Ухвала
від 15.10.2020 по справі 143/1131/20
ПОГРЕБИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 143/1131/20

УХВАЛА

про відкриття провадження в цивільній справі

15.10.2020р. м. Погребище

Суддя Погребищенського районного суду Вінницької області Сич С.М., ознайомившись із позовною заявою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія управління активами (м. Ірпінь, Київська область, вул. Стельмаха, буд. 9А, офіс 203), треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: приватний нотаріус Київського нотаріального округу Гуревічов Олег Миколайович (м. Київ, вул. Мала Житомирська, 5/5), приватний виконавець виконавчого округу м. Києва Оніщенко Дмитро Степанович (м. Київ, вул. Сурикова, буд. 3, офіс 11) про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню повністю ,-

Встановив:

01.10.2020 року до Погребищенського районного суду Вінницької області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія управління активами , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: приватний нотаріус Київського нотаріального округу Гуревічов О.М., приватний виконавець виконавчого округу м. Києва Оніщенко Д.С. про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню повністю .

Ухвалою суду від 07.10.2020 року позовну заяву було залишено без руху.

12.10.2020 року до Погребищенського районного суду Вінницької області надійшла заява про усунення недоліків.

Відповідно вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України позовна заява подана особою, яка має цивільну процесуальну дієздатність.

Вирішуючи питання щодо територіальної юрисдикції (підсудності) даної справи, суд виходить із наступного.

У відповідності до ч. 12 ст. 28 ЦПК України позови до стягувача про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню, або про повернення стягненого за виконавчим написом нотаріуса можуть пред`являтися також за місцем його виконання.

Згідно із ч. 2 ст. 24 Закону України Про виконавче провадження приватний виконавець приймає до виконання виконавчі документи за місцем проживання, перебування боржника - фізичної особи, за місцезнаходженням боржника - юридичної особи або за місцезнаходженням майна боржника.

Місцем проживання позивача ОСОБА_1 , яка є боржником у виконавчому провадженні, є АДРЕСА_1 .

З огляду на викладене місцем виконання спірного виконавчого напису № 13172 від 12.12.2019 року, виданого приватним нотаріусом Київського нотаріального округу Гуревічовим Олегом Миколайовичем, в розумінні ч. 12 ст. 28 ЦПК України є місце проживання позивача ОСОБА_1 .

За таких обставин дана справа підсудна Погребищенському районному суду Вінницької області з підстав, передбачених ч. 12 ст. 28 ЦПК України.

За змістом ч. 2 ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку, зокрема позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно до ч. 3 ст. 274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Зважаючи на обрані позивачем способи захисту, категорію справи, предмет доказування та ураховуючи, що в позовній заяві позивач просить витребувати докази, суддя приходить до висновку, що дана справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

В ч. 5 ст. 53 ЦПК України обумовлено, що про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Із доданих до позовної заяви матеріалів вбачається, що на підставі виконавчого напису № 13172 від 12.12.2019 року, виданого приватним нотаріусом Київського нотаріального округу Гуревічовим Олегом Миколайовичем, приватним виконавцем виконавчого округу м. Києва Оніщенком Дмитром Степановичем винесено постанову про звернення стягнення на заробітну плату, пенсію, стипендію та інші доходи боржника серії ВП № 62375116 від 03.08.2020 року, якою звернуто стягнення на доходи боржника ОСОБА_1 .

За таких обставин суд вважає, що рішення суду у справі може вплинути на права та обов`язки приватного нотаріуса Київського нотаріального округу Гуревічова Олега Миколайовича та приватного виконавця виконавчого округу м. Києва Оніщенка Дмитра Степановича .

Відтак, приватного нотаріуса Київського нотаріального округу Гуревічова Олега Миколайовича та приватного виконавця виконавчого округу м. Києва Оніщенка Дмитра Степановича необхідно залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

Керуючись ст. ст. 53, 187, 260 ЦПК України, -

Ухвалив:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 143/1131/20 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія управління активами , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: приватний нотаріус Київського нотаріального округу Гуревічов Олег Миколайович, приватний виконавець виконавчого округу м. Києва Оніщенко Дмитро Степанович про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню повністю .

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Залучити приватного нотаріуса Київського нотаріального округу Гуревічова Олега Миколайовича (м. Київ, вул. Мала Житомирська, 5/5) та приватного виконавця виконавчого округу м. Києва Оніщенка Дмитра Степановича (м. Київ, вул. Сурикова, буд. 3, офіс 11) до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

Підготовче засідання у справі призначити на 10 год. 00 хв. 09 листопада 2020 року у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Погребищенського районного суду Вінницької області ( 22200, м. Погребище, Вінницька область, вул. Б. Хмельницького, 51 ).

В судове засідання викликати сторони, третіх осіб.

Встановити строк для подання відповідачем відзиву на позовну заяву - п`ятнадцять днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі.

Роз`яснити відповідачу, що відзив на позовну заяву за формою та змістом має відповідати вимогам ст.178 ЦПК України. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Встановити строк для подання третіми особами, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача пояснення щодо позову - п`ятнадцять днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі.

Роз`яснити третім особам, що пояснення щодо позову за формою та змістом має відповідати вимогам, встановленим частинами 3-5 ст. 178 ЦПК України. Копія пояснення та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) пояснення до суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет ( http://pgb.vn.court.gov.ua )

Надіслати учасникам справи копію даної ухвали, а відповідачу, третім особам також копію позовної заяви та копії доданих до неї документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя

СудПогребищенський районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення15.10.2020
Оприлюднено19.10.2020
Номер документу92223768
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —143/1131/20

Рішення від 21.10.2021

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 21.10.2021

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Рішення від 21.10.2021

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 21.10.2021

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 23.07.2021

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 20.04.2021

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 03.12.2020

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 13.11.2020

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 15.10.2020

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 07.10.2020

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні