Ухвала
від 22.10.2020 по справі 229/2365/19
ДРУЖКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер провадження 1-в/229/151/2020

ЄУН 229/2365/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 жовтня 2020 р. м. Дружківка

Дружківський міський суд Донецької області у складі:

головуючого - судді ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

представник органу пробації ОСОБА_4

засуджений ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Дружківка Донецької області подання начальника Дружківського міського відділу філії ДУ «Центр пробації» в Донецькій області про заміну покарання відносно

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , засудженого 20.05.2020 р. Дружківським міським судом Донецької області за частиною 1 статті 186, 75, 76 Кримінального кодексу України до 3 року позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік, який проживає за адресою: АДРЕСА_1

про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення засудженої особи для відбування призначеного покарання,

В С Т А Н О В И В :

до Дружківського міського суду надійшло подання начальника Дружківськогоміського відділуфілії ДУ«Центр пробації»в Донецькійобласті про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням у відношенні ОСОБА_5 .

Необхідність скасування звільнення засудженого представник Дружківського міського відділу філії ДУ «Центр пробації» в Донецькій області обґрунтовує наступним.

Вирок Дружківського міського суду Донецької області від 20.05.2020 року стосовно засудженого ОСОБА_5 25.06.2020 року набрав законної сили 13.07.2020 року копія вироку суду прийнята до виконання Дружківським міським відділом.

На підставі статті 76 КК України, суд зобов`язав засудженого ОСОБА_5 періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації; виконувати заходи, передбачені пробаційною програмою.

17.07.2020 року з засудженим ОСОБА_5 проведена бесіда, роз`яснені порядок та умови відбування покарання з випробуванням та здійснення нагляду, обов`язки, покладені на нього судом, на підставі статті 76 КК України, відповідальність за їх невиконання, права та обов`язки засудженої особи, вимоги частини 3 статті 164 та статті 166 Кримінально-виконавчого кодексу України (далі -КВК України), про що ним, особисто, заповнена підписка. На підставі статті 13 КВК України та частини 1ггтатті 76 КК України, 17.07.2020 року винесена постанова про встановлення днів явки на реєстрацію три рази на місяць (9 разів на квартал), а саме перший, другий та третій вівторок місяця з 08-00 годин до 17-00 години. Під час бесіди, ОСОБА_5 попереджений, що у разі не виконання обов`язків, встановлених Кримінально виконавчим кодексом України, Законом України «Про пробацію покладених на нього судом, або систематичного вчинення правопорушення тягнуть за собою адміністративні стягнення і свідчать про його неба: стати на шлях виправлення, відносно нього до суду буде внесено подання про скасування звільнення від відбування покарання з випробувань; направлення його для відбування призначеного покарання у виді З позбавлення волі. Засудженого попереджено про наслідки скоєння і злочину в період іспитового строку відповідно до частини 3 статті 78 Кодексу України.

Засуджений ОСОБА_5 в період строку випробування не вчиняв правопорушення, що тягнуть за собою адміністративні стягнення.

У період строку випробування засуджений ОСОБА_5 не виконував обов`язки, визначені законом та покладені на нього судом.

21.07.2020 року з 08-00 години до 17-00 години засуджений не з`явився для реєстрації до Дружківського міського відділу ДУ «Центр пробації» в Донецькій області без поважної причини.

04.08.2020 року на підставі частини 3 статті 166 КВК України, за невиконання обов`язку періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого з питань пробації до засудженого застосовано письмове попереджені скасування звільнення від відбування покарання з випробував направлення для відбування призначеного судом покарання.

Засуджений ОСОБА_5 повторно попередженийпро наслідкиза невиконанняобов`язків,встановлених КВКУкраїни,З України«Про пробацію»та покладенихна ньогосудом,або вчинення правопорушень, що тягнуть за собою адміністративні стягнення згідно частини 2 статті 78 КК України.

11.08.2020 р. з 08-00 години до 17-00 години засуджений не з`явився для реєстрації до Дружківського міського відділу ДУ «Центр пробації» в Де області без поважної причини.

18.08.2020 р. із засудженим ОСОБА_5 проведена індивідуальна профілактична бесіда, прийнято письмове пояснення щодо причини не реєстрацію та роз`яснено, що відносно нього до суду буде направлено про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням направлення його для відбування призначеного вироком Дружківського міського суду від 20.05.2020 року покарання у виді 3 років позбавлення волі. В цей же день ОСОБА_5 роз`яснено правові наслідки невиконання обов`язків, встановлених КВК України, Законом України «Про пробацію» та покладених на нього судом, або систематичне вчинення правопорушень, що тягнуть за собою адміністративні стягнення, а також до вирішення судом питання про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення його для відбування призначеного покарання, виконання судового рішення не припиняється.

У судовому засіданні прокурор, представник Дружківського МРВ філії Державної установи «Центр пробації» просили задовольнити подання у повному обсязі.

Засуджений ОСОБА_5 в судовому засіданні не заперечував проти задоволення подання.

Суд, заслухавши думку учасників судового розгляду, дослідивши подання та додані матеріали, приходить до висновку, що дане подання, підлягає задоволенню з наступних підстав.

У ході судового засідання достовірно було встановлено, що Вирок Дружківського міського суду Донецької області від 20.05.2020 року стосовно засудженого ОСОБА_5 25.06.2020 року набрав законної сили 13.07.2020 року копія вироку суду прийнята до виконання Дружківським міським відділом.

Відповідно до положень частини 1 та 3статті 164 Кримінально-виконавчого кодексу України(даліКВК України), уповноважений орган з питань пробації веде персональний облік засуджених протягом іспитового строку, роз`яснює засудженим порядок виконання обов`язків, покладених на них судом;здійснює нагляд за засудженими;вживає заходів з припинення порушень судових рішень;організовує першочергові заходи з виявлення засуджених, місцезнаходження яких невідоме;звертається до відповідних правоохоронних органів щодо розшуку засуджених, місцезнаходження яких невідоме;здійснює інші повноваження, передбачені цим Кодексом таЗаконом України "Про пробацію". Звільнені від відбування покарання з випробуванням зобов`язані: виконувати обов`язки, які покладені на них судом; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання; з`являтися за викликом до зазначеного органу.

Положеннями частин 1 та 2статті 166 КВК Українипередбачено, що якщо засуджений не виконує обов`язки, встановленіКВК України,Законом України "Про пробацію", а також покладені на нього судом, або систематично вчиняє правопорушення, що тягнуть за собою адміністративні стягнення і свідчать про його небажання стати на шлях виправлення, уповноважений орган з питань пробації вносить до суду подання про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення засудженого для відбування призначеного покарання. Подання про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення засудженого для відбування призначеного покарання вноситься до суду після застосування уповноваженим органом з питань пробації до засудженого письмового попередження про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення для відбування призначеного покарання.

Згідно з частиною 2статті 78 КК України, суд за поданням органу, який здійснює контроль за перевіркою засудженого, звільненого від відбування покарання, може прийняти рішення про скасування звільнення та про направлення засудженого для відбування призначеного покарання у разі невиконання покладених на нього обов`язків, визначенихст. 76 КК України, або систематичного вчинення правопорушень, що потягли адміністративні стягнення і свідчать про його небажання стати на шлях виправлення.

Відповідно до вимог ч. 1 п. 8ст. 537 КПК України, під час виконання вироків суд, визначений частиною другоюстатті 539 цього Кодексу, має право вирішувати питання про направлення звільненого від покарання з випробуванням для відбування покарання, призначеного вироком.

Вивчивши матеріали подання, заслухавши думку представника Дружківського МВ філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області, прокурора, засудженого, враховуючи, що у період строку випробування засуджений ОСОБА_5 не виконував обов`язки, визначені законом та покладені на нього судом.

До кримінальної відповідальності за вчинення нового злочину притягується. 29.05.2020 року у Дружківський міський суд Донецької області направлено з обвинувальним актом згідно частини 3 ст. 185 КК України, що свідчить про його небажання стати на шлях виправлення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.75,76,78 КК України,ст. 166 КВК України, ст. ст.537,539 КПК України, -

У Х В А Л И В :

подання начальникаДружківськогоМВфілії ДУ«Центрпробації»в Донецькійвідносно, ОСОБА_5 про скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням і направлення засудженої особи для відбування призначеного покарання задовольнити.

ОСОБА_5 - направити для відбування призначеного судом покарання за вироком Дружківського міського суду від 20 травня 2020 року за ст.186 ч.1, у вигляді 3 років позбавлення волі.

Після набрання ухвалою законної сили затримати та тримати під вартою в ДУ Бахмутської УВП №6 в Донецькій області до направлення в місця позбавлення волі.

Термін відбуття покарання обчислювати з моменту затримання ОСОБА_5 .

Копію ухвали направити начальнику Дружківського ВП Краматорського ВП ГУНП в Донецькій області для виконання, начальнику Дружківського МВ філії ДУ «Центр пробації» в Донецькій області для відома.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до Донецького апеляційного суду через Дружківський міський суд Донецької області протягом семи днів з дня її оголошення, засудженим - протягом семи днів з дня отримання копії ухвали.

Повний текст ухвали складено та проголошено 27 жовтня 2020 року о 08:00 годині.

Суддя ОСОБА_1

СудДружківський міський суд Донецької області
Дата ухвалення рішення22.10.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу92426102
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про направлення звільненого від покарання з випробуванням для відбування покарання, призначеного вироком

Судовий реєстр по справі —229/2365/19

Ухвала від 22.10.2020

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Гонтар А. Л.

Ухвала від 22.10.2020

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Гонтар А. Л.

Ухвала від 07.10.2020

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Гонтар А. Л.

Вирок від 20.05.2020

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Гонтар А. Л.

Постанова від 16.04.2020

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Гонтар А. Л.

Ухвала від 14.04.2020

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Гонтар А. Л.

Ухвала від 25.03.2020

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Гонтар А. Л.

Ухвала від 14.02.2020

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Гонтар А. Л.

Ухвала від 26.12.2019

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Гонтар А. Л.

Ухвала від 10.09.2019

Кримінальне

Дружківський міський суд Донецької області

Гонтар А. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні