Ухвала
від 30.10.2020 по справі 380/9714/20
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 380/9714/20

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

30 жовтня 2020 року Львівський окружний адміністративний суд у складі колегії суддів: головуючого судді Брильовського Р.М., судді Братичак У.В., судді Кравціва О.Р. перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ) до Зимноводівської сільської територіальної виборчої комісії Львівського району Львівської області (вул. Шухевича, 83, с. Зимна Вода, Пустомитівський район, Львівська область, 81110) про визнання протиправним рішення, зобов`язання вчинити дії,-

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернувся до Львівського окружного адміністративного суду з позовом до Зимноводівської сільської територіальної виборчої комісії Львівського району Львівської області, у якому просить суд:

- визнати протиправними рішення Зимноводівської сільської територіальної виборчої комісії Львівського району Львівської про врахування відомостей протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці № 460209 з виборів депутатів Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області у територіальному виборчому окрузі № 4 з позначкою "Уточнений";

- зобов`язати Зимноводівську сільську територіальну виборчу комісію Львівського району Львівської області здійснити перерахунок голосів на виборчій дільниці № 460209 з виборів депутатів Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області у територіальному виборчому окрузі № 4.

Підставою подання позову є, на думку позивача неправильний перерахунок голосів, за результатами якого прийнято протиправне рішення Зимноводівською сільською територіальною виборчою комісією Львівського району Львівської рішення про врахування відомостей протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці № 460209 з виборів депутатів Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області у територіальному виборчому окрузі № 4 з позначкою "Уточнений".

Спір виник з публічно-правових відносин, належить до компетенції адміністративних судів, предметної та територіальної підсудності Львівського окружного адміністративного суду.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 159-161 КАС України. Відсутні підстави, визначені статтями 169-170 КАС України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі.

Згідно з ч. 4 ст. 273 КАС України рішення, дії чи бездіяльність територіальних (окружних) виборчих комісій щодо підготовки та проведення місцевих виборів, виборів Президента України, народних депутатів України; обласних комісій з референдуму і комісії Автономної Республіки Крим з всеукраїнського референдуму, а також членів зазначених комісій оскаржуються до окружного адміністративного суду за місцезнаходженням відповідної комісії.

Відповідно до ч. 11 ст. 273 КАС України суд вирішує адміністративні справи, визначені цією статтею, у дводенний строк після надходження позовної заяви. Адміністративні справи за позовними заявами, що надійшли до дня голосування, вирішуються судом у дводенний строк, але не пізніше ніж за дві години до початку голосування.

Згідно з ч. 1 ст. 269 КАС України у справах, визначених статтями 273-277, 280-283, 285-289 цього Кодексу, заявами по суті справи є позовна заява та відзив на позовну заяву (відзив).

Відповідно до вимог ст.ст. 268, 269 КАС України для оперативного сповіщення копія цієї ухвали суду скеровується сторонам на відомі суду адреси електронної пошти, відповідачу в такий же спосіб скеровується копія позовної заяви з додатками; судові виклики також здійснюються телефоном.

Відповідно до ч. 10 ст. 273 КАС України суд повідомляє також виборчу комісію вищого рівня із урахуванням вимог частини першої статті 202 Виборчого кодексу України.

Згідно з ч. 1, ч. 3 статті 12 КАС України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Враховуючи, що рішення у справі може вплинути на права і обов`язки Львівської обласної організації політичної партії Об`єднання самопоміч її слід залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

Враховуючи, що рішення у справі може вплинути на права і обов`язки дільничної виборчої комісії № 460209 її слід залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Як слідує із змісту позовних вимог, позивач просить суд визнати протиправними рішення відповідача про врахування відомостей протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці № 460209 з виборів депутатів Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області у територіальному виборчому окрузі № 4 з позначкою "Уточнений".

Однак, із поданих позивачем матеріалів адміністративної справи встановлено, що ОСОБА_1 не надано суду рішення про оскарження якого він звертається до суду.

Відповідно до ч. 4 ст. 9 КАС України суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Враховуючи те, що позивач в прохальній частині позову не вказав дату та номер рішення, яке він просить визнати протиправним, суд вважає за доцільним витребувати рішення Зимноводівської сільської територіальної виборчої комісії Львівського району Львівської про врахування відомостей протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці № 460209 з виборів депутатів Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області у територіальному виборчому окрузі № 4 з позначкою "Уточнений".

Також суд вважає за необхідне витребувати у Дільничної виборчої комісії № 460209 належним чином засвідчену копію протоколу та уточненого протоколу про підрахунок голосів на виборчій дільниці № 460209 з виборів депутатів Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області у територіальному виборчому окрузі № 4.

Частиною 2 ст. 80 КАС України визначено, що про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Керуючись ст.ст. 9, 19-20, 80, 162, 171, 248, 256, 268-273, 278, 279, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ухвалив:

Прийняти позовну заяву та відкрити провадження в адміністративній справі.

Справа розглядатиметься у відкритому судовому засіданні з викликом сторін 31 жовтня 2020 року року о 11:00 год., в приміщенні Львівського окружного адміністративного суду за адресою: м. Львів, вул. Чоловського, 2 (1-й поверх), зал судових засідань № 7.

Справа розглядатиметься у складі колегії суддів: головуючого судді Брильовського Р.М., судді Братичак У.В., судді Кравціва О.Р.

Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Львівську обласну організацію політичної партії Об`єднання самопоміч , що знаходиться за адресою: вул. Сахарова, 42, м. Львів, 79012.

Залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - дільничну виборчу комісію № 460209, що знаходиться за адресою: вул. Огородня, 3Б, с. Суховоля, Городоцький р-н, Львівська обл., 81513.

Позивачу до 10 год. 00 хв. 31 жовтня 2020 року надати суду належним чином засвідчену копію рішення Зимноводівської сільської територіальної виборчої комісії Львівського району Львівської області про врахування відомостей протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці № 460209 з виборів депутатів Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області у територіальному виборчому окрузі № 4 з позначкою "Уточнений".

Дільничній виборчій комісії № 460209 до 10 год. 00 хв. 30 жовтня 2020 року надати суду належним чином засвідчену копію протоколу та уточненого протоколу про підрахунок голосів на виборчій дільниці № 460209 з виборів депутатів Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області у територіальному виборчому окрузі № 4.

Роз`яснити відповідачу його право на подання відзиву на позовну заяву та доказів, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів позивачу до 10 год. 00 хв. 31 жовтня 2020 року.

Треті особи мають право подати пояснення щодо позову до 10 год. 00 хв. 31 жовтня 2020 року.

Копію ухвали надіслати учасникам справи, виборчій комісії вищого рівня відповідно до вимог частини 10 статті 273 КАС України із урахуванням частини першої статті 202 Виборчого кодексу України засобами електронного зв`язку, відповідачу додатково скерувати копію позовної заяви з додатками.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою - http://adm.lv.court.gov.ua/sud1370/, в розділі «Стан розгляду справи» .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Брильовський Р.М.

Суддя Братичак У.В.

Суддя Кравців О.Р.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.10.2020
Оприлюднено02.11.2020
Номер документу92536256
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —380/9714/20

Рішення від 01.11.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Ухвала від 30.10.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні