Ухвала
від 26.10.2020 по справі 616/52/20
ВЕЛИКОБУРЛУЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер № 616/52/20

Провадження № 2/616/77/20

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення справи

до судового розгляду по суті

26 жовтня 2020 року Великобурлуцький районний суд

Харківської області

в складі головуючого - судді РИКОВА М.І.

за участю секретаря - ШЕГДИ В.М.,

розглянувши у підготовчому засіданні справу за позовом ОСОБА_1 до Великобурлуцької об`єднаної територіальної громади в особі Великобурлуцької селищної ради Великобурлуцького району Харківської області , треті особи - Головне управління Держгеокадастру у Харківській області, ОСОБА_2 про визнання права власності на 1/2 частину земельної ділянки в порядку спадкування за заповітом,-

встановив:

ОСОБА_3 звернулась до суду з позовною заявою до Великобурлуцької об`єднаної територіальної громади в особі Великобурлуцької селищної ради Великобурлуцького району Харківської області , треті особи - Головне управління Держгеокадастру у Харківській області, ОСОБА_2 про визнання права власності на 1/2 частину земельної ділянки в порядку спадкування за заповітом в якій просить визнати за ОСОБА_3 як спадкоємицею за заповітом після смерті ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 право власності на 1/2 частку земельної ділянки для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, загальною площею 6,3642 га, кадастровий номер 6321481100:01:000:0269, що знаходиться на території Великобурлуцької селищної ради (колишньої Гнилицької Першої сільської ради) Великобурлуцького району Харківської області, належної померлій на підставі Державного акта серії ІV - ХР № 061105, виданого Великобурлуцькою районною державною адміністрацією Харківської області 04 грудня 2002 року, зареєстрованого в Книзі записів державних актів за № 98.

Ухвалою Великобурлуцького районного суду Харківської області від 25 вересня 2020 року суддею Риковим М.І. по справі призначено підготовче засідання (а.с.77).

Позивач ОСОБА_3 належним чином була повідомлена про час, дату та місце розгляду справи (а.с.86).На адресу суду позивач ОСОБА_3 надала заяву, в якій просить справу розглядати без її участі (а.с.103).

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, на його адресу була направлена судова повістка (а.с.85). На адресу суду секретар Великобурлуцької селищної ради Г.Крюк надала заяву, в якій зазначила, що селищна рада просить розглядати справу без їх участі (а.с.90).

Третя особа - Головне управління Держгеокадастру у Харківській областісудову повістку отримали вчасно, на адресу суду представник Головного управління Держгеокадастру у Харківській областіМ.Моргун надала письмові пояснення та просила підготовче судове засідання по справі розглядати без їх участі (а.с.94-96).

Третя особа - ОСОБА_2 судову повістку отримала вчасно та надала заяву, в якій просила справу розглядати без її участі, зазначивши, що проти задоволення позову не заперечує (а.с.89).

Передбачених ст. 223 ЦПК України підстав для відкладення розгляду справи судом не встановлено, судом прийнято рішення про проведення підготовчого засідання за відсутності сторін.

Відповідно до ч.2 ст.247 Цивільного процесуального кодексу України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Положеннями ст.189 ЦПК України визначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Підстав для залишення заяви без розгляду чи закриття провадження у справі немає. У підготовчому засіданні судом вчинені дії, відповідно до п.2,5,6,7,8,17,19 ч.2 ст.197 ЦПК України та з`ясовано, що справа не вирішена у підготовчому засіданні, підготовлена до судового розгляду. Згідно з п.15 ч.2 ст.197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 189, 196-198, 200, п.п.15.7 п.15 ч.1 розділу ХІІ Перехідні положення ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Закрити підготовче засідання у справі за позовом ОСОБА_1 до Великобурлуцької об`єднаної територіальної громади в особі Великобурлуцької селищної ради Великобурлуцького району Харківської області , треті особи - Головне управління Держгеокадастру у Харківській області, ОСОБА_2 про визнання права власності на 1/2 частину земельної ділянки в порядку спадкування за заповітом.

Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 08 год. 00 хв. 12 листопада 2020 року у залі судових засідань № 1 за адресою приміщення суду: Харківська область, смт. Великий Бурлук, вул. Паркова, 9.

В судове засідання викликати учасників судового провадження.

Копію ухвали направити сторонам по справі.

Ухвала оскарженню в силу ч. 1 ст.353 ЦПК України не підлягає, заперечення на неї включаються виключно до апеляційної скарги на судове рішення по справі.

Головуючий - Суддя Великобурлуцького районного суду

Харківської області М.І.РИКОВ

СудВеликобурлуцький районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення26.10.2020
Оприлюднено28.10.2020
Номер документу92459959
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —616/52/20

Рішення від 12.11.2020

Цивільне

Великобурлуцький районний суд Харківської області

Риков М. І.

Ухвала від 26.10.2020

Цивільне

Великобурлуцький районний суд Харківської області

Риков М. І.

Ухвала від 25.09.2020

Цивільне

Великобурлуцький районний суд Харківської області

Риков М. І.

Ухвала від 31.07.2020

Цивільне

Великобурлуцький районний суд Харківської області

Риков М. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні