Ухвала
від 20.10.2020 по справі 916/3803/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, просп. Шевченка, 29, тел.: (0482) 307-983, e-mail: inbox@od.arbitr.gov.ua

веб-адреса: http://od.arbitr.gov.ua


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом і введення процедури погашення боргів боржника

"20" жовтня 2020 р. Справа № 916/3803/19

За заявою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; Ід. код НОМЕР_1 )

про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність

Суддя Лепеха Г.А.

Представники:

від ОСОБА_1 - Жуган Л.В.

керуючий реструктуризацією - арбітражний керуючий Сніткіна І.А.

Суть спору: про відновлення платоспроможності

Ухвалою господарського суду Одеської області від 14.01.2020р. відкрито провадження у справі про неплатоспроможність боржника ОСОБА_1 , введено процедуру реструктуризації боргів ОСОБА_1 , введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, керуючим реструктуризацією Цепенщикова Є.В. призначено арбітражного керуючого Сніткіну Ірину Анатоліївну.

Після публікації оголошення про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність ОСОБА_1 від 15.01.2020р. №64443 з заявами про визнання кредитором до боржника звернулись ПАТ "Дельта банк" з вимогами в сумі 1 026 956,46 грн., ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" з вимогами в сумі 113 689,74 грн., ОСОБА_2 з вимогами в сумі 553 143,59 грн.

Ухвалами господарського суду від 02.03.2020р. заяви ПАТ "Дельта банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", ФОП Казмірчука Івана Івановича прийнято та призначено до розгляду.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 24.03.2020р. у попередньому засіданні судом розглянуто всі вимоги кредиторів, що надійшли протягом строку, передбаченого частиною першою статті 45 цього Кодексу.

Постановою Південно-західного апеляційного господарського суду від 22.09.2020р. змінено ухвалу господарського суду Одеської області від 24.03.2020р., визнано вимоги ПАТ «Дельта банк» до боржника в сумі 137 809,87 грн., з яких 95 500 грн. - є забезпеченими, 4 204,00 грн. - судовий збір; грошові вимоги ПАТ «Дельта Банк» до ОСОБА_1 у сумі 889 146,59 - відхилено.

Згідно до ч. ч. 2, 8 ст.123 Кодексу України з процедур банкрутства основними завданнями зборів кредиторів у процедурі реструктуризації боргів боржника є: розгляд звіту керуючого реструктуризацією про результати перевірки декларації про майновий стан боржника; розгляд проекту плану реструктуризації боргів боржника; прийняття рішення про схвалення плану реструктуризації боргів боржника або про звернення з клопотанням до господарського суду про перехід до процедури погашення боргів боржника або про закриття провадження у справі про неплатоспроможність.

До компетенції зборів кредиторів належить прийняття рішення про: схвалення плану реструктуризації боргів боржника; відмову у схваленні плану реструктуризації боргів та звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом та введення процедури погашення боргів боржника або з клопотанням про закриття провадження у справі про неплатоспроможність; звернення у випадках, передбачених цим Кодексом, до господарського суду з клопотанням про призначення керуючого реструктуризацією або керуючого реалізацією; звернення до господарського суду з клопотанням про закриття процедури реструктуризації боргів у зв`язку з невиконанням або неможливістю виконання плану реструктуризації боргів та введення процедури погашення боргів боржника; звернення до господарського суду з клопотанням про припинення повноважень арбітражного керуючого; інші питання, передбачені законодавством.

Відповідно до ч. 1 ст. 122 Кодексу України з процедур банкрутства подання кредиторами грошових вимог до боржника та їх розгляд керуючим реструктуризацією здійснюються в порядку, визначеному цим Кодексом для юридичних осіб.

За змістом ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства конкурсні кредитори за вимогами, що виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство. Кредитори, вимоги яких заявлені після завершення строку, визначеного частиною першою цієї статті, є конкурсними, однак не мають права вирішального голосу на зборах та комітеті кредиторів.

Як вбачається з матеріалів справи всі кредитори звернулись до суду з вимогами до боржника понад строку, встановленого Кодексом.

Отже, враховуючи викладене, комітет кредиторів керуючим реструктуризацією не проводився , рішення про схвалення плану реструктуризації боргів не приймалось.

Судом встановлено, що керуючим реструктуризацією у своєму звіті факту зазначення боржником у декларації про майновий стан неповної та/або недостовірної інформації про майно, доходи та витрати боржника та членів його сім`ї не виявлено.

Отже, за результатами аналізу майнового стану боржника керуючий реструктуризацією звернувся до господарського суду з клопотанням про визнання ОСОБА_1 банкрутом і відкриття процедури погашення боргів.

Також, арбітражний керуючий Сніткіна І.А. звернулась до суду з клопотанням про призначення її керуючим реалізацією майна Цепенщикова Є.В.

Відповідно до ч. 2 ст. 6 Кодексу України з процедур банкрутства щодо боржника - фізичної особи застосовуються такі судові процедури: реструктуризація боргів боржника; погашення боргів боржника. Процедура погашення боргів боржника вводиться у справі про неплатоспроможність разом з визнанням боржника банкрутом.

Ст. 1 Кодексу України з процедур банкрутства визначає, що банкрутство - визнана господарським судом неспроможність боржника відновити свою платоспроможність за допомогою процедури санації та реструктуризації і погасити встановлені у порядку, визначеному цим Кодексом, грошові вимоги кредиторів інакше, ніж через застосування ліквідаційної процедури.

Ч. 11 ст. 126 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що якщо протягом трьох місяців з дня постановлення ухвали про відкриття провадження у справі про неплатоспроможність і введення процедури реструктуризації боргів боржника до господарського суду не поданий погоджений боржником і схвалений кредиторами план реструктуризації боргів боржника, господарський суд має право прийняти рішення про визнання боржника банкрутом і відкриття процедури погашення боргів боржника відповідно до цього Кодексу або про закриття провадження у справі про неплатоспроможність.

Відповідно до ч.1 ст. 130 Кодексу України з процедур банкрутства господарський суд ухвалює постанову про визнання боржника банкрутом і введення процедури погашення боргів боржника у разі, якщо протягом 120 днів з дня відкриття провадження у справі про неплатоспроможність зборами кредиторів не прийнято рішення про схвалення плану реструктуризації боргів боржника або прийнято рішення про перехід до процедури погашення боргів боржника.

Постановою про визнання боржника банкрутом і введення процедури погашення боргів боржника господарський суд також призначає керуючого реалізацією майна в порядку, визначеному цим Кодексом.

Розглянувши матеріали справи, дослідивши наявні докази, суд дійшов до висновку, що Боржник неспроможний самостійно відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше, як через застосування процедури погашення боргів, а тому суд вважає за можливе визнати ОСОБА_1 банкрутом і відкрити процедуру погашення боргів.

Приймаючи до уваги, що арбітражний керуючий Сніткіна І.А. не є заінтересованою особою стосовно боржника, за час провадження діяльності арбітражного керуючого будь-яких порушень у виконанні своїх обов`язків не має, заперечень щодо його призначення не надходило, суд призначає арбітражного керуючого Сніткіну І.А. керуючим реалізацією майна Цепенщикова Є.В.

Відповідно до положень ч. ч. 4-8 ст.131 Кодексу України з процедур банкрутства з моменту визнання боржника банкрутом розпорядження усіма правами щодо майна, включеного до складу ліквідаційної маси, здійснює керуючий реалізацією від імені боржника.

З моменту визнання боржника банкрутом і до винесення судового рішення про закриття процедури банкрутства реєстрація переходу права власності від/до боржника та обтяжень майна боржника, включаючи нерухоме майно і цінні папери, що існують в бездокументарній формі, відбувається виключно на підставі заяви керуючого реалізацією.

До складу ліквідаційної маси не включається житло, яке є єдиним місцем проживання сім`ї боржника (квартира загальною площею не більше 60 квадратних метрів або житловою площею не більше 13,65 квадратного метра на кожного члена сім`ї боржника чи житловий будинок загальною площею не більше 120 квадратних метрів) та не є предметом забезпечення, а також інше майно боржника, на яке згідно із законодавством не може бути звернено стягнення.

До складу ліквідаційної маси не включаються кошти, що перебувають на рахунках боржника у пенсійних фондах та фондах соціального страхування.

Продаж майна банкрута здійснюється відповідно до умов та в порядку, визначених цим Кодексом для юридичних осіб.

Згідно ч. ч. 1, 2 ст. 130 Кодексу України з процедур банкрутства повідомлення про визнання боржника банкрутом і введення процедури погашення боргів боржника офіційно оприлюднюється на офіційному веб-порталі судової влади України протягом трьох днів з дня прийняття відповідної постанови суду.

Керуючись ст.1, ч. 2 ст. 6, ч. 1 ст. 12, ст. 30, ч. 11 ст. 126, ст. 130, 131 Кодексу України з процедур банкрутства, суд-

П О С Т А Н О В И В:

1. Припинити процедуру реструктуризації боргів ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; Ід. код НОМЕР_1 ) та повноваження керуючого реструктуризацією - арбітражного керуючого Сніткіної І.А.

2. Фінансово-економічному відділу господарського суду Одеської області здійснити сплату грошової винагороди арбітражному керуючому Сніткіній Ірині Анатоліївні (свідоцтво №521 від 21.03.2013р., 65078, м. Одеса, вул. Героїв Крут, 13, код НОМЕР_2 ) на рахунок НОМЕР_3 у ПАТ КБ "Приват Банк" МФО 328704, призначення платежу: грошова винагорода в сумі 28 815 (двадцять вісім тисяч вісімсот п`ятнадцять) грн. з депозитного рахунку Господарського суду Одеської області за рахунок авансованих коштів згідно квитанції від 18.12.2019р.

3. Визнати банкрутом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; Ід. код НОМЕР_1 ).

4. Ввести відносно ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; Ід. код НОМЕР_1 ) процедуру погашення боргів.

5. Керуючим реалізацією майна Цепенщикова Євгена Володимировича призначити арбітражного керуючого Сніткіну Ірину Анатоліївну (свідоцтво №521 від 21.03.2013р.).

6. Оприлюднити на офіційному веб-порталі судової влади України повідомлення про визнання ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; Ід. код НОМЕР_1 ) банкрутом та введення процедури погашення боргів боржника.

7. Не пізніше 30 днів з дня введення процедури погашення боргів боржника керуючому реалізацією майна спільно з боржником провести інвентаризацію майна боржника та визначати його вартість.

8. З моменту визнання боржника банкрутом розпорядження усіма правами щодо майна, включеного до складу ліквідаційної маси, здійснює керуючий реалізацією від імені боржника.

9. З моменту визнання боржника банкрутом і до винесення судового рішення про закриття процедури банкрутства реєстрація переходу права власності від/до боржника та обтяжень майна боржника, включаючи нерухоме майно і цінні папери, що існують в бездокументарній формі, відбувається виключно на підставі заяви керуючого реалізацією.

10. До складу ліквідаційної маси не включається житло, яке є єдиним місцем проживання сім`ї боржника (квартира загальною площею не більше 60 квадратних метрів або житловою площею не більше 13,65 квадратного метра на кожного члена сім`ї боржника чи житловий будинок загальною площею не більше 120 квадратних метрів) та не є предметом забезпечення, а також інше майно боржника, на яке згідно із законодавством не може бути звернено стягнення.

11. До складу ліквідаційної маси не включаються кошти, що перебувають на рахунках боржника у пенсійних фондах та фондах соціального страхування.

12. Продаж майна банкрута здійснюється відповідно до умов та в порядку, визначених цим Кодексом для юридичних осіб.

13. Розгляд справи призначити на "03" листопада 2020 р. о 09:30. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Одеської області за адресою: м. Одеса, пр-т Шевченка, 29, в залі судових засідань № 15 (5й поверх), тел. 0(482)307-965.

14 . Зобов`язати у наступному засіданні представити:

Керуючого реалізацією - звіт про проведену роботу.

15. Визнати явку сторін та керуючого реалізацією банкрута у судове засідання обов`язковою.

Постанова набирає законної сили в порядку ч.4 ст. 9 Кодексу України з процедур банкрутства та може бути оскаржена у відповідності до ст.ст. 254, 255 ГПК України .

Повний текст постанови складено та підписано 22 жовтня 2020 р.

Суддя Г.А. Лепеха

Дата ухвалення рішення20.10.2020
Оприлюднено23.10.2020
Номер документу92346951
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —916/3803/19

Ухвала від 09.02.2021

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 09.02.2021

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 19.01.2021

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 03.11.2020

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 20.10.2020

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Ухвала від 30.09.2020

Господарське

Господарський суд Одеської області

Лепеха Г.А.

Постанова від 22.09.2020

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Філінюк І.Г.

Ухвала від 21.09.2020

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Філінюк І.Г.

Ухвала від 31.07.2020

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Філінюк І.Г.

Ухвала від 19.05.2020

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Філінюк І.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні