Ухвала
від 23.10.2020 по справі 740/4214/20
НІЖИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 740/4214/20

Провадження № 2/740/1349/20

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

23 жовтня 2020 року м. Ніжин

Суддя Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області Шевченко І. М., перевіривши позовну заяву ОСОБА_1 до Черняхівського старостинського округу Вертіївської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області про визнання права власності в порядку спадкування ,

встановив:

У жовтні 2020 року до Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області надійшла вказана позовна заява.

Ухвалою Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області від 07 жовтня 2020 року зазначену позовну заяву залишено без руху для усунення виявлених недоліків, у зв`язку з невідповідністю вимогам ст. 175 - 177 ЦПК України.

Після усунення позивачем недоліків, позовна заява відповідає вимогам ст. 175 - 177 ЦПК України, підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження - відсутні, у зв`язку з чим наявні підстави для відкриття провадження у справі відповідно до ст. 187 ЦПК України.

Згідно зі ст. 19, 274 ЦПК України вказана справа, спір в якій виник зі спадкових правовідносин, підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

З огляду на положення ст. 84 ЦПК України з метою з`ясування обставин справи вважаю за доцільне витребувати копію спадкової справи після смерті ОСОБА_2 .

Керуючись ст. 19, 84, 187, 274 ЦПК України, суддя

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Черняхівського старостинського округу Вертіївської сільської ради Ніжинського району Чернігівської області про визнання права власності в порядку спадкування- прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Підготовче судове засідання у справі призначити на 11-00 год. 24 листопада 2020 року у приміщенні Ніжинського міськрайонного суду Чернігівської області (16600, Чернігівська область, м. Ніжин, вул. Шевченка, 57 А), про що повідомити учасників справи.

Витребувати від приватного нотаріуса Конотопського нотаріального округу Сумської області Майстренко Ірини Валеріївни копію спадкової справи № 134/2018 після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в с. Черняхівка Ніжинського району Чернігівської області.

Копію спадкової справи, а в разі її відсутності - відповідне повідомлення подати суду до 23 листопада 2020 року . Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Встановити строк для подання відповідачем відзиву на позов, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана відповідачем (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу строк подання відповіді на відзив в порядку ст. 179 ЦПК України протягом десяти днів з дня отримання від відповідача копії відзиву та доданих до нього документів.

Встановити відповідачу строк подання заперечення в порядку ст. 180 ЦПК України протягом десяти днів з дня отримання відповіді на відзив. Копія заперечення та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана відповідачем (надана) одночасно з надісланням (наданням) заперечення до суду.

Відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Сторони зобов`язані повідомити суд до або під час підготовчого засідання про всі відомі їм рішення судів, що стосуються предмета спору, а також про всі відомі їм незавершені судові провадження, які стосуються предмета спору.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи на вебадресі сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет - http://ng.cn.court.gov.ua.

Копії ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи, а відповідачу - також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Копію ухвали в частині витребування доказів для виконання надіслати приватному нотаріусу Конотопського нотаріального округу Сумської області Майстренко І. В.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І. М. Шевченко

СудНіжинський міськрайонний суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення23.10.2020
Оприлюднено26.10.2020
Номер документу92400203
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —740/4214/20

Рішення від 24.11.2020

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Шевченко І. М.

Ухвала від 23.10.2020

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Шевченко І. М.

Ухвала від 07.10.2020

Цивільне

Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області

Шевченко І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні