів, що додаються до заяви;

проекти додаткової угоди в двох редакція кожна з яких подана у двох примірниках однак вказані додаткові угоди також не зазначені у переліку (додатках) документів та інших доказів, що додаються до заяви , при цьому позивачем зазначено у переліку документів копія лист - повідомлення з проектом додаткової угоди, однак суд не має можливості встановити проект якої саме додаткової угоди має на увазі позивач.

Крім того, слід зазначити, що позивачем у переліку (додатках) документів та інших доказів, що додаються до заяви зазначено копія лист - повідомлення з проектом додаткової угоди, однак вказані документи не додано до позовної заяви та її копій.

Також, позивачем зазначено у переліку (додатках) документів та інших доказів, що додаються до заяви копія витягу із технічної документації про нормативно грошову оцінку земельної ділянки, однак до позовної заяви та її копій зазначений витяг не додано .

Слід також зазначити, що у вказаному переліку позивач зазначив копія агрохімічного паспорта поля, однак додано до позовної заяви та її копій дві копії вказаного документа, які за змістом є різними, та додано копії витягів з реєстру речових прав, які належним чином не зазначені у переліку (додатках) документів та інших доказів, що додаються до заяви.

Крім того, позивачем додано копію договору оренди землі від 01.04.2016 року на 5 - ти аркушах, яка засвідчена неналежним чином, а також дана копія (ксерокопія) є неякісною з якої неможливо встановити її зміст.

Також, позивачем не зазначено у позовній заяві щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до заяви.

Крім того, згідно з ч. 1 ст. 95 ЦПК України письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

Згідно з ч. 2 ст. 95 ЦПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії , якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Відповідно до ч. 4 ст. 95 ЦПК України копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством.

Згідно з ч. 5 ст. 95 ЦПК України учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу.

Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Так, до позовної заяви позивачем додано копії документів, які належним чином не засвідчені.

Таким чином, на виконання вимог ст. ст. 175, 177 ЦПК України, позивачу необхідно зазначити у позовній заяві - у переліку (додатках) документів та інших доказів, що додаються до позовної заяви та її копій документи (докази), які ним подано, але не зазначено у переліку, а саме клопотання про внесення змін до договору, що зареєстрований у реєстраційній службі Онуфріївського районного управління юстиції в Кіровоградській області від 06.04.2016 року; зазначити у додатках до позовної заяви про додані копії агротехнічного паспорту поля та копії витягів з реєстру речових прав, про кожен окремо; додати до позовної заяви та її копій документи, які зазначено у переліку, але не додано до позовної заяви, а саме лист - повідомлення з проектом додаткової угоди, копія витягу із технічної документації про нормативно грошову оцінку земельної ділянки.

Також позивач повинен зазначити у позовній заяві щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до заяви.

Додати до позовної заяви та її копій копії документів (доказів), засвідчених в порядку визначеному ст. 95 ЦПК України, а також надати належним чином засвідчену якісно виготовлену копію договору оренди землі від 01.04.2016 року

Виходячи з вищезазначеного і відповідно до ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у ст.ст. 175, 177 ЦПК України, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає йому строк для усунення недоліків. В разі невиконання вимог, вказаних в ухвалі про залишення позовної заяви без руху, позовна заява буде вважатися неподаною і повернута позивачеві.

Керуючись ст.ст. 175 , 177 , 185 , 258 , 260 ЦПК України , суддя, -

постановила:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області про визнання укладеною додаткової угоди до договору оренди земельної ділянки - залишити без руху.

Надати ОСОБА_1 строк для усунення недоліків позовної заяви у десять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Роз`яснити позивачу, що у разі не усунення зазначених недоліків позовної заяви у встановлений судом строк, вона буде вважатись неподаною та повернута позивачеві.

Роз`яснити, якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включається до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Онуфріївського районного

суду Кіровоградської області В.В. Шульженко

СудОнуфріївський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення12.10.2020
Оприлюднено13.10.2020
Номер документу92150510
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —399/886/20

Ухвала від 14.01.2021

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 17.12.2020

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 26.10.2020

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 12.10.2020

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні