Ухвала
від 23.10.2020 по справі 200/14866/18-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну боржника у виконавчому листі

23 жовтня 2020 р. Справа №200/14866/18-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Грищенко Є.І., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Головного управління ДФС у Донецькій області про зміну боржника в адміністративній справі за позовом Державного підприємства Підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України №2 до Державної фіскальної служби України в особі Головного управління ДФС у Донецькій області про застосування штрафних санкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Донецького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом Державного підприємства Підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України №2 до Державної фіскальної служби України в особі Головного управління ДФС у Донецькій області про застосування штрафних санкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску.

13 жовтня 2020 року на електрону адресу суду надійшла заява Головного управління ДФС у Донецькій області про заміну боржника Головне управління ДФС у Донецькій області на його правонаступника - Головне управління ДПС у Донецькій області.

Представники сторін у судове засідання призначене на 23 жовтня 2020 року не з`явились, про дату, час та місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

Відповідно до статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Дослідивши заяву та додані до неї матеріали суд встановив наступне.

Рішенням Донецького окружного адміністративного суду від 22 лютого 2019 року адміністративний позов державного підприємства Підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України № 2 до Державної фіскальної служби України в особі Головного управління ДФС у Донецькій області про скасування рішення № 0026624312-138 про застосування штрафних санкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) або несвоєчасне сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску повністю задоволено, скасовано рішення Головного управління ДФС у Донецькій області від 04 травня 2018 року № 0026624312-138 про застосування до державного підприємства Підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України № 2 штрафних санкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску в частині суми 66 734, 15 грн., стягнуто за рахунок бюджетних асигнувань Головного управління ДФС у Донецькій області (код ЄДРПОУ 39406028) на користь державного підприємства Підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України № 2 (код ЄДРПОУ 08679818) судовий збір у розмірі 1762 (тисяча сімсот шістдесят дві) гривні.

20 травня 2019 року Донецьким окружним адміністративним судом було видано виконавчий лист № 200/14866/18-а. Боржником у вказаному виконавчому листі зазначено Державну фіскальну службу України.

Ухвалою суду від 06 листопада 2019 року задоволено заяву Державного підприємства Підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України №2 про виправлення помилки у виконавчому листі в адміністративній справі за позовом Державного підприємства Підприємство Державної кримінально-виконавчої служби України №2 до Державної фіскальної служби України в особі Головного управління ДФС у Донецькій області про застосування штрафних санкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску, виправлено помилку, допущену у виконавчому листі №200/14866/18-а від 20 травня 2019 року, зазначено найменування боржника - Головне управління ДФС у Донецькій області.

Суд зазначає, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19 червня 2019 року № 537 "Про утворення територіальних органів державної податкової служби" Головне управління ДФС у Донецькій області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління ДПС у Донецькій області.

Як вбачається з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (https://usr.minjust.gov.ua/ua/freesearch) з 7 серпня 2019 року юридична особа публічного права (орган державної влади) - Головне управління ДФС у Донецькій області (ідентифікаційний код юридичної особи 39406028) знаходиться в стані припинення.

Також зазначений реєстр містить запис від 31 липня 2019 року про реєстрацію юридичної особи публічного права (органу державної влади) - Головного управління ДПС у Донецькій області (ідентифікаційний код юридичної особи 43142826, місцезнаходження: 87515, вул. Ітілійська, буд. 59, м. Маріуполь, Донецька область).

Як вбачається з розпорядження Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2019 року № 682-р здійснення функцій і повноважень Державної фіскальної служби, що припиняється, з реалізації державної податкової політики, державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування та законодавства з інших питань, контроль за дотриманням цього законодавства покладено на Державну податкову службу.

Відповідно до статті 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників.

Відповідно до частини 1 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

За приписами частини 4 статті 379 КАС України положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Суд зазначає, що матеріали справи не містять відомостей щодо відкриття виконавчого провадження з виконавчого листа №200/14866/18-а, а тому суд вважає за можливе здійснити зміну боржника на його правонаступника у виконавчому листі.

На підставі наведеного та керуючись ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В:

Замінити у виконавчому листі № 200/14866/18-а, який видано Донецьким окружним адміністративним судом боржника з Головного управління ДФС у Донецькій області на його правонаступника - Головне управління ДПС у Донецькій області (місцезнаходження: м. Маріуполь, вул. Італійська, 59, код ЄДРПОУ 43142826).

Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається до Першого апеляційного адміністративного суду через Донецькій окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Суддя Є.І. Грищенко

Дата ухвалення рішення23.10.2020
Оприлюднено27.10.2020
Номер документу92409252
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування штрафних санкцій та нарахування пені за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску

Судовий реєстр по справі —200/14866/18-а

Ухвала від 23.10.2020

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 05.06.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Усенко Є.А.

Ухвала від 16.04.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гайдар Андрій Володимирович

Ухвала від 06.03.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гайдар Андрій Володимирович

Ухвала від 06.11.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 18.04.2019

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Компанієць Ірина Дмитрівна

Ухвала від 27.03.2019

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Компанієць Ірина Дмитрівна

Рішення від 22.02.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 11.01.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

Ухвала від 26.12.2018

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Грищенко Є.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні