Ухвала
від 19.10.2020 по справі 489/4972/20
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

справа № 489/4972/20

провадження №2/489/2548/20

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

19 жовтня 2020 року м. Миколаїв

Суддя Ленінського районного суду міста Миколаєва Коваленко І.В., який є головуючим у справі, ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 до Миколаївської міської ради, Житлово-комунального підприємства Миколаївської міської ради Південь , третя особа - Комунальне житлово-експлуатаційне підприємство Центрального району міста Миколаєва про припинення трудових відносин, проведення повного розрахунку при звільненні

встановив:

Позивач звернувся до суду з позовом, в якому просив припинити трудові відносини між ним та Житлово-комунальним підприємством ММР Південь на підставі частини першої статті 38 КЗпП України та зобов`язати ММР здійснити йому виплату всіх сум по час набрання рішенням законної сили.

Згідно частини першої статті 4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Звернення до суду здійснюється, зокрема, шляхом пред`явлення позову, форма і зміст якого повинні відповідати вимогам статей 175 , 177 ЦПК України .

Згідно частини першої, четвертої статті 177 ЦПК України позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб; до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Відповідно до частини другої статті 4 Закону України Про судовий збір за подання фізичною особою позовної заяви немайнового характеру ставка судового збору складає 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тобто 840,80 (2102,00 х 0,4) грн.

Позивачем заявлено дві позовні вимоги, при цьому вимога про припинення трудових відносин є позовною вимогою немайнового характеру, яка повинна бути оплачена судовим збором в розмірі 840,80 грн., що стосується вимоги про виплату належних до сплати грошових суми, то на неї поширюються пільги, встановлені Законом України Про судовий збір , так як фактично позивач просить суд стягнути на його користь заборгованість по заробітній платі.

До позовної заяви не долучено платіжного документу про сплату судового збору в розмірі 840,80 грн.

Відповідно до частини першої статті 185 ЦПК України позовна заява, подана без додержання вимог, викладених у статтях 175 , 177 ЦПК України , підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення вказаних недоліків.

На підставі викладеного, враховуючи вказані недоліки, позовна заява підлягає залишенню без руху з встановленням позивачу строку для усунення недоліків, а саме надання до суду платіжного документу про сплату судового збору в розмірі 840,80 грн.

Керуючись статтями 175 , 177 , 185 , 260 , 353 ЦПК України , суд

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Миколаївської міської ради, Житлово-комунального підприємства Миколаївської міської ради Південь , третя особа - Комунальне житлово-експлуатаційне підприємство Центрального району міста Миколаєва про припинення трудових відносин, проведення повного розрахунку при звільненні - залишити без руху.

Надати позивачу строк, тривалістю десять днів з дня отримання копії цієї ухвали, для усунення зазначених недоліків.

Роз`яснити, що відповідно до частини третьої статті 185 ЦПК України , якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: І.В.Коваленко

Дата ухвалення рішення19.10.2020
Оприлюднено21.10.2020
Номер документу92308868
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —489/4972/20

Рішення від 29.03.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Коваленко І. В.

Ухвала від 27.01.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Коваленко І. В.

Ухвала від 23.11.2020

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Коваленко І. В.

Ухвала від 19.10.2020

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Коваленко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні