Ухвала
від 12.10.2020 по справі 384/499/20
ВІЛЬШАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про прийняття до розгляду та відкриття провадження у справі

№ 384/499/20

№пр.2/384/143/2020

12 жовтня 2020 року смт. Вільшанка

Суддя Вільшанського районного суду Кіровоградської області Сорокіна О.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), в інтересах якого діє адвокат Оніщук Володимир Іванович, до Куцобалківської сільської ради Вільшанського району Кіровоградської області (місцезнаходження: вул. Центральна, 1, с. Куца Балка, Вільшанського району, Кіровоградської області) про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, -

в с т а н о в и в:

07 жовтня 2020 року адвокат Оніщук Володимир Іванович звернувся до суду в інтересах ОСОБА_1 з позовом до Куцобалківської сільської ради Вільшанського району Кіровоградської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Позовна заява подана з додержанням вимог, викладених у статтях 175 і 177 ЦПК України.

Відповідно до положень ст.27-28 ЦПК України справа підсудна Вільшанському районному суду Кіровоградської області.

Підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви або відмови у відкритті провадження - відсутні, а тому позовну заяву необхідно прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи здійснювати у порядку загального позовного провадження та провести підготовче засідання з повідомленням учасників справи.

Представник позивача подав до суду клопотання, у якому просить витребувати у приватного нотаріуса Вільшанського районного нотаріального округу Кіровоградської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) Ткачової Ю.О. інформаційну довідку зі Спадкового реєстру про наявність (відсутність) посвідченого заповіту і спадкового договору, заведеної спадкової справи та виданого свідоцтва про право на спадщину, що залишилась після смерті ОСОБА_2 , 1953 року народження, який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 . У разі наявності заведеної спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Котовське Вільшанського району Кіровоградської області, також просить витребувати її належним чином завірену копію.

Інших заяв та клопотань від позивача та його представника не надходило.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.4, 19, 187 , 260, 274 , 353 ЦПК України ,

п о с т а н о в и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Оніщук Володимир Іванович, до Куцобалківської сільської ради Вільшанського району Кіровоградської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати в порядку загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання з повідомленням учасників справи на 04 листопада 2020 року на 12 год. 00 хв. у приміщенні Вільшанського районного суду Кіровоградської області (вул. Лагонди, 5, смт. Вільшанка, Вільшанського району Кіровоградської області).

Витребувати у приватного нотаріуса Вільшанського районного нотаріального округу Кіровоградської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро) Ткачової Ю.О. інформаційну довідку зі Спадкового реєстру про наявність (відсутність) посвідченого заповіту і спадкового договору, заведеної спадкової справи та виданого свідоцтва про право на спадщину, що залишилась після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Котовське Вільшанського району Кіровоградської області, та у разі наявності копію спадкової справи.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі відповідачу надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі відповідач має право надіслати: суду - відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів. Копія відзиву та доданих до нього документів позивачу повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ч.1 ст.193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.ч.3-5 ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч.ч.3-5 ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана (надана) позивачу.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою https://vl.kr.court.gov.ua/sud1102/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.О. Сорокіна

СудВільшанський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення12.10.2020
Оприлюднено15.10.2020
Номер документу92167250
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —384/499/20

Рішення від 04.11.2020

Цивільне

Вільшанський районний суд Кіровоградської області

Сорокіна О. О.

Ухвала від 12.10.2020

Цивільне

Вільшанський районний суд Кіровоградської області

Сорокіна О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні