Ухвала
від 17.12.2020 по справі 399/886/20
ОНУФРІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 399/886/20

провадження № 2/399/593/2020

УХВАЛА

17 грудня 2020 року смт Онуфріївка Кіровоградська область

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області у складі:

головуючого судді Шульженко В. В.

при секретарі судового засідання Аксьоновій К.С.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області про визнання укладеною додаткової угоди до договору оренди земельної ділянки,-

встановив:

ОСОБА_1 звернувся до суду із позовною заявою до Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області про визнання укладеною додаткової угоди до договору оренди земельної ділянки.

Ухвалою судді від 12.10.2020 року зазначену позовну заяву залишено без руху та надано строк на усунення недоліків позовної заяви.

Ухвалою суду від 26.10.2020 року відкрито провадження у справі в порядку загального позовного провадження, призначено підготовче засідання.

Підготовче засідання у справі було призначено на 25.11.2020 року на 10-00 год., проте відкладено на 17.12.2020 року на 10-30 год. у зв`язку з неявкою відповідача у справі та неналежним повідомленням його про дату, час і місце підготовчого засідання у справі у зв`язку з відсутністю в суді поштових марок для відправлення судової поштової кореспонденції, про що канцелярією суду складено відповідний акт. Від представника позивача адвоката Попович С.М. через канцелярію суду надійшла заява з проханням відкласти розгляд справи на іншу дату та час у зв`язку з тим, що відсутня можливість взяти участь у судовому засіданні у зв`язку з участю представника в розгляді чотирьох справ в Бобринецькому районному суді Кіровоградської області.

В підготовче засідання у справі 17.12.2020 року сторони також не з`явилися.

Позивач ОСОБА_1 в підготовче засідання не з`явився. Про дату, час та місце підготовчого засідання повідомлений належним чином. Однак 17.12.2020 року від представника позивача адвоката Попович С.М. надійшла заява про відкладення справи на іншу дату та час.

Відповідач Головне управління Держгеокадастру у Кіровоградській області в підготовче засідання не з`явився. Про дату, час та місце підготовчого засідання повідомлений належним чином, за адресою зазначеною в позовній заяві, що підтверджується повернутим до суду рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення. Причини неявки не повідомили. Відзив на позовну заяву та дату проведення підготовчого засідання до суду не надійшов.

Відповідно до ч.2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового засідання технічними засобами здійснює секретар судового засідання. У разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Одночасно судом зазначається, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті (ч.1 ст. 189 ЦПК України).

Згідно із п.4 ч.3 ст.2 ЦПК України, змагальність сторін є однією із основних засад цивільного судочинства. Частиною 4 ст. 174 ЦПК України, встановлено, що подання заяв по суті справи є правом учасників справи.

Відповідно до ч.2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд, зокрема, вирішує питання про вступ у справу інших осіб, встановляє строки для подання відповіді на відзив та заперечення, встановлює строк для подання пояснень третіми особами та відповіді учасників справи на такі пояснення, здійснює інші дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Відповідно до ч.3 ст. 189 ЦПК України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Як зазначено вище, ухвалою суду від 26.10.2020 року відкрито провадження у справі в порядку загального позовного провадження, призначено підготовче засідання. Тобто, строк у 60 днів протягом якого має бути проведене підготовче провадження спливає 26.12.2020 року. Проте, для належної підготовки справи для розгляду по суті є потреба у продовженні процесуального строку на тридцять днів.

Відповідно до п.1 ч.2 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках визначених ч.2 ст. 223 ЦПК України та відповідно до п.3 ч.2 с. 198 ЦПК України в інших випадках, коли питання, визначені ч.2 ст. 197 ЦПК України, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

Керуючись ст.ст. 189, 191, 196, 197, 198, п.1 ч.2 ст. 223, 260, 261 ЦПК України, суд, -

постановив:

Продовжити строк підготовчого провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області про визнання укладеною додаткової угоди до договору оренди земельної ділянки (справа №399/886/20) на тридцять днів.

Клопотаннч представника позивача задовольнити, відкласти підготовче засідання у даній справі на 14.01.2021 року на 10 год. 30 хв.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання її суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Онуфріївського районного суду

Кіровоградської області В.В. Шульженко

СудОнуфріївський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення17.12.2020
Оприлюднено21.12.2020
Номер документу93636578
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —399/886/20

Ухвала від 14.01.2021

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 17.12.2020

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 26.10.2020

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

Ухвала від 12.10.2020

Цивільне

Онуфріївський районний суд Кіровоградської області

Шульженко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні