Ухвала
від 09.12.2020 по справі 185/758/20
ПАВЛОГРАДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 185/758/20

Провадження № 2/185/1769/20

09 грудня 2020 року м. Павлоград

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі головуючого судді - Шаповалової І.С., за участю секретаря судового засідання - Красножон О.Ю., розглянувши у відкритому судовому клопотання представника позивача про призначення судової будівельно-технічної експертизи у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про виділ у натурі частки із майна, що є у спільній частковій власності та про встановлення порядку користування земельною ділянкою , треті особи ОСОБА_3 , територіальна громада міста Павлограда в особі Павлоградської міської ради ,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області перебуває вищевказана цивільна справа.

Представником позивача під час розгляду справи було заявлено клопотання, в якому він просить суд призначити по даній справі експертизу.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 103 ЦПК України, суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо.

Відповідно до частин 1, 2, 3, п. 4 ч. 5 ст.12 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом. Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Враховуючи, що для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо, суд вважає необхідним задовольнити клопотання позивача та призначити у даній справі судову експертизу.

Відповідно до ч. 4, 5 ст. 103 ЦПК України, питання, з яких має бути проведена експертиза, що призначається судом, визначаються судом. Учасники справи мають право запропонувати суду питання, роз`яснення яких, на їхню думку, потребує висновку експерта. У разі відхилення або зміни питань, запропонованих учасниками справи, суд зобов`язаний мотивувати таке відхилення або зміну.

На вирішення судовому експерту поставити питання, які було запропоновано сторонами.

Відповідно до ч. 3 ст. 103 ЦПК України, при призначенні експертизи судом експерт або експертна установа обирається сторонами за взаємною згодою, а якщо такої згоди не досягнуто у встановлений судом строк, експерта чи експертну установу визначає суд.

При цьому суд роз`яснює, що відповідно до ст. 109 ЦПК України у разі ухилення учасника справи від подання експертам необхідних матеріалів, документів або від іншої участі в експертизі, якщо без цього провести експертизу неможливо, суд залежно від того, хто із цих осіб ухиляється, а також яке для них ця експертиза має значення, може визнати факт, для з`ясування якого експертиза була призначена, або відмовити у його визнанні.

Оскільки для проведення зазначеної експертизи потрібний значний проміжок часу, на час проведення експертизи провадження у справі слід зупинити, згідно п.5 ч. 1 ст. 252, п.9 ч.1 ст. 253 ЦПК України.

Керуючись ст. 12, 103, 104, 109, 252,260 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача про призначення судової будівельно-технічної експертизи у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про виділ у натурі частки із майна, що є у спільній частковій власності та про встановлення порядку користування земельною ділянкою , треті особи ОСОБА_3 , територіальна громада міста Павлограда в особі Павлоградської міської ради- задовольнити.

Призначити у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про виділ у натурі частки із майна, що є у спільній частковій власності та про встановлення порядку користування земельною ділянкою , треті особи ОСОБА_3 , територіальна громада міста Павлограда в особі Павлоградської міської ради судову будівельно-технічну експертизу , проведення експертизи доручити експерту Копиловій Вірі Миколаївні (м. Павлоград, 51400, вул. Шевченка,73/27 ).

На вирішення експерту поставити питання:

-Яку площу земельної ділянки розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , співвласники займають фактично?

-Чи відповідає фактичний порядок користування земельною ділянкою співвласниками, виходячи з розміру часток у спільній частковій власносі згідно з правовстановлюючими документами на домоволодіння, якщо ні, то в чому полягають ці невідповідності?

-Чи є технічна можливість відповідно до вимог нормативно-правових актів визначити порядок користування земельною ділянкою між співвласниками, враховуючи їх частки у домоволодінні, та яким чином?

-Чи має бути врахована під час встановлення порядку користування земельною ділянкою позивачем ОСОБА_1 , земельна ділянка, яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 , яка раніше входила у слад домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 ?

-Яка площа земельної ділянки була закріплена за домоволодінням за адресою: АДРЕСА_1 , до моменту виділення з його складу домоволодіння, яке належить ОСОБА_3 за адресою: АДРЕСА_2 ?

-Яка площа земельної ділянки закріплена за домоволодінням за адресою: АДРЕСА_1 та на підставі яких документів?

-Чи визначені в натурі (на місцевості) межі земельних ділянок, які фактично знаходяться в користуванні позивача ОСОБА_1 , відповідача ОСОБА_2 та третьої особи ОСОБА_3 та яким чином?

В розпорядження експерта надати матеріали цивільної справи № 185/758/20.

Експерта попередити про кримінальну відповідальність за ст. 384, 385 КК України.

Витрати на проведення експертизи покласти на позивача ОСОБА_1 та відповідача ОСОБА_2 в рівних частках з кожного.

Експертизу провести протягом розумного строку.

Експерт невідкладно повинен повідомити суд про неможливість проведення ним експертизи через відсутність у нього необхідних знань або без залучення інших експертів.

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала знаходиться в Єдиному державному реєстрі судових рішень за веб-адресою: http://reyestr.court.gov.ua.

Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня його проголошення, апеляційної скарги.

У відповідності до п.п. 15.5) п.п.15 п. 1 Розділу ХШ Перехідних Положень ЦПК України, в редакції Закону України від 03.10.2017 року, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга подається учасниками справи через Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області.

Суддя І.С.Шаповалова

Дата ухвалення рішення09.12.2020
Оприлюднено10.12.2020
Номер документу93409793
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення порядку користування земельною ділянкою ,

Судовий реєстр по справі —185/758/20

Ухвала від 10.11.2022

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Шаповалова І. С.

Ухвала від 01.11.2022

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Шаповалова І. С.

Ухвала від 28.03.2022

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Шаповалова І. С.

Ухвала від 30.12.2021

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Шаповалова І. С.

Ухвала від 09.12.2020

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Шаповалова І. С.

Ухвала від 27.10.2020

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Шаповалова І. С.

Ухвала від 27.10.2020

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Шаповалова І. С.

Ухвала від 20.08.2020

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Шаповалова І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні