Ухвала
від 24.03.2010 по справі 3/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кір овоградської області

УХВАЛА

"24" березня 2010 р. Справа № 3/19

Господарський суд Кірово градської області у складі с удді Н.В. Болгар розглянув у за сіданні справу № 3/19

за позовом: Компанія "УПАК Л імітед" (UPAC Limited);

до відповідачів: Товариств а з обмеженою відповідальніс тю "Сальковська зоря";

Товариства з обмеженою від повідальністю "Агропроект пл юс";

ОСОБА_1;

Приватного підприємства "В анстрой-ТК";

про визнання недійсним ріш ення, прийнятого на загальни х зборах учасників 24.11.09; визнан ня недійсною нову редакцію С татуту ТОВ "Сальковська зоря ", затверджену рішенням загал ьних зборів учасників від 24.11.09 ; визнання незаконною держав ної реєстрації нової редакці ї Статуту ТОВ "Сальковська зо ря"; скасування державної реє страції змін до установчих д окументів ТОВ "Сальковська з оря", що проведена 01.12.09 № запису 14261050006000238.

Представники:

позивача - Рибак І.В., дов іреність № 354; 355 від 12.03.10;

відповідача (ТОВ "Сальковсь ка зоря") - не з'явився;

відповідача (ТОВ "Агропроек т плюс") - керівник Дев'ятка А .О.;

відповідача (ТОВ "Агропроек т плюс") - Якшин С.О., довірен ість б/н від 01.07.09;

відповідача (ОСОБА_1.) - ОСОБА_5, довіреність № 235 від 09 .03.10;

відповідача (ПП "Ванстрой-ТК ) - Жигаленко О.В., довіреніс ть № 5 від 01.03.10.

Суть спору: викладена в ухв алі від 10.03.10 про відкладення ро згляду справи.

Товариство з обмеженою від повідальністю "Агропроект пл юс", від якого вимагалися уста новчі документи у редакції з листопада 2008 р. по теперішній ч ас та рішення загальних збор ів учасників (засновників), як ими вносилися зміни до устан овчих документів за названий період; належним чином засві дчену копію довіреності ОС ОБА_7, на підставі якої він пр иймав участь у загальних збо рах засновників ТОВ "Сальков ська зоря" 24.11.09; докази на підтве рдження проведення загальни х зборів засновників (учасни ків) ТОВ "Сальковська зоря" від повідно до норм законодавств а та положень Статуту такого господарського товариства. який діяв в редакції, до внесе ння до нього змін за рішенням загальних зборів від 24.11.09, пода ло не засвідчені належним чи ном світлокопії таких докуме нтів, що є порушенням ст. 36 Госп одарського процесуального к одексу України. Згідно з назв аною процесуальною нормою, п исьмові докази подаються в о ригіналі або в належним чино м засвідченій копії.

Товариство з обмеженою від повідальністю "Агротехнолог ія плюс" без повідомлення про наявність поважних причин н е подало: оригінали або належ ним чином засвідчені копії у становчих документів у редак ції з листопада 2008 р. по теперіш ній час та рішень загальних з борів учасників (засновників ), якими вносилися зміни до уст ановчих документів за назван ий період; належним чином зас відчену копію довіреності ОСОБА_7, на підставі якої він приймав участь у загальних з борах засновників ТОВ "Сальк овська зоря" 24.11.09, доказів на під твердження проведення загал ьних зборів засновників (уча сників) ТОВ "Сальковська зоря " відповідно до норм законода вства та положень Статуту та кого господарського товарис тва. який діяв в редакції, до в несення до нього змін за ріше нням загальних зборів від 24.11.09 .

Приватне підприємство "Ван строй-ТК" не надало витребува ні: докази, на яких ґрунтуютьс я доводи, викладені у відзиві на позов; докази внесення при ватним підприємством "Ванстр ой-ТК" грошового внесу як учас ника ТОВ "Сальковська зоря" у в становленому законодавство м порядку.

10.03.10 до господарського суду н адійшла заява генерального д иректора товариства з обмеже ною відповідальністю "Агропр оект плюс" про ним скасування дію довіреностей. виданих "по переднім генеральним директ ором ОСОБА_8.".

Така заява як без урахуванн я норм діючого законодавства і господарським судом по сут і не розглядалася. За ст. 246, п. 2 ч . 1 ст. 248, ст. 249 Цивільного кодексу України довіреність від іме ні юридичної особи видається її органом та іншою особою, уп овноваженою на це її установ чими документами та скріплює ться печаткою цієї юридичної особи; представництво за дов іреністю припиняється уразі скасування довіреності особ ою, яка її видала; особа, яка ви дала довіреність і згодом ск асувала її, повинна негайно п овідомити про це представник а, а також відомих їй третіх ос іб, для представництва перед якими була видана довіреніс ть. Отже, виходячи з викладени х норм, видана від імені юриди чної особи її органом або інш ою особою, уповноваженою на ц е установчими документами, м оже бути скасована конкретна скріплена печаткою довірені сть представника із повідомл енням про це як представника , так і третіх осіб. Із заяви, пі дписаної генеральним директ ором товариства з обмеженою відповідальністю "Агропроек т плюс" Дев'яткою А.О. не вба чається, які саме довіреност і скасовуються.

24.03.10 товариством з обмеженою відповідальністю "Агропроек т плюс" в особі його представ ника Якшина С.О. подано кл опотання про залишення позов у без розгляду "з підстав ч. 1 ст . 81 ГПК України". Клопотання обґ рунтоване з посиланням на те , що ухвалою Придніпровськог о районного суду м. Черкаси ві д 09.07.09 заборонено УПАК ЛІМІТЕД (у минулому - Епікліф Лімітед" ) та її довіреним особам здій снювати до вирішення в суді д ії по управлінню розпоряджен ня майном чи їх частками в під приємствах "групи УПАК", які зн аходяться на території Украї ни, як то - право розпоряджатис ь майном, призначати чи заміщ увати посадових осіб, самост ійно представляти УПАК ЛІМІТ ЕД в будь-яких органах, підпри ємствах та установах України , тощо до вирішення справи в су ді.

Таке клопотання господарс ьким судом не задоволено з ти х підстав, що світлокопія ухв али, додана до клопотання. в си лу ст. ст. 32, 36 Господарського пр оцесуального кодексу Україн и, не є письмовим доказом, на п ідставі якого можуть бути вс тановлені фактичні дані.

З тих причин, що товариством з обмеженою відповідальніст ю "Сальковська зоря" без поваж них причин не виконуються ви моги господарського суду щод о надання доказів та явки пре дставника у засідання, госпо дарський суд вважає за необх ідне витребувати у державног о реєстратора Голованівсько ї районної державної адмініс трації реєстраційну справу т акого господарського товари ства на підставі ст. 13 Закону У країни "Про державну реєстра цію юридичних осіб та фізичн их осіб - підприємців".

З причин нез'явлення предст авника товариства з обмежено ю відповідальністю "Сальковс ька зоря" у засідання, неподан ня сторонами у повному обсяз і витребуваних доказів та не обхідності витребувати нові докази, господарський суд ві дкладає розгляд справи на пі дставі п. п. 1, 2, 3 частини першої с т. 77 Господарського процесуал ьного кодексу України.

Керуючись ст. ст. 38, 50, п. п. 1, 2, 3 ст . 77, ст. 86 Господарського процес уального кодексу України, го сподарський суд

У Х В А Л И В :

1. Відкласти розгляд справи .

2. Розгляд справи у засіданн і призначити на 08.04.10 о 12:00 в примі щенні господарського суду за адресою: м. Кіровоград. вул. В'я чеслава Чорновола, 29/32, 2-й повер х, кімн. № 203.

3. Зобов'язати до дня засідан ня подати

позивача: викладення вимог до кожного з відповідачів аб о доведення того, що вони несу ть солідарну відповідальніс ть; письмове зазначення пред мету спору - конкретного ріше ння загальних зборів; докуме нти на підтвердження повнова жень ОСОБА_8, наданих за рі шеннями загальних зборів ТОВ "Агропроект плюс"; рішення заг альних зборів ТОВ "Агропроек т плюс" щодо створення як засн овником або входження до скл аду як учасника ТОВ "Агротехн ологія плюс";

відповідача (ТОВ "Сальковсь ка зоря"): установчі документи у редакції з жовтня 2009 р. по теп ерішній час;

відповідача (ТОВ "Агропроек т плюс"): установчі документи у редакції з листопада 2008 р. по т еперішній час та рішення заг альних зборів учасників (зас новників), якими вносилися зм іни до установчих документів за названий період; належним чином засвідчену копію дові реності ОСОБА_7, на підста ві якої він приймав участь у з агальних зборах засновників ТОВ "Сальковська зоря" 24.11.09; док ази на підтвердження проведе ння загальних зборів засновн иків (учасників) ТОВ "Сальковс ька зоря" відповідно до норм з аконодавства та положень Ста туту такого господарського т овариства, який діяв в редакц ії, до внесення до нього змін з а рішенням загальних зборів від 24.11.09

відповідача (ПП"Ванстрой-ТК "): докази, на яких ґрунтуються доводи, викладені у відзиві н а позов; докази внесення прив атним підприємством "Ванстро й-ТК" грошового внесу як учасн ика ТОВ "Сальковська зоря") у в становленому законодавство м порядку.

4. Зобов'язати сторони забез печити явку у засідання комп етентних представників стор ін із документами, що посвідч ують повноваження таких осіб у господарському суді.

5. Витребувати документи реє страційної справи товарист ва з обмеженою відповідальні стю "Сальковська зоря" та зобо в'язати державного реєстрато ра Голованівської районної д ержавної адміністрації у стр ок до 06.04.10 надати господарсько му суду Кіровоградської обла сті реєстраційна справу това риства з обмеженою відповіда льністю "Сальковська зоря" (ад реса: Кіровоградська область , Голованівський район, смт. Го лованівськ, вул. Леніна, буд. 44, корп. Б; і. к. 34163353).

6. Довести до відома державн ого реєстратора те, що згідно з ст. 4-5 Господарського процес уального кодексу України ухв ала господарського суду є су довим рішенням. виконання як ого обов'язкове на усій терит орії України.

7. Засвідчені належним чином примірники ухвали направити сторонам (позивачу за адресо ю: 04073, м. Київ, пр. Московський, 8), д ержавному реєстратору Голов анівської районної державно ї адміністрації.

Суддя Н. В. Болгар

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення24.03.2010
Оприлюднено18.12.2010
Номер документу9235601
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/19

Ухвала від 27.05.2010

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Гончарук Олег Валентинович

Ухвала від 18.01.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

Ухвала від 21.01.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Кудряшова Ю.В.

Ухвала від 17.02.2011

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

Ухвала від 04.02.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Юзіков Станіслав Георгійович

Судовий наказ від 14.01.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Турецький І.М.

Судовий наказ від 14.01.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Турецький І.М.

Ухвала від 25.03.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Турецький І.М.

Судовий наказ від 14.05.2010

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.В. Овсяннікова

Ухвала від 18.06.2013

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Репех В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні