Ухвала
від 28.10.2020 по справі 922/3236/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

"28" жовтня 2020 р.м. ХарківСправа № 922/3236/20

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Добрелі Н.С.

розглянув матеріали

позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Скрінінг енд детекшн системс" (04112, м. Київ, вул. Дегтярівська, буд. 48, офіс 712, код ЄДРПОУ 38885169) до Східного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України (61022, м. Харків, майдан Свободи, б. 5 , Держпром, 6-й під`їзд, 1 поверх, кімната 35, код ЄДРПОУ 22630473) про визнання недійсним рішення

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Скрінінг Енд Детекшн Системс" звернулось до господарського суду Харківської області з позовною заявою до Східного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України про визнання недійсним Рішення Адміністративної колегії Східного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 11.08.2020 року № 70/75-р/к у справі № 41 щодо Товариства з обмеженою відповідальністю "Скрінінг Енд Детекшн Системс" та скасувати пункти 1, 4, 7 резолютивної частини рішення, а також пункти 3, 6, 9 резолютивної частини рішення про накладення на ТОВ "Скрінінг Енд Детекшн Системс" штрафів у розмірі 68000,00 грн., 68000,00 грн., 68000,00 грн.

Ухвалою господарського суду Харківської області від 08.10.2020 року позовну заяву ТОВ "Скрінінг Енд Детекшн Системс" було залишено без руху та надано заявнику час на усунення недоліків позовної заяви - дев`ять днів з дня вручення даної ухвали суду.

Через канцелярію господарського суду Харківської області 19.10.2020 року представник заявника надав заяву про усунення недоліків позовної заяви (вх. № 24231).

Також, 19.10.2020 року від представника позивача надійшла заява (вх. № 24232) про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Крім того, 23.10.2020 року від заявника надійшла заява із доказами направлення на адресу відповідача копії позовної заяви з додатками.

Враховуючи те, що суддя Добреля Н.С. перебувала на лікарняному у період з 19.10.2020 року по 27.10.2020 року (включно) та приймаючи до уваги п. 6.1 Засад використання автоматизованої системи документообігу від 09.09.2020 року, відповідно до яких, у разі якщо в день надходження заяв (клопотань, скарг, інших документів) виявиться неможливим виконання суддею, в провадженні якого перебуває справа, або який є головуючим у складі колегії суддів, обов`язків судді (з причин тимчасової непрацездатності, відрядження, відпустки, навчання тощо) повторний автоматичний розподіл справи не здійснюється, суддя розглядає відповідні заяви після виходу з лікарняного.

Дослідивши матеріали позовної заяви, суд дійшов висновку, що вона відповідає вимогам встановленим 162, 164, 172 ГПК України та беручи до уваги, що позовна заява містить вимоги немайнового характеру, а також приймаючи до уваги те, що даний спір стосується відносин, пов`язаних із захистом економічної конкуренції, обмеженням монополізму в господарській діяльності, захистом від недобросовісної конкуренції та відповідно до п. 5 ч. 4 ст. 247 ГПК України не може бути розглянутий в порядку спрощеного позовного провадження, суд приходить до висновку про те, що справа № 922/3236/20 підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Як вбачається з позовної заяви, позивач просить суд залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - ТОВ "Проектно-технічний центр".

Суд, розглянувши вищезазначене клопотання, зазначає наступне.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 50 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Як вбачається з позовної заяви, позивач у позові просить суд визнати недійсним та скасувати Рішення Адміністративної колегії Східного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 11.08.2020 року № 70/75-р/к у справі № 41 в частині, яка також стосується ТОВ "Проектно-технічний центр", у зв`язку з чим суд приходить до висновку, що рішення у даній справі вплине на права та обов`язки вказаної особи, у зв`язку з чим вважає за можливе задовольнити клопотання позивача та залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - ТОВ "Проектно-технічний центр".

Щодо клопотання позивача про участь в судових засіданнях в режимі відеоконференції, суд зазначає наступне.

Як вбачається із поданого позивачем клопотання, останній просить суд приймати участь у розгляді справи в режимі відеоконференції в приміщенні господарського суду міста Києва або іншого суду міста Києва, у зв`язку із тим, що місцезнаходженням позивача є місто Київ та приймаючи до уваги карантин, встановлений на території України з метою запобігання розповсюдженню короновірусної хвороби.

Відповідно до частини 7 ст. 197 ГПК України, у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Враховуючи вищенаведене, суд задовольняє клопотання позивача та зазначає, що представник позивача прийматиме участь в судових засіданнях в режимі відеоконференції.

Визначити суд, відповідальний за проведення відеоконференції - Шевченківський районний суд міста Києва.

Керуючись статтями 162, 164,176 , 197, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 922/3236/20.

2. Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

3. Почати підготовче провадження і призначити підготовче засідання на "24" листопада 2020 р. о 10:30 .

4. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: 61022, місто Харків, майдан Свободи 5, 8-й під`їзд, 3-й поверх, зал № 308.

5. Клопотання позивача про залучення до участі у справі, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - ТОВ "Проектно-технічний центр" задовольнити.

Залучити до участі у справі, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - ТОВ "Проектно-технічний центр" (код ЄДРПОУ 36303986, 01042, м. Київ, вул. Філатова, буд. 10-А, офіс 2/39).

6. Клопотання позивача про участь в судових засіданнях в режимі відеоконференції задовольнити.

Доручити Шевченківському районному суду міста Києва забезпечити проведення підготовчого засідання у справі №922/3236/20, розгляд якого призначено на 19.11.2020 року о 14 год. 00 хв. в режимі відеоконференції в приміщенні Шевченківського районного суду міста Києва.

У Шевченківському районному суду міста Києва прийматиме участь у режимі відеоконференції представник позивача по справі ТОВ "Скрінінг Енд Детекшн Системс".

Дану ухвалу направити учасникам судового процесу та Шевченківському районному суду міста Києва.

7. Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має надіслати суду відзив, який повинен відповідати вимогам статті 165 ГПК України, і всі письмові та електронні докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Копію відзиву та доданих до нього документів відповідач має надіслати (надати) іншим учасникам справи одночасно із надсиланням (наданням) відзиву до суду та докази надіслання надати суду разом із відзивом на позов.

Встановити позивачу строк на подання відповіді на відзив - протягом п`яти днів після отримання відзиву на позов.

Встановити відповідачу строк на подання заперечень на відповідь на відзив - протягом п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив.

Встановити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - ТОВ "Проектно-технічний центр" строк на подання пояснень по суті спору до 19.11.2020 року. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою - сьомою статті 165 цього Кодексу.

8. Попередити учасників справи, що заяви, скарги і документи, подані після закінчення процесуальних строків, залишаються без розгляду. Згідно з ч. 2 ст. 169 ГПК України заяви, клопотання і заперечення подаються тільки в письмовій формі.

9. Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації по справі зі сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://court.gov.ua/.

Крім того звернути уваги учасників справи на те, що у зв`язку з віднесенням міста Харкова до червоного рівня епідемічної небезпеки та виявленням захворювання на хворобу викликану СОVID-19 у працівників суду з 26.10.2020 введено певний порядок пропуску відвідувачів до приміщення суду, з яким можна ознайомитись на сайті господарського суду Харківської області.

10. Копію ухвали надіслати учасникам справи та Шевченківському районному суду міста Києва.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвалу підписано 28.10.2020 року.

Суддя Н.С. Добреля 922/3236/20

Примітка: У зв`язку з початком тестової експлуатації підсистеми Електронний суд з 01.01.2019, відповідно до Розділу XI Положення про автоматизовану систему документообігу суду приймання та реєстрація надісланих учасниками судових процесів електронних процесуальних документів повинна здійснюватися з Електронних кабінетів, які вони мають створити в Електронному суді за посиланням: https://cabinet.court.gov.ua. Після запровадження роботи Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи приймання через офіційну поштову скриньку суду процесуальних документів та документів, що стосуються розгляду справ здійснюватися не буде.

Дата ухвалення рішення28.10.2020
Оприлюднено29.10.2020
Номер документу92471201
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним рішення

Судовий реєстр по справі —922/3236/20

Рішення від 26.01.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Добреля Н.С.

Ухвала від 18.01.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Добреля Н.С.

Ухвала від 10.12.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Добреля Н.С.

Ухвала від 24.11.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Добреля Н.С.

Ухвала від 02.11.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Добреля Н.С.

Ухвала від 30.10.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Добреля Н.С.

Ухвала від 28.10.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Добреля Н.С.

Ухвала від 08.10.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Добреля Н.С.

Ухвала від 08.10.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Добреля Н.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні