Ухвала
від 30.10.2020 по справі 300/3028/20
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження

"30" жовтня 2020 р. справа № 300/3028/20

19 год. 40 хв.

м. Івано-Франківськ

Суддя Івано-Франківського окружного адміністративного суду Біньковська Н.В., розглянувши матеріали адміністративного позову Івано-Франківської обласної організації політичної партії "Всеукраїнське об`єднання "Платформа громад" (код ЄДРПОУ 43740039, вулиця Грушевського, 22а, м.Івано-Франківськ, Івано-Франківська область, 76018) до Яремчанської міської територіальної виборчої комісії Надвірнянського району Івано-Франківської області (код ЄДРПОУ 43798211, вулиця Свободи, 266, м.Яремче, Івано-Франківська область, 78500) про визнання протиправними бездіяльності, дій та зобов`язання вчинити дії, -

В С Т А Н О В И В:

Івано-Франківська обласна організація політичної партії "Всеукраїнське об`єднання "Платформа громад", в інтересах якої діє адвокат Жарський Т.В., звернулася до суду з адміністративним позовом до Яремчанської міської територіальної виборчої комісії Надвірнянського району Івано-Франківської області, відповідно до змісту якого просить: визнати протиправною бездіяльність Яремчанської міської територіальної виборчої комісії Надвірнянського району Івано-Франківської області у формі неприйняття рішення про визнання недійсним голосування на виборчій дільниці №261028 з перших місцевих виборів депутатів до Надвірнянської районної ради Івано-Франківської області 25.10.2020р. або будь-якого іншого рішення за результатами обговорення питання про визнання недійсним голосування на виборчій дільниці №261028 з перших місцевих виборів депутатів до Надвірнянської районної ради Івано-Франківської області 25.10.2020р.; визнати протиправними дії Яремчанської міської територіальної виборчої комісії Надвірнянського району Івано-Франківської області у формі проведення голосування по питанню про визнання недійсним голосування на виборчій дільниці №261028 з перших місцевих виборів депутатів до Надвірнянської районної ради Івано-Франківської області 25.10.2020 без проектів відповідних постанов, якими оформлюються рішення за результатами розгляду та обговорення питання про визнання недійсним голосування на виборчій дільниці №261028 з перших місцевих виборів депутатів до Надвірнянської районної ради Івано-Франківської області 25.10.2020; зобов`язати Яремчанську міську територіальну виборчу комісію Надвірнянського району Івано-Франківської області вирішити питання про визнання недійсним голосування на виборчій дільниці №261028 з перших місцевих виборів депутатів до Надвірнянської районної ради Івано-Франківської області 25.10.2020р.

Представник позивача має належні повноваження на подання позовної заяви.

Позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161, 172 Кодексу адміністративного судочинства України, за виключенням частини 3 статті 161 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі також - КАС України).

Позовну заяву належить розглядати за правилами адміністративного судочинства, подано з дотриманням правил підсудності та в строк, установлений законом.

Згідно з частиною 9 статті 273 КАС України суд приймає позовну заяву щодо рішення, дії чи бездіяльності виборчої комісії, комісії з референдуму або члена відповідної комісії до розгляду незалежно від сплати судового збору.

У разі несплати судового збору на момент вирішення справи суд одночасно вирішує питання про стягнення судового збору відповідно до правил розподілу судових витрат, встановлених цим Кодексом.

Інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених КАС України, не має.

Справа підсудна Івано-Франківському окружному адміністративному суду.

Згідно з пунктом 6 частини 3 статті 257 КАС України, при вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує, зокрема, чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес.

При цьому, суд зазначає, що відповідно до частин 1 та 3 статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного). Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що адміністративну справу належить розглядати за правилами загального позовного провадження, з урахуванням особливостей розгляду категорії термінових адміністративних справ, визначених статтями 268-273 Кодексу адміністративного судочинства України.

Враховуючи наведене, керуючись статтями 12, 80 , 171, 248, 268-273 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

У Х В А Л И В:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Івано-Франківської обласної організації політичної партії "Всеукраїнське об`єднання "Платформа громад" до Яремчанської міської територіальної виборчої комісії Надвірнянського району Івано-Франківської області про визнання протиправними бездіяльності, дій та зобов`язання вчинити дії.

2. Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження, з урахуванням положень статей 268, 273 КАС України.

3. Призначити підготовче засідання на "31" жовтня 2020 р. о 13:00 год., яке буде проводитися одноособово суддею Біньковською Н.В., в приміщенні Івано-Франківського окружного адміністративного суду за адресою: м.Івано-Франківськ, вул.Незалежності 46, другий поверх, зал судових засідань № 213.

4. Встановити відповідачу строк до 12 год. 31.10.2020 для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має надати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам статті 162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду). Зобов`язати відповідача у разі подання відзиву на позов, подати суду всі матеріали, що були або мали бути взяті ним до уваги при прийнятті рішення, вчиненні бездіяльності, з приводу яких подано позов.

5. Витребувати у відповідача належним чином засвідчені копії протоколу дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці № 261028 з виборів депутатів до Надвірнянської районної ради Івано-Франківської області, протоколу Яремчанської міської територіальної виборчої комісії Надвірнянського району Івано-Франківської області про повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці № 261028 з виборів депутатів до Надвірнянської районної ради Івано-Франківської області.

Встановити Яремчанській міській територіальній виборчій комісії Надвірнянського району Івано-Франківської області для подання суду витребуваних доказів строк до 12 год 31.10.2020, в тому числі на електронну адресу Івано-Франківського окружного адміністративного суду -inbox@adm.if.court.gov.ua.

8. Інформацію у цій справі учасники справи можуть отримати за веб-адресою: http://adm.if.court.gov.ua/sud0970/.

9. Негайно повідомити учасників справи про дату, час і місце розгляду справи шляхом направлення тексту повістки на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - за відомими суду номерами телефону, факсу, електронною поштою чи іншим технічним засобом зв`язку.

10. Невідкладно про відкриття провадження у справі повідомити комісію вищого рівня та Центральну виборчу комісію.

11. Копію позовної заяви разом з доданими до неї документами, а також копію цієї ухвали невідкладно надіслати відповідачу, відповідно до вимог частини 2 статті 269 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя /підпис/ Біньковська Н.В.

СудІвано-Франківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.10.2020
Оприлюднено02.11.2020
Номер документу92535694
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —300/3028/20

Рішення від 01.11.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Біньковська Н.В.

Ухвала від 30.10.2020

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Біньковська Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні