Ухвала
від 27.10.2020 по справі 185/758/20
ПАВЛОГРАДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 185/758/20

Провадження № 2/185/1769/20

У Х В А Л А

27 жовтня 2020 року м.Павлоград

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

у складі: головуючого судді - Шаповалової І.С. ,

за участі секретаря судовго засідання Красножон О.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про виділ у натурі частки із майна, що є у спільній частковій власності та про встановлення порядку користування земельною ділянкою , треті особи ОСОБА_3 , територіальна громада міста Павлограда в особі Павлоградської міської ради , -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду знаходиться вказана цивільна справа.

Від позивача ОСОБА_1 надійшла заява про витребування доказів, обґрунтована тим, що вказані докази мають важливе значення для ухвалення законного та обґрунтованого рішення в даній справі.

Від представника відповідача адвоката Скирда В.І. надійшла заява про витребування доказів, обґрунтована тим, що вказані докази мають важливе значення для ухвалення законного та обґрунтованого рішення в даній справі.

Розглянувши клопотання, суд приходить до наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України у випадках, коли учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно ч.ч. 1, 2 ст. 77 ЦПК України належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування. Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Згідно ч. 1 ст. 116 ЦПК України суд за заявою учасника справи або особи, яка може набути статусу позивача, має забезпечити докази, якщо є підстави припускати, що засіб доказування може бути втрачений або збирання або подання відповідних доказів стане згодом неможливим чи утрудненим.

Відповідно до ч. 2 ст. 116 ЦПК України, способами забезпечення доказів, зокрема, є витребування та (або) огляд доказів.

Суд вважає доводи представникків сторін слушними, оскільки вказані докази мають значення для розгляду справи.

Складнощі в отриманні сторонами таких доказів мають юридичний характер і полягають в нормі закону забороняючого характеру, яка обмежує доступ особи до потрібної доказової інформації.

Беручи до уваги вищевикладене, суд приходить до висновку про задоволення заяв, поданих сторонами.

Керуючись ст.ст.77, 84, 116-118 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Заяву позивача ОСОБА_1 про витребування доказів по цивільній справі за позовом за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про виділ у натурі частки із майна, що є у спільній частковій власності та про встановлення порядку користування земельною ділянкою , треті особи ОСОБА_3 , територіальна громада міста Павлограда в особі Павлоградської міської ради - задовольнити.

Заяву представника відповідача ОСОБА_2 - адвоката Скирда В.І. про витребування доказів по цивільній справі за позовом за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про виділ у натурі частки із майна, що є у спільній частковій власності та про встановлення порядку користування земельною ділянкою , треті особи ОСОБА_3 , територіальна громада міста Павлограда в особі Павлоградської міської ради - задовольнити.

Витребувати в КП Павлоградське міжміське БТІ (51400, м.Павлоград, вул. Шевченко 138 А, код ЄРПОУ 03341813):

-технічну справу на житловий будинок по АДРЕСА_1 ;

-інформацію про підстави та дати переходу права власності на житловий будинок АДРЕСА_1 , починаючи з ОСОБА_4 і закінчуючи ОСОБА_1 ;

-копії документів на підставі яких відбувався перехід права власностіна житловий будинок АДРЕСА_1 , починаючи з ОСОБА_4 і закінчуючи ОСОБА_1 ;

-інформацію про підстави та дати переходу права власності на житловий будинок АДРЕСА_2 , починаючи з ОСОБА_4 і закінчуючи ОСОБА_3 ;

-копії документів на підставі яких відбувався перехід права власності на житловий будинок АДРЕСА_2 , починаючи з ОСОБА_4 і закінчуючи ОСОБА_3 .

Витребувати від Павлоградскої міської ради (51400, м.Павлоград, вул.Соборна, 95, код ЄДРПОУ 33892721):

-інформацію про площу земельної ділянки, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 та знаходиться у комунальній власності;

-копії документів, якими визначена площа земельної ділянки яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 та знаходиться у комунальній власності.

Ухвала підлягає негайному виконанню в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази (ч.ч.7-9 ст. 84 ЦПК України).

Ухвала набирає законної негайно після її проголошення.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга може бути подана до Дніпровського апеляційного суду через Павлоградський міськрайоний суд Дніпропетровської області.

Оскарження ухвали не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає розгляду справи.

Суддя І. С. Шаповалова

Дата ухвалення рішення27.10.2020
Оприлюднено28.10.2020
Номер документу92446488
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення порядку користування земельною ділянкою ,

Судовий реєстр по справі —185/758/20

Ухвала від 10.11.2022

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Шаповалова І. С.

Ухвала від 01.11.2022

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Шаповалова І. С.

Ухвала від 28.03.2022

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Шаповалова І. С.

Ухвала від 30.12.2021

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Шаповалова І. С.

Ухвала від 09.12.2020

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Шаповалова І. С.

Ухвала від 27.10.2020

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Шаповалова І. С.

Ухвала від 27.10.2020

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Шаповалова І. С.

Ухвала від 20.08.2020

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Шаповалова І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні