Ухвала
від 20.10.2020 по справі 520/11760/2020
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

20 жовтня 2020 року № 520/11760/2020

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

Головуючого судді Єгупенка В.В.,

розглянувши у спрощеному провадженні у приміщенні Харківського окружного адміністративного суду клопотання Приватного підприємства Альпакс-СК про залучення співвідповідача у справі за адміністративним позовом Приватного підприємства Альпакс-СК (м. Харків, вул. Короленко, 4) до Головного управління ДПС у Харківській області (м. Харків, вул. Пушкінська, 46), третя особа - Комунальне підприємство Центральний парк ім. М. Горького (м. Харків, вул. Сумська, 81) про визнання протиправним та скасування рішень, -

В С Т А Н О В И В:

Приватне підприємство Альпакс-СК звернулося до Харківського окружного адміністративного суду з вищевказаним позовом.

Ухвалою судді від 08.09.2020 було відкрито спрощене провадження у справі за зазначеним позовом без повідомлення сторін.

15.10.2020 до суду надійшло клопотання позивача, в якому він просить залучити до участі у справі в якості співвідповідача Державну податкову службу України.

Відповідно до ч.ч.3, 4 ст.48 КАС України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача. У разі відмови у задоволенні позову до такого відповідача понесені позивачем витрати відносяться на рахунок держави.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про задоволення клопотання позивача та залучення до участі у справі співвідповідача - Державну податкову службу України.

Відповідно до ч.9 ст.44 КАС України учасник справи звільняється від обов`язку надсилати іншим учасникам справи або подавати до суду копії документів відповідно до кількості учасників справи, якщо він подає документи до суду в електронній формі. У такому разі копії відповідних документів іншим учасникам справи направляє суд. Якщо обсяг документів є надмірним, суд направляє учасникам справи тільки копії процесуальних документів та повідомлення про можливість ознайомитися з іншими матеріалами в приміщенні суду або через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему.

Керуючись ст.ст. 47, 48, 181, 248, 256 суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Приватного підприємства Альпакс-СК про залучення співвідповідача у справі - задовольнити.

Залучити Державну податкову службу України (код ЄДРПОУ 43005393, 04053, м.Київ, Львівська площа, 8) як співвідповідача до участі у справі.

Зобов`язати позивача надати суду копію адміністративного позову для направлення співвідповідачу.

Повідомити відповідачів та третю особу про можливість ознайомитися з іншими матеріалами адміністративного позову в приміщенні суду у зв?язку з надмірним обсягом документів.

Запропонувати Державній податковій службі України у строк протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії даної ухвали надати суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів.

Суду надаються документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву, відповіді, заперечення і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Справа буде розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі знаходиться за посиланням: http://adm.hr.court.gov.ua/sud2070/.

Копії даної ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Роз`яснити учасникам справи, що у разі здійснення самопредставництва, повноваження особи на вчинення процесуальної дії, мають бути підтверджені, зокрема: статутом, положенням, трудовим договором (контрактом), відомостями про займану посаду.

Роз`яснити особам, які беруть участь у справі, що вони мають права та обов`язки, визначені ст.ст. 44, 47, 51, 131 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Єгупенко

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.10.2020
Оприлюднено22.10.2020
Номер документу92295422
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —520/11760/2020

Ухвала від 10.04.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Білоус О.В.

Ухвала від 22.02.2022

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Єгупенко В.В.

Ухвала від 20.12.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Курило Л.В.

Ухвала від 07.12.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Курило Л.В.

Ухвала від 07.12.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Курило Л.В.

Ухвала від 02.04.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 24.02.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 10.02.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Рішення від 24.12.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Єгупенко В.В.

Ухвала від 20.10.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Єгупенко В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні