Ухвала
від 13.10.2020 по справі 354/1029/19
ЯРЕМЧАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

Справа № 354/1029/19

Провадження № 2/354/220/20

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

13 жовтня 2020 року м. Яремче

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області в складі:

головуючої судді Ваврійчук Т.Л.

за участі секретаря судового засідання Коцюбович Л.Л.

позивача ОСОБА_1

представника відповідача Захарчук Г.В.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в місті Яремче цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Яремчанської міської ради Івано-Франківської бласті про визнання недійсним рішення №33-2/2006 від 06 липня 2006 року,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Яремчанського міського суду Івано-Франківської області перебуває цивільна справа за вказаним позовом.

Ухвалою суду від 15 вересня 2020 року вказану справу прийнято до провадження та призначено у ній підготовче судове засідання.

У підготовчому судовому засіданні позивач ОСОБА_1 позовні вимоги підтримав, просить призначити справу до судового розгляду, щодо задоволення заявленого ним клопотання про залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору першого заступника міського голови виконавчого комітету Яремчанської міської ради Івано-Франківської області Клим`юка Т.В. та судді Івано-Франківського міського суду Польської М.В. покладається на розсуд суду. Не заперечив щодо залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ОСОБА_2 .

Представник відповідача ОСОБА_3 у підготовчому судовому засіданні просить призначити справу до судового розгляду та залучити до участі у справі в якості третьої соби, яка не заявляєсамостійних вимог щодо предмета спору ОСОБА_2 , посилаючись на те, що предметом спору у вказаній справі є рішення міської ради, яким ОСОБА_2 надано дозвіл на виготовлення проекту земельних ділянок площею 514 кв.м. по АДРЕСА_1 та площею 5534 кв.м. по АДРЕСА_2 для ведення селянського господарства, відтак рішення у вказаній справі може вплинути на її законні права та інтереси. У задоволенні клопотання позивача про залучення третіх осіб просить відмовити за безпідставністю.

У ході підготовчого провадження та під час проведення підготовчого засідання у даній цивільній справі проведено підготовчі дії, передбачені ст.ст.189-199 ЦПК України.

Згідно п.п.4,10,15 ч.2 ст.197 ЦПК України у підготовчому судовому засіданні суд вирішує питання про вступ у справу інших осіб; вирішує заяви та клопотання учасників справи; призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання(декількох судових засідань-у разі складності справи) для розгляду по суті.

Пунктом 3 ст.53 ЦПК України передбачено, що у разі, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

У відповідності до ч.ч.6,7 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу. Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку про необхідність залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_2 .

У задоволенні клопотання позивача про залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору першого заступника міського голови виконавчого комітету Яремчанської міської ради Івано-Франківської області Клим`юка Т.В. та судді Івано-Франківського міського суду Польської М.В. слід відмовити за необґрунтованістю та безпідставністю.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України за результатами підготовчого судового засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

За вказаних обставин, враховуючи те, що підстав для залишення позовної заяви без розгляду, зупинення чи закриття провадження у справі немає, спір в підготовчому засіданні не врегульовано, а тому суд приходить до переконання, що слід закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст.197-200, 260-261 Цивільного процесуального кодексу України, суд,-

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Яремчанської міської ради Івано-Франківської області про визнання недійсним рішення №33-2/2006 від 06.07.2006 рокута призначити справу до судового розгляду по суті на 16 листопада 2020 року о 10 год. 00 хв. в приміщенні Яремчанського міського суду Івано-Франківської області за адресою: (вул. Довбуша, 32 м. Яремче, Івано-Франківської області).

У задоволенні клопотання позивача ОСОБА_1 про залучення до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, першого заступника міського голови виконавчого комітету Яремчанської міської ради Івано-Франківської області Клим`юка Тараса Васильовича та судді Івано-Франківського міського суду Польської Мирослави Василівни-відмовити.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ОСОБА_2 , жительку АДРЕСА_1 .

У судове засідання викликати сторони.

Направити третій особі копію цієї ухвали та копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору мають право протягом 15 календарних днів з дня отримання копії даної ухвали подати до суду письмове пояснення щодо позову або відзиву.

Встановити строк для подання позивачем відповіді на відзив(10 днів) та подання відповідачем заперечення(10 днів), у разі подання відповіді на відзив.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України за посиланням: http://yr.if.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя: Т. Л. Ваврійчук

СудЯремчанський міський суд Івано-Франківської області 
Дата ухвалення рішення13.10.2020
Оприлюднено15.10.2020
Номер документу92166289
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —354/1029/19

Рішення від 30.03.2021

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Рішення від 30.03.2021

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 13.10.2020

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 15.09.2020

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 05.12.2019

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Польська М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні