Ухвала
від 20.10.2020 по справі 196/1036/19
ЦАРИЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 196/1036/19

№ провадження 2/196/66/2020

УХВАЛА

"20" жовтня 2020 р. смт Царичанка

Царичанський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючої - судді Гудим О.М.

за участю секретаря - Шевченко Т.І.

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду смт.Царичанка Дніпропетровської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Шанхай Інвест", ОСОБА_2 , третя особа: приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Ричка Юлія Олександрівна, про визнання правочину недійсним,

В С Т А Н О В И В:

Представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Гусакова О.Б. в підготовче засідання не з`явилася, надіславши до суду заяву про проведення підготовчого засідання у її відсутність та надала клопотання про заміну відповідача - ОСОБА_2 на належного відповідача - ОСОБА_2 .

Представник відповідача ТОВ "Шанхай Інвест" та відповідач ОСОБА_2 в підготовче засідання не з`явилися, хоча були належним чином повідомлені про дату та час розгляду справи в суді, причини неявки суду не повідомили, заяви про відкладення розгляду справи чи розгляд справи у їх відсутність до суду не надіслали.

Третя особа приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Ричка Ю.О. в підготовче засідання не з`явилася, хоча була належним чином повідомлена про дату та час розгляду справи в суді .

Дослідивши матеріали справи та клопотання представника позивача про заміну відповідача, суд дійшрв наступного висновку.

Статтею 51 ЦПК України передбачено можливість здійснення заміни неналежного відповідача, у випадку, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом.

Відповідно до положень ч.ч.2, 3 ст.51 ЦПК України суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі; після спливу цих строків, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Отже, суд вважає за можливе клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Гусакової О.Б. про заміну неналежного відповідача задовольнити, замінити первісного відповідача ОСОБА_2 на належного відповідача - ОСОБА_2 .

У зв`язку із заміною неналежного відповідача на належного відповідача неможливо розглянути питання, визначені частиною другою статті 197 ЦПК України, тому, у відповідності до п. 3 ч. 2 ст. 198 ЦПК України підготовче засідання потрібно відкласти.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.51, 191-198, 261, 276, 277, 353 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Заяву представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Гусакової Оксани Борисівни про заміну неналежного відповідача, задовольнити.

Замінити первісного відповідача ОСОБА_2 на належного відповідача - ОСОБА_2 .

Підготовче засідання по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Шанхай Інвест", ОСОБА_2 , третя особа: приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Ричка Юлія Олександрівна, про визнання правочину недійсним , відкласти на 03 грудня 2020 року 10.00 год., яке проводити в режимі відеоконференції з Господарським судом Дніпропетровської області, про що повідомити сторони.

Доручити Господарському суду Дніпропетровської області (49600, м.Дніпро вул. Володимира Винниченка, 1) забезпечити проведення підготовчого засідання, відкладене на 10.00 год. 03.12.2020 року в режимі відеоконференції.

Про участь в підготовчому засіданні в режимі відеоконференції повідомити позивача, відповідачів, третю особу.

Учасникам справи надіслати копії даної ухвали.

Відповідач ОСОБА_2 має право в строк до 03 грудня 2020 року надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти доповнень до позовної заяви.

Відповідач ОСОБА_2 має право в цей же строк надіслати позивачу ОСОБА_1 , відповідачу Товариству з обмеженою відповідальністю "Шанхай Інвест", третій особі приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Ричка Юлії Олександрівні , копії відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити відповідачу ОСОБА_2 , що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивач ОСОБА_1 , відповідач Товариство з обмеженою відповідальністю "Шанхай Інвест" має право в строк до 03 грудня 2020 року подати відповідь на відзив відповідача ОСОБА_2 , яка має відповідати вимогам частини третьої-п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Відповідач ОСОБА_2 має право в строк до 03 грудня 2020 року подати заперечення на відповіді на відзив, яке має відповідати вимогам частини третьої-п`ятої ст.178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Третя особа приватний нотаріус Дніпровського міського нотаріального округу Ричка Юлія Олександрівна має право в строк до 03 грудня 2020 року подати письмові пояснення щодо відзиву відповідача ОСОБА_2 .

Позивач ОСОБА_1 , відповідачі Товариство з обмеженою відповідальністю "Шанхай Інвест", ОСОБА_2 мають право надати відповідь на пояснення третіх осіб до закінчення підготовчого провадження.

У разі, якщо подання скарги, заяви, клопотання буде визнане зловживанням процесуальними правами, суд з урахуванням обставин справи має право залишити без розгляду або повернути скаргу, заяву, клопотання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб - адресою http://cr.dp.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуюча О.М.ГУДИМ

СудЦаричанський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення20.10.2020
Оприлюднено21.10.2020
Номер документу92305671
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —196/1036/19

Ухвала від 27.02.2023

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Костюков Д. Г.

Ухвала від 15.09.2022

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Костюков Д. Г.

Ухвала від 05.10.2021

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Руснак А. І.

Ухвала від 25.06.2021

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Руснак А. І.

Ухвала від 07.06.2021

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Руснак А. І.

Ухвала від 18.05.2021

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Руснак А. І.

Ухвала від 13.05.2021

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Руснак А. І.

Ухвала від 27.04.2021

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Руснак А. І.

Ухвала від 20.10.2020

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 28.08.2020

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні