Рішення
від 08.10.2020 по справі 290/815/20
РОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Романівський районний суд Житомирської області

290/815/20

Р І Ш Е Н Н Я

Іменем України

8 жовтня 2020 року смт. Романів

Романівський районний суд Житомирської області в складі судді Кірічука М.М., з участю секретаря судового засідання Панасюк К.О., розглянувши в відкритому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту родинних відносин, заінтересована особа - Ягодинська сільська рада Романівського району Житомирської області, -

В С Т А Н О В И В :

В серпні 2020 року ОСОБА_1 звернулася до суду із заявою, в якій зазначила, що ІНФОРМАЦІЯ_1 помер її батько ОСОБА_2 , а ІНФОРМАЦІЯ_2 померла мати - ОСОБА_3 , внаслідок чого відкрилася спадщина.

Посилаючись на те, ОСОБА_1 має намір оформити спадкове майно, яке залишилося після смерті батьків, однак на даний час не може реалізувати свої спадкові права у зв`язку з втратою свого свідоцтва про народження та відсутністю відповідних актових записів про її народження у державному архіві Житомирської області, заявник просить суд ухвалити рішення, яким встановити, той факт, що ОСОБА_2 та ОСОБА_3 являються її батьками.

В судове засідання заявник та заінтересована особа, які були належним чином повідомленими про час і місце розгляду справи, не з`явилися, заявивши клопотання про розгляд справи за їхньої відсутності. При цьому, заявник свою заяву підтримала, а представник заінтересованої особи проти її задоволення не заперечив.

Суд, дослідивши матеріали справи вважає, що заява ОСОБА_1 підлягає частковому задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до статті 315 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України) суд вправі встановити факт родинних відносин між фізичними особами, якщо такий факт має юридичне значення.

Судом встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_1 у віці 86 років помер ОСОБА_2 , після чого відкрилася спадщина.

Вказану спадщину, шляхом вступу у фактичне володіння та управління спадковим майном, прийняла, однак не оформила своїх спадкових прав, його дружина (мати заявника) - ОСОБА_3 . Вказана обставина підтверджується довідкою, що видана виконавчим комітетом Ягодинської сільської ради Романівського району Житомирської області № 548 від 19 вересня 2016 року.

ІНФОРМАЦІЯ_2 померла ОСОБА_3 , що підтверджується відповідним свідоцтвом про смерть.

З довідки, що видана виконавчим комітетом Ягодинської сільської ради Романівського району Житомирської області № 438 від 21 вересня 2020 року вбачається, що ОСОБА_3 на день своєї смерті проживала разом з дочкою ОСОБА_1 в АДРЕСА_1 .

Окрім цього, довідка, що видана виконавчим комітетом Ягодинської сільської ради Романівського району Житомирської області № 360 від 25 серпня 2020 року на підставі погосподарських книг даного села, містить відомості, що ОСОБА_1 є дочкою ОСОБА_2 та ОСОБА_3 .

Наведені вище обставини на переконання суду свідчать про обґрунтованість доводів заявника, щодо наявності родинних відносин між нею та ОСОБА_2 , а також ОСОБА_3 .

Однак, юридичне значення для ОСОБА_1 має встановлення факту родинних відносин лише між нею та її матір"ю, оскільки вказаний факт пов`язаний з реалізацією її спадкових прав.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 12, 13, 206, 259, 263-265, 315 ЦПК України, суд,-

В И Р І Ш И В :

Заяву ОСОБА_1 (адреса місця проживання: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 ) про встановлення факту родинних відносин, заінтересована особа - Ягодинська сільська рада Романівського району Житомирської області (адреса місцязнаходження: вул.Центральна,1 с. Ягодинка Романівський район Житомирська область, ідентифікаційний код в ЄДРПОУ: 04348214) задовольнити частково.

Встановити факт, що ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_3 є дочкою ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Рішення може бути оскаржене до Житомирського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його ухвалення в порядку передбаченому підпунктом 15.5 пункту 1 розділу XIII Перехідні положення ЦПК України.

Суддя М.М. Кірічук

СудРоманівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення08.10.2020
Оприлюднено15.10.2020
Номер документу92191244
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —290/815/20

Рішення від 08.10.2020

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Кірічук М. М.

Ухвала від 15.09.2020

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Кірічук М. М.

Ухвала від 14.08.2020

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Кірічук М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні