Ухвала
від 13.10.2020 по справі 390/1325/20
КІРОВОГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 390/1325/20

Провадження №2/390/638/20

УХВАЛА

про відкриття провадження у цивільній справі

"13" жовтня 2020 р. Суддя Кіровоградського районного суду Кіровоградської області Бойко І.А., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ), ОСОБА_3 ( АДРЕСА_3 ) до Івано-Благодатненської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області (вул.Паркова, 7, с.Івано-Благодатне, Кропивницького району Кіровоградської області, 27635), про встановлення фактів та визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування за заповітом,

ВСТАНОВИВ:

Позивачі звернулись в суд до відповідача з позовом, в якому просять встановити факт, що ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , по день своєї смерті перебував в зареєстрованому шлюбі з ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 . Крім того, позивачі просять встановити факт, що ОСОБА_4 являється батьком ОСОБА_6 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 та визнати за кожним з позивачів право власності на 1/3 частину житлового будинку з господарсько-побутовими будівлями, що розташований за адресою: АДРЕСА_4 .

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.ст.175-177 ЦПК України.

Справа підсудна Кіровоградському районному суду Кіровоградської області, підстав для повернення заяви або відмови у відкритті провадження не встановлено.

Дана справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження, згідно вимог п.2, ч.4 ст. 274 ЦПК України, яким встановлено, що справа у спорах про спадкування не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження.

В позовній заяві позивачами зазначено клопотання про витребування доказів:

- з Кропивницької районної державної нотаріальної контори Кіровоградської області відомості про заведені спадкові справи, коло спадкоємців, що прийняли спадщину, посвідчені заповіти та видані свідоцтва про право на спадщину та копію спадкової справи після ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

- у приватного нотаріуса Кропивницького районного нотаріального округу Флоренко С.К. дані про коло спадкоємців, які прийняли спадщину, посвідчені заповіти та видані свідоцтва про право на спадщину та копію спадкової справи після ОСОБА_7 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 ;

- у приватного нотаріуса Кропивницького районного нотаріального округу Томаз В.І. дані про коло спадкоємців, які прийняли спадщину, посвідчені заповіти та видані свідоцтва про право на спадщину та копію спадкової справи після ОСОБА_6 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 .

У зв`язку з тим, що для повного та об`єктивного розгляду даної справи по суті для з`ясування наявності чи відсутності спадкоємців ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , щодо нерухомого майна, яке належало померлим, посвідчених заповітів та виданих свідоцтв про право на спадщину після смерті вказаних осіб, з урахуванням того, що клопотання позивачів про витребування доказів подано в порядку та у строк, встановленому ст.84 ЦПК України, суд вважає необхідним його задовольнити.

Керуючись ст.ст. 19, 84, 187, 274 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти позовну заяву та відкрити провадження в порядку загального позовного провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), ОСОБА_2 ( АДРЕСА_2 ), ОСОБА_3 ( АДРЕСА_3 ) до Івано-Благодатненської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області (вул.Паркова, 7, с.Івано-Благодатне, Кропивницького району Кіровоградської області, 27635), про встановлення фактів та визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування за заповітом.

З метою виконання вимог ч.1 ст.189 ЦПК України розпочати підготовче провадження у справі.

Призначити підготовче судове засідання на 09.20 год. 11.11.2020 року, в яке викликати сторони.

Відповідач протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження має право подати відзив разом з доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу.

Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву з доданими до нього документами повинна бути надіслана (надана) позивачу одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Позивач протягом п`яти днів з дня отримання відзиву має право подати до суду відповідь на відзив, в якому викладає свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення. До відповіді на відзив застосовуються правила, встановлені частинами третьою-п`ятою статті 178 ЦПК України.

Роз`яснити позивачу, що копія відповіді на відзив з доданими до нього документами повинна бути надіслана (надана) відповідачу одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Відповідач протягом п`яти днів із дня отримання відповіді на відзив має право подати до суду на неї свої заперечення, в яких викладає свої пояснення, міркування і аргументи щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів і мотиви їх визнання або відхилення. До відповіді на відзив застосовуються правила, встановлені частинами третьою-п`ятою статті 178 ЦПК України.

Роз`яснити відповідачу, що копія заперечення проти відповіді на відзив разом з доданими до нього документами слід надіслати (надати) позивачу одночасно з надісланням (наданням) цих заперечень до суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: https://court.gov.ua/sud1108/.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати позивачам та їх представнику, відповідачу разом з копією ухвали надіслати копію позовної заяви та копіями доданих до неї документів.

Клопотання позивачів про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з Кропивницької районної державної нотаріальної контори Кіровоградської області відомості про заведені спадкові справи, коло спадкоємців, що прийняли спадщину, посвідчені заповіти та видані свідоцтва про право на спадщину та копію спадкової справи після ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

Витребувати у приватного нотаріуса Кропивницького районного нотаріального округу Флоренко С.К. дані про коло спадкоємців, які прийняли спадщину, посвідчені заповіти та видані свідоцтва про право на спадщину та копію спадкової справи після ОСОБА_5 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 ;

Витребувати у приватного нотаріуса Кропивницького районного нотаріального округу Томаз В.І. дані про коло спадкоємців, які прийняли спадщину, посвідчені заповіти та видані свідоцтва про право на спадщину та копію спадкової справи після ОСОБА_6 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Витребуємі судом документи, завірені належним чином, надати до Кіровоградського районного суду Кіровоградської області (25014, м. Кропивницький, вул. Кільцева, 34-А) до 11.11.2020 року до початку підготовчого судового засідання.

Роз`яснити, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази. У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами.

Копію ухвали для виконання в частині надання доказів надіслати за належністю для виконання.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського районного суду

Кіровоградської області І.А. Бойко

СудКіровоградський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення13.10.2020
Оприлюднено16.10.2020
Номер документу92204231
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —390/1325/20

Рішення від 18.12.2020

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Бойко І. А.

Рішення від 18.12.2020

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Бойко І. А.

Рішення від 18.12.2020

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Бойко І. А.

Ухвала від 11.11.2020

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Бойко І. А.

Ухвала від 13.10.2020

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Бойко І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні