Ухвала
від 21.10.2020 по справі 511/1859/20
РОЗДІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Роздільнянський районний суд Одеської області

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 511/1859/20

Номер провадження: 2-о/511/61/20

"21" жовтня 2020 р. суддя Роздільнянського районного суду Одеської області Ільяшук А. В., розглянувши матеріали цивільної справи за заявою:

заявника : ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , адреса проживання: АДРЕСА_1

заінтересована особа:

Кам`янська сільська рада Роздільнянського району Одеської області, адреса: село Кам`янка, Роздільнянського району Одеської області, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України: 04380382

про встановлення факту родинних відносин, -

ВСТАНОВИВ:

19 жовтня 2020 року ОСОБА_1 а звернулась до Роздільнянського районного суду Одеської області з заявою про встановленняфакту родинних відносин, а саме: що ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженка села Кам`янка, Роздільнянського району Одеської області, є рідною донькою ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 , актовий запис в Книзі реєстрації смертей №122 від 24 лютого 2015 року.

В обґрунтування даної заяви ОСОБА_1 зазначила, що ІНФОРМАЦІЯ_2 в селі Кам`янка, Роздільнянського району Одеської області померла її рідна мати - ОСОБА_3 , яка на день своєї смерті проживала разом із заявником. Факт її смерті засвідчується свідоцтвом про смерть серії НОМЕР_1 виданим 24 лютого 2015 року відділом державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби по Роздільнянському району Роздільнянського міжрайонного управління юстиції в Одеській області.

Заявник, як єдиний спадкоємець першої черги щодо спадщини за законом на майно померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 рідної матері - ОСОБА_3 , в передбаченому законом порядку звернулась з заявою про видачу свідоцтва про право на спадщину за законом до приватного нотаріуса Роздільнянського районного нотаріального округу Одеської області Патраманської Л.М., де їй було роз`яснено, що Україна не визнає правосуб`єктності самопроголошеної Придністровської Молдавської Республіки та органів влади регіону і загальнообов`язковим суб`єктом міжнародного права є Республіка Молдова, складовою частиною якої є Придністровський регіон. У зв`язку з тим, що повторне свідоцтво про реєстрацій шлюбу заявника з чоловіком - ОСОБА_4 , який народився ІНФОРМАЦІЯ_3 та помер ІНФОРМАЦІЯ_4 , де зазначено, що заявник змінила своє дівоче прізвище ОСОБА_5 на прізвище чоловіка - ОСОБА_6 , вона отримала 13 січня 1999 року в м.Тираспіль ПМР, то нотаріус рекомендувала звернутись до суду для встановлення факту родинних відносин.

Згідно з автоматизованою системою документообігу суду при розподілі справ між суддями, вказана справа 19 жовтня 2020 року була розподілена в провадження судді Ільяшук Антоніни Володимирівни.

21 жовтня 2020 року на адресу суду надійшли відомості з Кам`янської сільської ради Роздільнянського району Одеської області, про зареєстроване місце проживання заявника.

Відповідно до частини 2 статті 294 ЦПК України, з метою з`ясування обставин по справі, суд вважає необхідним витребувати за власною ініціативою копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Згідно частини 1 статті 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

Справа підсудна Роздільнянському районному суду Одеської області.

Заява відповідає вимогам статей 175-177, 318 ЦПК України.

Підстав для залишення заяви без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Керуючись статтями 175-177, 293, 294, 315, 318 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Кам`янська сільська рада Роздільнянського району Одеської області, про встановлення факту родинних відносин.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження.

Призначити справу до судового розгляду по суті в приміщенні Роздільнянського районного суду Одеської області (адреса: вулиця Європейська, 37-А, місто Роздільна Одеської області), на 10 листопада 2020 року о 12:00 годині (зал судового засідання №2).

Витребувати у приватного нотаріуса Роздільнянського районного нотаріального округу Одеської області Патраманської Л.М., належним чином завірену копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб - адресою сторінки на офіційному веб - порталі судової влади України - http://rz.od.court.gov.ua/sud1524/gromadyanam/csz/

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати заявнику.

Копію ухвали про відкриття провадження разом з копією заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати заінтересованій особі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя : А. В. Ільяшук

Дата ухвалення рішення21.10.2020
Оприлюднено23.10.2020
Номер документу92333877
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин

Судовий реєстр по справі —511/1859/20

Рішення від 18.11.2020

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Ільяшук А. В.

Ухвала від 21.10.2020

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Ільяшук А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні