Ухвала
від 15.10.2020 по справі 758/26/20
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/26/20

У Х В А Л А

про витребування доказів

15 жовтня 2020 року місто Київ

Подільський районний суд міста Києва у складі:

головуючого - судді Ларіонової Н. М. ,

при секретарі судового засідання Гальчинській А.О.,

за участю: позивача - ОСОБА_1 , представник відповідача- Алексенко О.М. ,

розглянувши у судовому засіданні в залі районного суду в м. Києві клопотання позивача ОСОБА_1 про витребування доказів та матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Українсько-Іспанського спільного підприємства Іберус-Київ про стягнення заборгованості заробітної плати, стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні і відшкодування моральної шкоди,-

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернувся до суду з позовною заявою, в якій просить визнати незаконним та скасувати наказ за №206 від 26.12.2016 року про звільнення ОСОБА_3 з займаної посади водія тролейбуса, як основного місця роботи, та поновити на роботі згідно з займаної посади водія тролейбуса, як основного місця роботи, та виплати заробітну платню за вимушений прогул у розмірі, встановленому штатним розкладом, а також відшкодувати нанесену порушенням трудових прав працівника моральну шкоду у розмірі 10000 грн.

Ухвалою суду від 08.01.2020 р. відкрито провадження в справі та призначена до розгляду в порядку спрощеного провадження без виклику сторін.

18.08.2020 року через канцелярію суду надійшло клопотання позивача про витребування доказів з Українсько-Іспанського спільного підприємства Іберус-Київ (код ЄДРПОУ 05760537), а саме: 1) довідку про середньомісячну заробітну плату ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ); 2) довідку про заборгованість по заробітній платі ОСОБА_1 ( РНОКПП НОМЕР_1 ).

Позивач в судовому засіданні підтрималав своє клопотання .

Представник відповідача не заперечували проти такого клопотання.

Вислухавши учасників судового розгляду, вивчивши матеріали справи, суд дійшов до таких висновків.

Як вбачається з матеріалів справи, спір між сторонами виник щодо стягнення заробітної плати та стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні ОСОБА_1 .

Відповідно до ст.84 ЦПК України у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін є складнощі, суд за їх клопотанням зобов`язаний витребувати такі докази.

Зважаючи на те, що вказані в клопотанні документи стосуються предмету судового розгляду, необхідні для перевірки доводів осіб, що беруть участь у справі, та встановлення обставин справи, які підлягають встановленню в ході судового розгляду, то заява про витребування доказів підлягає задоволенню.

Оскільки для отримання документів необхідний деякий час, то в підготовчому засіданні необхідно оголосити перерву.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 12, 13, 83, 197, 258-260 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Заяву позивача ОСОБА_1 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з Українсько-Іспанського спільного підприємства Іберус-Київ (код ЄДРПОУ 05760537), а саме: 1) довідку про середньомісячну заробітну плату ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ); 2) довідку про заборгованість по заробітній платі ОСОБА_1 ( РНОКПП НОМЕР_1 ).

Судове засіданні у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Українсько-Іспанського спільного підприємства Іберус-Київ про стягнення заборгованості заробітної плати, стягнення середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні і відшкодування моральної шкоди, відкласти на 02 листопада 2020 р. о 11:45 год.

Зобов`язати Українсько-Інспанське спільне підприємство ІБЕРУС-КИЇВ завчасно подати зазначені докази відповідно до ст.83 ч. 9 ЦПК України.

В разі неможливості подати вищевказаний доказ взагалі або у встановлений судом строк, особи зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом 5 днів з дня отримання ухвали.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Копію ухвали направити Українсько-Інспанському спільному підприємству ІБЕРУС-КИЇВ (04080, м. Київ, вул. Кирилівська, 51а) - для виконання.

Про час та місце розгляду справи повідомити осіб, що беруть участь у справі.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

СуддяН. М. Ларіонова

СудПодільський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення15.10.2020
Оприлюднено22.10.2020
Номер документу92339654
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —758/26/20

Рішення від 02.11.2020

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Рішення від 02.11.2020

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 15.10.2020

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

Ухвала від 08.01.2020

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ларіонова Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні