Ухвала
від 16.10.2020 по справі 548/208/20
ХОРОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 548/208/20

Провадження №2/548/620/20

У Х В А Л А

про прийняття справи до провадження судді

16.10.2020 року м. Хорол

Суддя Хорольського районного суду Полтавської області Старокожко В.П., розглянувши матеріали позовної заяви Першого заступника керівника Лубенської місцевої прокуратури Котяша А.І., в інтересах держави в особі: фінансового управління Хорольської районної державної адміністрації до ОСОБА_1 , за участю третьої особи на стороні позивача Комунального підприємства "Хорольська центральна районна лікарня" Хорольської районної ради Полтавської області про відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілого від злочину,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до Хорольського районного суду Полтавської області з указаною позовною заявою.

Ухвалою Хорольського районного суду Полтавської області від 29.09.2020 року задоволено заяву про самовідвід судді Коновода О.В., у зв`язку з чим після повторного автоматизованого розподілу справи її передано до провадження судді Старокожка В.П.

Вказаний позов підсудний Хорольському районному суду Полтавської області. Позовну заяву подано відповідно до вимог ст. 175 ЦПК. До позову додано всі наявні докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги. Тому, підстав для залишення позову без руху та повернення цього позову позивачу не має.

Позивач звільнений від сплати судового збору.

Згідно ч. 12 ст. 33 ЦПК України у разі зміни складу суду на стадії підготовчого провадження розгляд справи починається спочатку, за винятком випадків, передбачених цим Кодексом. У разі зміни складу суду на стадії розгляду справи по суті суд повторно розпочинає розгляд справи по суті, крім випадку, коли суд ухвалить рішення про повторне проведення підготовчого провадження.

Зважаючи на викладене, справа має бути прийнята до провадження судді Старокожка В.П., а з огляду на те, що ціна позову, зазначена у заяві, не перевищує ста прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що дає підстави вважати, що ця справа є малозначною, має незначну складність, у відповідності до положень ч. 4, 6 ст. 19, ч. 4 ст. 274 ЦПК України може бути розглянута за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін у судове засідання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 33, 175, 177, 187 ЦПК України , суддя

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву Першого заступника керівника Лубенської місцевої прокуратури Котяша А.І., в інтересах держави в особі: фінансового управління Хорольської районної державної адміністрації до ОСОБА_1 , за участю третьої особи на стороні позивача Комунального підприємства "Хорольська центральна районна лікарня" Хорольської районної ради Полтавської області про відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілого від злочину прийняти до провадження судді Старокожка В.П. та призначити судове засідання по справі на 18 листопада 2020 о 11:00. за адресою: вул. Незалежності, буд. 82, м. Хорол Полтавської області, у приміщенні Хорольського районного суду, з викликом в судове засідання учасників справи.

Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

В судове засідання викликати учасників справи шляхом направлення даної ухвали суду на адреси сторін без додаткового виклику їх судовою повісткою. Особа, яка одержала судову дану ухвалу у зв`язку з відсутністю адресата, за першої можливості зобов`язана вручити її адресату. У випадку неявки учасник справи зобов`язаний повідомити суд про причини неявки, оскільки розгляд справи може бути здійснений за його відсутності.

Відповідач має право протягом 16 днів з дня вручення цієї ухвали надіслати безпосередньо до канцелярії суду відзив на позов з доданими доказами на яких він грунтується, з одночасним наданням документів, що підтверджують надіслання (надання) такого відзиву і доданих доказів до нього позивачу.

Позивач вправі подати протягом 5 днів з дня отримання вказаного відзиву відповідь на відзив з належно викладеними у ньому своїми поясненнями, міркуваннями і аргументами щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення з одночасним наданням документів, що підтверджують надіслання (надання) такої відповіді на відзив і доданих доказів до нього іншим учасникам справи.

В разі подання вказаної відповіді на відзив відповідач вправі подати протягом 5 днів заперечення щодо наведених позивачем у цій відповіді вказаних пояснень, міркувань і аргументів і інше з одночасним наданням документів, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і доданих доказів до нього іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що:

- у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи;

- у разі подання ним відзиву, він повинен подати суду докази разом з поданням такого відзиву.

Роз`яснити сторонам, що:

- докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, що їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї (ч. 8 ст. 83 ЦПК України);

- копії відзиву, відповіді на відзив, заперечень, доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними (ч. 9 ст. 83 ЦПК України).

Зобов`язати відповідача надати суду довідку про доходи з місця роботи та довідку про присвоєння ідентифікаційного податкового номеру.

Згідно ч. 4 ст. 83 ЦПК України якщо вказані вище документи та докази не можуть бути подані до суду у встановлений строк учасники справи повинні про це повідомити суд письмово із зазначенням причин їх неподачі.

Відповідно до ч. 5 ст. 95 ЦПК України при наданні доказів у копіях учасник справи підтверджує відповідність копії оригіналу своїм підписом із зазначенням дати такого посвідчення.

Вказану цивільну справу розглядатиме суддя Хорольського районного суду Старокожко В.П. одноособово без проведення судового засідання та повідомлення сторін.

Інформацію щодо розгляду вказаної справи учасники справи можуть отримати на офіційній веб-сторінці Хорольського районного суду Полтавської області https://hr.pl.court.gov.ua/sud1628/, а саме у вкладці "ГРОМАДЯНАМ" переглянути "Список судових справ, призначених до розгляду" https://hr.pl.court.gov.ua/sud1628/gromadyanam/csz/ та "Інформацію щодо стадій розгляду судових справ https://court.gov.ua/fair/sud1628//.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.П. Старокожко

Дата ухвалення рішення16.10.2020
Оприлюднено20.10.2020
Номер документу92268894
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —548/208/20

Рішення від 28.12.2020

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

Рішення від 28.12.2020

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

Рішення від 28.12.2020

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

Рішення від 28.12.2020

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

Ухвала від 18.11.2020

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

Ухвала від 16.10.2020

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

Ухвала від 29.09.2020

Цивільне

Хорольський районний суд Полтавської області

Коновод О. В.

Постанова від 31.08.2020

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Бутенко С. Б.

Ухвала від 21.08.2020

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Бутенко С. Б.

Ухвала від 30.07.2020

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Бутенко С. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні