Ухвала
від 23.10.2020 по справі 911/128/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16/108, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"23" жовтня 2020 р. Справа № 911/128/20

Господарський суд Київської області у складі судді Бацуци В. М.

при секретарі судового засідання Щур О. Д.

за участю представників учасників справи:

від позивача-1 (Компанії „Ті енд Ей Індастріс ЛТД" (T&A Industries LTD): не з`явились;

від позивача-2 (Компанії „Вантаріс ЛТД" (Vantaris LTD): Кучерявий Д. В. (адвокат - ордер АІ № 1052010 від 26.08.2020 р.;

від позивача-3 (Компанії „Сан Капітал Прайвіт Фаундейшн" (Sun Capital Private Foundation): не з`явились;

від відповідача: Семенюта О. Ю. (адвокат - довіреність б/н від 03.08.2020 р.;

від третьої особи-1: не з`явились;

від третьої особи-2: не з`явились;

від третьої особи-3: не з`явились;

від третьої особи-4: не з`явились;

розглянувши матеріали справи

за клопотанням позивача-2 - Компанії „Вантаріс ЛТД" (Vantaris LTD), м. Род-Таун, Британські Віргінські острови

про скасування заходів забезпечення позову

у справі № 911/128/20

за позовом Компанії „Ті енд Ей Індастріс ЛТД" (T&A Industries LTD), м. Розо, Співдружність Домініки

до Публічного акціонерного товариства „Київметробуд", с. Чайки, Києво-Святошинський район

за участю третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача:

1) ОСОБА_1 , м. Київ;

2) ОСОБА_2 , с. Чайки, Києво-Святошинський район;

3) Компанії „Контемпорарі Констракшн Сістемз ЛЛП" (Contemporary Construction Systems LLP), м. Марч, Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії;

4) Компанії „Катсана ЛТД" (Catsana LTD), м. Нікосія, Республіка Кіпр;

про визнання недійсними рішень позачергових загальних зборів акціонерів товариства, визнання недійсними рішень наглядової ради товариства

та

за позовом Компанії „Вантаріс ЛТД" (Vantaris LTD), м. Род-Таун, Британські Віргінські острови

до Публічного акціонерного товариства „Київметробуд", с. Чайки, Києво-Святошинський район

за участю третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача:

1) ОСОБА_1 , м. Київ;

2) ОСОБА_2 , с. Чайки, Києво-Святошинський район;

3) Компанії „Контемпорарі Констракшн Сістемз ЛЛП" (Contemporary Construction Systems LLP), м. Марч, Сполучене Королівство Великої Британії та Північної Ірландії;

4) Компанії „Катсана ЛТД" (Catsana LTD), м. Нікосія, Республіка Кіпр;

про визнання недійсними рішень позачергових загальних зборів акціонерів товариства

та

за позовом:

1) Компанії „Вантаріс ЛТД" (Vantaris LTD), м. Род-Таун, Британські Віргінські острови;

2) Компанії „Сан Капітал Прайвіт Фаундейшн" (Sun Capital Private Foundation), Республіка Панама;

до Публічного акціонерного товариства „Київметробуд", с. Чайки, Києво-Святошинський район

про визнання недійсними рішень наглядової ради товариства

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

У провадженні Господарського суду Київської області знаходиться справа № 911/128/20 за позовом Компанії „Ті енд Ей Індастріс ЛТД" (T&A Industries LTD) до Публічного акціонерного товариства „Київметробуд" за участю третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Компанії „Контемпорарі Констракшн Сістемз ЛЛП" (Contemporary Construction Systems LLP), Компанії „Катсана ЛТД" (Catsana LTD) про визнання недійсними рішень позачергових загальних зборів акціонерів товариства, визнання недійсними рішень наглядової ради товариства та за позовом Компанії „Вантаріс ЛТД" (Vantaris LTD) до Публічного акціонерного товариства „Київметробуд" за участю третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Компанії „Контемпорарі Констракшн Сістемз ЛЛП" (Contemporary Construction Systems LLP), Компанії „Катсана ЛТД" (Catsana LTD) про визнання недійсними рішень позачергових загальних зборів акціонерів товариства та за позовом Компанії „Вантаріс ЛТД" (Vantaris LTD), Компанії „Сан Капітал Прайвіт Фаундейшн" (Sun Capital Private Foundation) до Публічного акціонерного товариства „Київметробуд" про визнання недійсними рішень наглядової ради товариства і проведення підготовчого засідання суду у якій призначено на 23.10.2020 року.

Як вбачається із матеріалів справи, предметом позову Компанії „Ті енд Ей Індастріс ЛТД" (T&A Industries LTD) і спору у даній справі є вимога позивача до відповідача про визнання недійсними рішень позачергових загальних зборів акціонерів ПАТ „Київметробуд" від 17.12.2019 р., оформлених протоколом № 14 позачергових загальних зборів акціонерів ПАТ „Київметробуд" від 17.12.2019 р.; визнання недійсними рішень наглядової ради ПАТ „Київметробуд", викладених в протоколі № 17/12 термінового засідання наглядової ради ПАТ „Київметробуд" від 17.12.2019 р., а предметом позову Компанії „Вантаріс ЛТД" (Vantaris LTD) і спору у даній справі є вимога позивача до відповідача про визнання недійсними з моменту прийняття усіх рішень загальних зборів акціонерів ПАТ „Київметробуд" від 17.12.2019 р., оформлених протоколом позачергових загальних зборів акціонерів ПАТ „Київметробуд" від 17.12.2019 р., і предметом позову Компанії „Вантаріс ЛТД" (Vantaris LTD), Компанії „Сан Капітал Прайвіт Фаундейшн" (Sun Capital Private Foundation) і спору у даній справі є вимога позивачів до відповідача про визнання недійсним рішення наглядової ради ПАТ „Київметробуд", що оформлене протоколом термінового засідання наглядової ради №17/12 ПАТ „Київметробуд", від 17.12.2019 р. за наслідками засідання Наглядової ради, проведеного у складі ОСОБА_1 ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 ; визнання недійсним рішення Наглядової ради ПАТ „Київметробуд", що оформлене протоколом термінового засідання Наглядової ради № 03/01 ПАТ „Київметробуд" від 03.01.2020 р. за наслідками засідання Наглядової ради, проведеного у складі ОСОБА_1, ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 ; визнання недійсними будь-яких рішень Наглядової ради ПАТ „Київметробуд", що прийняті в період часу з 17.12.2019 р. оформлені відповідними протоколами засідань Наглядової ради ПАТ „Київметробуд", якщо такі рішення прийняті (ухвалені) Наглядовою радою Товариства, що обрана загальними зборами акціонерів ПАТ „Київметробуд" 06.12.2018 р. у складі ОСОБА_1 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 .

Позовні вимоги обґрунтовані позивачами також, у тому числі тим, що рішення позачергових загальних зборів акціонерів ПАТ „Київметробуд" від 17.12.2019 р., оформлені протоколом № 14 позачергових загальних зборів акціонерів ПАТ „Київметробуд" від 17.12.2019 р., та рішення наглядової ради ПАТ „Київметробуд", викладені в протоколі № 17/12 термінового засідання наглядової ради ПАТ „Київметробуд" від 17.12.2019 р., були прийняті відповідачем із порушенням положень чинного законодавства України, оскільки вказані позачергові загальні збори акціонерів товариства були проведені із порушенням вимог законодавства та установчих документів товариства під час скликання та проведення спірних позачергових загальних зборів акціонерів товариства, тощо.

04.09.2020 р. до канцелярії суду від позивача-2 - Компанії „Вантаріс ЛТД" (Vantaris LTD) надійшла заява б/н від 04.09.2020 р. про забезпечення позову, у якій він просив суд вжити заходів до забезпечення позову, а саме заборонити Міністерству юстиції України та будь-яким його підрозділам та територіальним органам, а також будь-яким іншим суб?єктам, які здійснюють державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (державним/приватним), вчиняти будь-які реєстраційні дії у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань на підставі рішень Наглядової ради ПАТ „Київметробуд", обраної на підставі рішення позачергових загальних зборів акціонерів ПАТ „Київметробуд" від 17 грудня 2019 року, наслідком прийняття яких є внесення змін до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Ухвалою Господарського суду Київської області від 08.09.2020 р. заяву б/н від 04.09.2020 р. позивача - Компанії „Вантаріс ЛТД" (Vantaris LTD) про забезпечення позову задоволено та вжито заходи до забезпечення позову, а саме: заборонено Міністерству юстиції України та будь-яким його підрозділам та територіальним органам, а також будь-яким іншим суб?єктам, які здійснюють державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (державним/приватним), вчиняти будь-які реєстраційні дії у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань на підставі рішень Наглядової ради Публічного акціонерного товариства „Київметробуд" (08135, вул. Валентини Чайки, 16, с. Чайки, Києво-Святошинський район, Київська область; ідентифікаційний код 01387432), обраної на підставі рішення позачергових загальних зборів акціонерів Публічного акціонерного товариства „Київметробуд" (08135, вул. Валентини Чайки, 16, с. Чайки, Києво-Святошинський район, Київська область; ідентифікаційний код 01387432) від 17 грудня 2019 року, наслідком прийняття яких є внесення змін до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

22.10.2020 р. до канцелярії суду від позивача-2 - Компанії „Вантаріс ЛТД" (Vantaris LTD) надійшло клопотання б/н від 22.10.2020 р. про скасування заходів до забезпечення позову, у якому він просить суд скасувати заходи до забезпечення позову , що були вжиті відповідно до ухвали Господарського суду Київської області від 08.09.2020 р. у справі № 911/128/20.

В обґрунтування своєї заяви позивач-2 зазначає, що заходи до забезпечення позову , що були вжиті відповідно до ухвали Господарського суду Київської області від 08.09.2020 р. у справі № 911/128/20, втратили актуальність і відпала необхідність у їх застосуванні.

23.09.2020 р. у підготовчому засіданні представник позивача-2 - Компанії „Вантаріс ЛТД" (Vantaris LTD) надав усні пояснення щодо свого клопотання про скасування заходів забезпечення позову та підтримав подане ним до суду клопотання про скасування заходів забезпечення позову і просив задовольнити його.

Представник відповідача у підготовчому засіданні надав усні пояснення щодо клопотання про скасування заходів забезпечення позову та не заперечував проти його задоволення.

Представники інших учасників справи у підготовче засідання не з`явились, хоча про підготовче засідання були повідомлені належним чином, про причини своєї неявки у підготовче засідання суд не повідомили.

Заслухавши пояснення представників учасників справи, дослідивши наявні у матеріалах справи докази, суд вважає, що клопотання позивача-2 про скасування заходів забезпечення позову підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Згідно з ст. 145 Господарського процесуального кодексу України суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи.

2. Клопотання про скасування заходів забезпечення позову розглядається в судовому засіданні не пізніше п`яти днів з дня надходження його до суду.

3. У разі надання відповідачем до суду документа, який підтверджує здійснене ним забезпечення позову у відповідності до частини четвертої статті 143 цього Кодексу, відповідне клопотання відповідача про скасування заходів забезпечення позову, вжитих судом, розглядається судом не пізніше наступного дня після надання вказаного документа.

4. За результатами розгляду клопотання про скасування заходів забезпечення позову, вжитих судом, постановляється ухвала.

5. Ухвала господарського суду про скасування заходів забезпечення позову, вжитих судом, або про відмову в скасуванні забезпечення позову може бути оскаржена.

6. Відмова у скасуванні забезпечення позову не перешкоджає повторному зверненню з таким самим клопотанням при появі нових обставин, що обґрунтовують необхідність скасування забезпечення позову.

7. У разі ухвалення судом рішення про задоволення позову заходи забезпечення позову продовжують діяти протягом дев`яноста днів з дня набрання вказаним рішенням законної сили або можуть бути скасовані за вмотивованим клопотанням учасника справи.

8. Якщо протягом вказаного строку за заявою позивача (стягувача) буде відкрито виконавче провадження - вказані заходи забезпечення позову діють до повного виконання судового рішення.

9. У випадку залишення позову без розгляду, закриття провадження у справі або у випадку ухвалення рішення щодо повної відмови у задоволенні позову, суд у відповідному судовому рішенні зазначає про скасування заходів забезпечення позову.

10. В такому разі заходи забезпечення позову зберігають свою дію до набрання законної сили відповідним рішенням або ухвалою суду.

11. Примірник ухвали про скасування заходів забезпечення позову невідкладно після набрання такою ухвалою законної сили надсилається заявнику, всім особам, яких стосуються заходи забезпечення позову і яких суд може ідентифікувати, а також державним та іншим органам, які повинні були та (або) виконували ухвалу про забезпечення позову, для здійснення ними відповідних дій щодо скасування заходів забезпечення позову.

12. Грошові кошти, внесені відповідачем (іншою особою) на рахунок суду з метою забезпечення позову відповідно до частини четвертої статті 143 цього Кодексу, підлягають поверненню відповідачу (іншій особі), який здійснив таке забезпечення, протягом п`яти днів з дня набрання законної сили рішенням суду про повну відмову в позові або ухвалою суду про залишення позову без розгляду або закриття провадження.

13. Заходи забезпечення позову, вжиті судом до подання позовної заяви, скасовуються судом також у разі:

1) неподання заявником відповідної позовної заяви згідно з вимогами частини третьої статті 138 цього Кодексу;

2) повернення позовної заяви;

3) відмови у відкритті провадження у справі.

Як вбачається із матеріалів справи, позивач-2 - Компанія „Вантаріс ЛТД" (Vantaris LTD) станом на момент розгляду даної заяви є акціонером Публічного акціонерного товариства „Київметробуд", який володіє простими іменними акціями товариства в кількості 911 510 штук, що становить 22, 7733 % статутного капіталу товариства, що підтверджується переліком акціонерів № 2713 від 13.12.2019 р., які мають право на участь у загальних зборах акціонерного товариства, відомостями з об?єднаної інформаційної бази даних про ринок цінних паперів, що розміщена на сайті - (http://smida.gov.ua ).

17.12.2019 р. було проведено позачергові загальні збори акціонерів Публічного акціонерного товариства „Київметробуд", на яких було вирішено, крім іншого, припинити достроково повноваження Наглядової ради Публічного акціонерного товариства „Київметробуд" та обрати Наглядову раду Публічного акціонерного товариства „Київметробуд" у новому визначеному складі, тощо, про що за наслідками проведення вказаних позачергових загальних зборів акціонерів Публічного акціонерного товариства „Київметробуд" було складено протокол № 14 від 17.12.2019 р. позачергових загальних зборів акціонерів Публічного акціонерного товариства „Київметробуд".

17.12.2019 р. було проведено термінове засідання Наглядової ради Публічного акціонерного товариства „Київметробуд", на якому було вирішено, крім іншого, припинити повноваження Генерального директора Товариства Кобіля Василя Петровича та звільнити його з посади Генерального директора Товариства (припинити трудовий контракт з ним) у зв`язку з припиненням таких повноважень 17.12.2019 року на підставі пункту 5 частини першої статгі 41 Кодексу законів про працю України (останній робочий день 17.12.2019 року). Вчинити дії, передбачені законодавством в зв`язку зі звільненням ОСОБА_13 , в тому числі уповноважити голову Наглядової ради Товариства ОСОБА_1 підписати наказ про звільнення ОСОБА_13 з посади генерального директора товариства; обрати (призначити) ОСОБА_14 на посаду генерального директора Товариства з 18.12.2019 року з наданням йому права першого підпису всіх фінансово-господарських та інших документів Товариства; уповноважити голову Наглядової ради Товариства ОСОБА_1 укласти та підписати від імені Товариства трудовий контракт з новообраним генеральним директором Товариства ОСОБА_14 та будь-які інші необхідні в зв`язку з його призначенням документи, тощо, про що за наслідками проведення вказаного термінового засідання Наглядової ради Публічного акціонерного товариства „Київметробуд" було складено протокол № 17/12 від 17.12.2019 р. термінового засідання Наглядової ради Публічного акціонерного товариства „Київметробуд".

26.12.2019 року приватним нотаріусом Обухівського районного нотаріального округу Київської області Головкіною Яною Вікторівною на підставі протоколу № 17/12 від 17.12.2019 р. термінового засідання Наглядової ради Публічного акціонерного товариства „Київметробуд" було проведено державну реєстрацію внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов?язані зі змінами в установчих документах, за № 10741070070004438, а саме: змінено керівника ПАТ „Київметробуд" з ОСОБА_13 на ОСОБА_14 .

Наказом Міністерства юстиції України № 4296/5 від 28.12.2019 р. за результатами розгляду Комісією з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації при Міністерстві юстиції України скарги ОСОБА_13 на проведення вказаної реєстраційної дії скаргу задоволено та скасовано реєстраційну дію в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань від 26.12.2019 № 10741070070004438 „Внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов`язані зі змінами в установчих документах", проведену приватним нотаріусом Обухівського районного нотаріального округу Київської області Головкіною Яною Вікторівною щодо Публічного акціонерного товариства „Київметробуд" (ідентифікаційний код юридичної особи 01387432).

03.01.2020 р. було проведено термінове засідання Наглядової ради Публічного акціонерного товариства „Київметробуд", на якому було вирішено, крім іншого, звільнити ОСОБА_14 з посади Генерального директора Товариства та припинити його повноваження 03.01.2020 року (останній робочий день - 03.01.2020 року) за власним бажанням на підставі частини 1 статті 38 Кодексу законів про працю України згідно поданої ним заяви; обрати (призначити) ОСОБА_15 з 04.01.2020 року на посаду Генерального директора Товариства з наданням йому права першого підпису всіх фінансово-господарських та інших документів Товариства; уповноважити голову Наглядової ради Товариства ОСОБА_1 укласти та підписати від імені Товариства трудовий контракт з новообраним Генеральним директором Товариства Салієм Костянтином Івановичем та будь-які інші необхідні в зв?язку з його призначенням документи, тощо, про що за наслідками проведення вказаного термінового засідання Наглядової ради Публічного акціонерного товариства „Київметробуд" було складено протокол № 03/01 від 03.01.2020 р. термінового засідання Наглядової ради Публічного акціонерного товариства „Київметробуд".

21.01.2020 р. приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Змисловською Тетяною Василівною на підставі протоколу № 03/01 від 03.01.2020 р. термінового засідання Наглядової ради Публічного акціонерного товариства „Київметробуд" було проведено державну реєстрацію внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов`язані зі змінами в установчих документах, за № 10741070072004438 а саме: змінено керівника ПАТ „Київметробуд" з ОСОБА_13 на ОСОБА_15 .

Наказом Міністерства юстиції України № 221/5 від 22.01.2020 р. за результатами розгляду Комісією з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації при Міністерстві юстиції України скарг Компанії „Ті енд Ей Індастріс ЛТД" (T&A Industries LTD) та Компанії „Вантаріс ЛТД" (Vantaris LTD) на проведення вказаної реєстраційної дії скарги задоволено та скасовано реєстраційну дію в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань від 21.01.2020 р. № 10741070072004438 „Внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов`язані зі змінами в установчих документах", проведену приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Змисловською Тетяною Василівною щодо Публічного акціонерного товариства „Київметробуд" (ідентифікаційний код юридичної особи 01387432).

Як було зазначено вище, ухвалою Господарського суду Київської області від 08.09.2020 р. заяву б/н від 04.09.2020 р. позивача - Компанії „Вантаріс ЛТД" (Vantaris LTD) про забезпечення позову задоволено та вжито заходи до забезпечення позову, а саме: заборонено Міністерству юстиції України та будь-яким його підрозділам та територіальним органам, а також будь-яким іншим суб?єктам, які здійснюють державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (державним/приватним), вчиняти будь-які реєстраційні дії у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань на підставі рішень Наглядової ради Публічного акціонерного товариства „Київметробуд" (08135, вул. Валентини Чайки, 16, с. Чайки, Києво-Святошинський район, Київська область; ідентифікаційний код 01387432), обраної на підставі рішення позачергових загальних зборів акціонерів Публічного акціонерного товариства „Київметробуд" (08135, вул. Валентини Чайки, 16, с. Чайки, Києво-Святошинський район, Київська область; ідентифікаційний код 01387432) від 17 грудня 2019 року, наслідком прийняття яких є внесення змін до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

12.10.2020 р. було проведено позачергові загальні збори акціонерів Публічного акціонерного товариства „Київметробуд", на яких були присутні акціонери, які сукупно є власниками 3 740 956 голосуючих акцій, що складає 98, 97 % від загальної кількості голосуючих акцій і на яких було вирішено, крім іншого, достроково припинити повноваження членів Наглядової ради товариства , тощо, про що за наслідками проведення вказаних позачергових загальних зборів акціонерів Публічного акціонерного товариства „Київметробуд" було складено протокол № 14 від 22.10.2020 р. позачергових загальних зборів акціонерів Публічного акціонерного товариства „Київметробуд".

Таким чином, враховуючи вищевикладене, та наявність рішення позачергових загальних зборів акціонерів Публічного акціонерного товариства „Київметробуд" про припинення повноважень членів Наглядової ради товариства, прийнятого акціонерами, які сукупно є власниками 3 740 956 голосуючих акцій, що складає 98, 97 % від загальної кількості голосуючих акцій, і оформленого протоколом № 14 від 22.10.2020 р. позачергових загальних зборів акціонерів Публічного акціонерного товариства „Київметробуд", відпала необхідність у заходах до забезпечення позову, а саме у забороні Міністерству юстиції України та будь-яким його підрозділам та територіальним органам, а також будь-яким іншим суб?єктам, які здійснюють державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (державним/приватним), вчиняти будь-які реєстраційні дії у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань на підставі рішень Наглядової ради Публічного акціонерного товариства „Київметробуд" (08135, вул. Валентини Чайки, 16, с. Чайки, Києво-Святошинський район, Київська область; ідентифікаційний код 01387432), обраної на підставі рішення позачергових загальних зборів акціонерів Публічного акціонерного товариства „Київметробуд" (08135, вул. Валентини Чайки, 16, с. Чайки, Києво-Святошинський район, Київська область; ідентифікаційний код 01387432) від 17 грудня 2019 року, наслідком прийняття яких є внесення змін до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, що були вжиті відповідно до ухвали Господарського суду Київської області від 08.09.2020 р. у справі № 911/128/20, оскільки повноваження членів такої Наглядової ради товариства припинені, а тому суд приходить до висновку про задоволення заяви позивача-2 і необхідність скасування на даній стадії розгляду справи заходів до забезпечення позову шляхом заборони відповідачу та іншим особам вчиняти певні дії.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. ст. 145, 233-235, 240 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Заяву б/н від 22.10.2020 р. позивача-2 - Компанії „Вантаріс ЛТД" (Vantaris LTD) про скасування заходів до забезпечення позову задовольнити.

2. Скасувати заходи до забезпечення позову, а саме заборону Міністерству юстиції України та будь-яким його підрозділам та територіальним органам, а також будь-яким іншим суб?єктам, які здійснюють державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (державним/приватним), вчиняти будь-які реєстраційні дії у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань на підставі рішень Наглядової ради Публічного акціонерного товариства „Київметробуд" (08135, вул. Валентини Чайки, 16, с. Чайки, Києво-Святошинський район, Київська область; ідентифікаційний код 01387432), обраної на підставі рішення позачергових загальних зборів акціонерів Публічного акціонерного товариства „Київметробуд" (08135, вул. Валентини Чайки, 16, с. Чайки, Києво-Святошинський район, Київська область; ідентифікаційний код 01387432) від 17 грудня 2019 року, наслідком прийняття яких є внесення змін до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, що були вжиті відповідно до ухвали Господарського суду Київської області від 08.09.2020 р. у справі № 911/128/20.

3. Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення і може бути оскаржена протягом десяти днів шляхом подання апеляційної скарги до Північного апеляційного господарського суду через Господарський суд Київської області.

4. Роз?яснити учасникам справи положення частини 9 ст. 140 Господарського процесуального кодексу України, згідно якої оскарження ухвали про скасування забезпечення позову або про заміну одного виду забезпечення іншим зупиняє виконання цієї ухвали.

5. Копію ухвали направити учасникам справи та іншим особам, яких стосуються заходи забезпечення позову.

Суддя В.М.Бацуца

Дата ухвалення рішення23.10.2020
Оприлюднено27.10.2020
Номер документу92427213
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсними рішень наглядової ради товариства

Судовий реєстр по справі —911/128/20

Рішення від 02.12.2020

Господарське

Господарський суд Київської області

Бацуца В.М.

Рішення від 02.12.2020

Господарське

Господарський суд Київської області

Бацуца В.М.

Ухвала від 16.12.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Євсіков О.О.

Ухвала від 16.12.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Євсіков О.О.

Ухвала від 07.12.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Євсіков О.О.

Ухвала від 01.12.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Євсіков О.О.

Ухвала від 18.11.2020

Господарське

Господарський суд Київської області

Бацуца В.М.

Ухвала від 09.11.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Євсіков О.О.

Ухвала від 23.10.2020

Господарське

Господарський суд Київської області

Бацуца В.М.

Ухвала від 23.10.2020

Господарське

Господарський суд Київської області

Бацуца В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні