Ухвала
від 13.10.2020 по справі 360/633/20
ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про закриття апеляційного провадження

13 жовтня 2020 року справа №360/633/20

приміщення суду за адресою: 84301, м. Краматорськ вул. Марата, 15

Перший апеляційний адміністративний суд у складі суддів: Ястребової Л.В., Компанієць І.Д., Сіваченка І.В., розглянувши у порядку письмового провадження апеляційну скаргу Лисичанського дошкільного навчального закладу (Ясла-садок) № 2 Бірюза на рішення Луганського окружного адміністративного суду від 07 липня 2020 року у справі № 360/633/20 (головуючий суддя І інстанції - Кисельова Є.О.), складене в повному обсязі 07 липня 2020 року в м. Сєвєродонецьк Луганської області за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області до комунального закладу Лисичанський дошкільний навчальний заклад (Ясла-садок) № 2 Бірюза про вжиття заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю), -

ВСТАНОВИВ:

11 лютого 2018 року Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області звернулось до Луганського окружного адміністративного суду до Лисичанського дошкільного навчального закладу (Ясла-садок) № 2 Бірюза із адміністративним позовом про застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) об`єкту.

Рішенням Луганського окружного адміністративного суду від 07 липня 2020 року позовні вимоги управління задоволено. Застосовано заходи реагування у сфері державного нагляду до комунального закладу Лисичанський дошкільний навчальний заклад (Ясла-садок) № 2 Бірюза (код ЄДРПОУ 36900991, місцезнаходження:93210, Луганська обл.., м. Лисичанськ, вул. Ген. Потапенка, буд. 220) у вигляді зупинення експлуатації будівель, приміщень та території до повного усунення всіх порушень вимог законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки в зазначеній будівлі, вказаних в акті перевірки від 21 грудня 2019 року № 82.

Не погодившись з судовим рішенням, Лисичанський дошкільний навчальний заклад (Ясла-садок) № 2 Бірюза подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати рішення Луганського окружного адміністративного суду від 07 липня 2020 року у справі № 360/633/20 та прийняти нове рішення, яким в задоволенні позовних вимог відмовити у повному обсязі, посилаючись на порушення норм процесуального та матеріального права.

Представники сторін в судове засідання не з`явились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялись судом належним чином.

13 жовтня 2020 року від Лисичанського дошкільного навчального закладу (Ясла-садок) № 2 Бірюза до канцелярії Першого апеляційного адміністративного суду надійшло клопотання про відмову від апеляційної скарги на підставі ч. 1 ст. 305 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суд апеляційної інстанції вважає за потрібне задовольнити вищевказане клопотання, з огляду на наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 305 Кодексу адміністративного судочинства суд апеляційної інстанції закриває апеляційне провадження, якщо після відкриття апеляційного провадження особа, яка подала апеляційну скаргу, заявила клопотання про відмову від скарги, за винятком випадків, коли є заперечення інших осіб, які приєдналися до апеляційної скарги.

З огляду на те, що апелянтом заявлено клопотання про відмову від апеляційного провадження та його закриття у зв`язку з цим, враховуючи відсутність заперечень від відповідача та третіх осіб щодо заявленого клопотання, суд апеляційної інстанції вважає за необхідне прийняти відмову від апеляційної скарги Лисичанського дошкільного навчального закладу (Ясла-садок) № 2 Бірюза та закрити у зв`язку з цим апеляційне провадження у справі.

Крім того, апелянтом подано клопотання про повернення сплаченого судового збору за подання апеляційної скарги, щодо якого суд зазначає наступне.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 7 Закону України Про судовий збір сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі закриття (припинення) провадження у справі (крім випадків, якщо провадження у справі закрито у зв`язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом), у тому числі в апеляційній та касаційній інстанціях.

Враховуючи відмову відповідача від апеляційної скарги та з огляду на імперативній заборони на повернення судового збору при відмові від позову (апеляційної скарги), суд апеляційної інстанції дійшов висновку про необхідність відмови у задоволені клопотання відповідача про повернення судового збору.

На підставі наведеного, керуючись статтями 305, 311, 321, 325, 328 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

УХВАЛИВ:

Прийняти відмову Лисичанського дошкільного навчального закладу (Ясла-садок) № 2 Бірюза від апеляційної скарги.

Закрити апеляційне провадження по апеляційній скарзі Лисичанського дошкільного навчального закладу (Ясла-садок) № 2 Бірюза на рішення Луганського окружного адміністративного суду від 07 липня 2020 року у справі № 360/633/20 за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Луганській області до комунального закладу Лисичанський дошкільний навчальний заклад (Ясла-садок) № 2 Бірюза про вжиття заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю).

Роз`яснити апелянту що повторне апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції з тих самих підстав не допускається.

Відмовити у задоволені клопотання Лисичанського дошкільного навчального закладу (Ясла-садок) № 2 Бірюза про повернення судового збору.

Ухвала суду апеляційної інстанції за наслідками перегляду набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена у касаційному порядку, встановленому ст. 328 Кодексу адміністративного судочинства України, протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Повне судове рішення складено 13 жовтня 2020 року.

Судді Л.В. Ястребова

І.Д. Компанієць

І.В. Сіваченко

СудПерший апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.10.2020
Оприлюднено15.10.2020
Номер документу92163762
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —360/633/20

Ухвала від 13.10.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Ястребова Любов Вікторівна

Ухвала від 30.09.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Ястребова Любов Вікторівна

Ухвала від 20.08.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Ястребова Любов Вікторівна

Ухвала від 20.08.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Ястребова Любов Вікторівна

Рішення від 07.07.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 07.07.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 18.06.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 20.05.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 13.04.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 24.02.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні