Ухвала
від 19.10.2020 по справі 672/637/20
ГОРОДОЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №672/637/20

Провадження №2/672/292/20

УХВАЛА

про залучення третьої особи

19 жовтня 2020 року м. Городок

Городоцький районний суд Хмельницької області в складі: головуючої - судді Федорук І.М., з участю секретаря судового засідання - Стебло Л.В., представника позивача ОСОБА_1 , представника відповідача ОСОБА_2 - ОСОБА_3 , під час розгляду у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Городку клопотання представника відповідача про залучення третьої особи у цивільній справі за позовом ОСОБА_4 до Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області, ОСОБА_2 , Городоцької районної державної адміністрації про скасування запису в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно ,

встановив:

В провадженні Городоцького районного суду знаходиться цивільна справа за вказаним позовом.

В судовому засіданні представник відповідача заявив клопотання про залучення до участі у справі в якості третьої особи ТОВ Мрія Фармінг Поділля , оскільки рішення у даній справі може вплинути на їх права та обов`язки.

Представник позивача проти задоволення клопотання не заперечив.

Представник Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області в судове засідання не з`явився, подав заяву про розгляд справи за його відсутності.

Представник Городоцької РДА, належним чином повідомлений про дату, час і місце розгляду справи, в судове засідання не з`явився, про причини неявки не повідомив, будь-яких заяв, клопотань на адресу суду не подав.

Заслухавши доводи представника відповідача ОСОБА_3 , думку представника позивача ОСОБА_1 , суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Як видно з позовної заяви, позивач, крім іншого, просить скасувати запис в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно номер запису про реєстрацію договору оренди землі 12486652 від 21.09.2015 , укладений з ТОВ Мрія Фармінг Поділля .

Таким чином, суд вважає, що рішення у даній справі може вплинути на права та обов`язки ТОВ Мрія Фармінг Поділля як орендаря спірної земельної ділянки, а тому клопотання представника відповідача про залучення даного товариства до участі у справі в якості третьої особи слід задовольнити.

Крім того, судом встановлено, що ухвала суду від 28.09.2020 про витребування доказів на даний час не виконана.

З врахуванням викладеного, суд вважає, що даний спір не може бути вирішено в даному судовому засіданні, у зв`язку з чим слід оголосити перерву в судовому засіданні.

Керуючись ст.ст.53, 240, 260 ЦПК України, суд

ухвалив:

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_4 до Головного управління Держгеокадастру у Хмельницькій області, ОСОБА_2 , Городоцької районної державної адміністрації про скасування запису в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача , товариство з обмеженою відповідальністю Мрія Фармінг Поділля .

Направити ТОВ Мрія Фармінг Поділля копію позовної заяви з додатками.

Оголосити перерву в судовому засіданні до 02.11.2020 о 16 год. 00 хв.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.М.Федорук

Дата ухвалення рішення19.10.2020
Оприлюднено20.10.2020
Номер документу92272816
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування запису в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно

Судовий реєстр по справі —672/637/20

Ухвала від 24.11.2020

Цивільне

Городоцький районний суд Хмельницької області

Федорук І. М.

Рішення від 16.11.2020

Цивільне

Городоцький районний суд Хмельницької області

Федорук І. М.

Рішення від 16.11.2020

Цивільне

Городоцький районний суд Хмельницької області

Федорук І. М.

Ухвала від 19.10.2020

Цивільне

Городоцький районний суд Хмельницької області

Федорук І. М.

Ухвала від 28.09.2020

Цивільне

Городоцький районний суд Хмельницької області

Федорук І. М.

Ухвала від 08.09.2020

Цивільне

Городоцький районний суд Хмельницької області

Федорук І. М.

Ухвала від 01.07.2020

Цивільне

Городоцький районний суд Хмельницької області

Сакенов Ю. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні