Ухвала
від 13.10.2020 по справі 924/1108/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98


УХВАЛА

"13" жовтня 2020 р. Справа № 924/1108/20

Господарський суд Хмельницької області у складі судді Гладюка Ю. В., розглянувши матеріали

за позовом Територіального управління Державної судової адміністрації України у Чернігівській області, м. Чернігів

до товариства з обмеженою відповідальністю "МАГІСТРА", с. Смотрич, Кам`янець - Подільський р-н., Хмельницька обл.

про стягнення грошей (попередньої оплати)

Представники сторін: не викликалися

встановив:

На адресу господарського суду Хмельницької області 09.10.2020р. надійшла позовна заява Територіального управління Державної судової адміністрації України у Чернігівській області, м.Чернігів до товариства з обмеженою відповідальністю "МАГІСТРА", с. Смотрич, Кам`янець - Подільський р-н., Хмельницька обл. про стягнення грошей (попередньої оплати).

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 09.10.2020р., дані позовні матеріали передано на розгляд судді Гладюку Ю.В.

Вирішуючи питання відкриття провадження у справі №924/1108/20 судом враховується наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 172 Господарського процесуального кодексу України, позивач, особа, яка звертається з позовом в інтересах іншої особи, зобов`язані до подання позовної заяви надіслати учасникам справи її копії та копії доданих до неї документів листом з описом вкладення.

Досліджуючи позовні матеріали, судом встановлено відсутність опису вкладення. У списку зазначених додатків до позовної заяви вказано: копія поштового відправлення, що підтверджує направлення копій матеріалів справи відповідачу на 1 арк ., проте з матеріалів позовної заяви вбачається, що даний доказ - це фіскальний чек від 02.10.2020р.

Правилами надання послуг поштового зв`язку, затвердженими Постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009р. №270 встановлено, що підтвердженням прийняття для пересилання поштового відправлення є розрахунковий документ, що підтверджує надання такої послуги (касовий чек, розрахункова квитанція тощо). Крім того надається опис вкладення, зразок бланка такого опису затверджується уповноваженим центральним органом виконавчої влади в галузі зв`язку, бланк опису вкладення заповнюється відправником у двох примірниках із зазначенням адреси одержувача, кількості предметів, вартості кожного з цих предметів. Обидва примірники опису підписуються відправником. Працівник об`єкта поштового зв`язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису видається відправникові, другий вкладається до поштового відправлення. На примірнику опису, що видається відправникові, працівник поштового зв`язку повинен зазначити номер поштового відправлення.

Тобто при поданні позовної заяви позивачем має бути додані розрахункова квитанція (фіскальний чек, який містить позовна заява) та опис вкладення з переліком документів, що направляються стороні, оформлений у відповідності до Правил надання послуг поштового зв`язку.

Згідно ч. 1 ст. 174 ГПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи вищевикладене, позовну заяву Державної судової адміністрації України у Чернігівській області, м. Чернігів до товариства з обмеженою відповідальністю "МАГІСТРА", с.Смотрич, Кам`янець - Подільський р-н., Хмельницька обл. про стягнення грошей (попередньої оплати) слід залишити без руху.

Судом звертається увага позивача, що відповідно до ч. 3, 4 ст. 174 ГПК України, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 цього Кодексу. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Керуючись ст. ст. 172, 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

Залишити позовну заяву без руху.

Зобов`язати позивача надати суду доказ надіслання учаснику справи копії позовної заяви та копії доданих до неї документів - опис вкладення, не пізніше 5 днів з дня вручення даної ухвали.

Ухвала набрала законної сили 13.10.2020р. та оскарженню не підлягає.

Суддя Ю.В. Гладюк

Віддрук. 2 прим.:

1- до справи

2- позивачу (14000, м. Чернігів, вул. Кирпоноса, 16) рек. з повід про вруч.

СудГосподарський суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення13.10.2020
Оприлюднено16.10.2020
Номер документу92194003
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —924/1108/20

Рішення від 16.12.2020

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 23.11.2020

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 12.11.2020

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 22.10.2020

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

Ухвала від 13.10.2020

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Гладюк Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні