Рішення
від 01.11.2020 по справі 380/9714/20
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №380/9714/20

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 листопада 2020 року

Львівський окружний адміністративний суд у складі колегії суддів:

головуючого судді Брильовського Р.М.,

судді Братичак У.В.,

судді Кравціва О.Р.

при секретарі Сільник Н.Є.

за участю:

позивача - ОСОБА_1 ,

представника позивача - Смолинця Я.І.

представника відповідача - Ворощак І.В., Жиравецького Т.М.

представника третьої особи на стороні відповідача ДВК - Божика В.А.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Львові адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Зимноводівської сільської територіальної виборчої комісії Львівського району Львівської області, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Львівської обласної організації політичної партії Об`єднання Самопоміч та за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - дільничної виборчої комісії № 460209 про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії,-

Встановив:

30.10.2020 ОСОБА_1 (далі - позивач, ОСОБА_2 ) звернувся до суду з позовом до Зимноводівської сільської територіальної виборчої комісії Львівського району Львівської області (далі - відповідач, Зимноводівська СТВК), за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Львівської обласної організації політичної партії Об`єднання Самопоміч (далі - Львівська ООПП Об`єднання Самопоміч ) та за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - дільничної виборчої комісії № 460209 (далі - ДВК), у якому з врахування поданих 31.10.2020 уточнень до позовної заяви просить суд:

визнати протиправним протокольне рішення Зимноводівської сільської територіальної виборчої комісії Львівського району Львівської області від 26.10.2020 про врахування відомостей протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці № 460209 з виборів депутатів Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області у територіальному виборчому окрузі № 4 з позначкою "Уточнений";

зобов`язати Зимноводівську сільську територіальну виборчу комісію Львівського району Львівської області здійснити повторний підрахунок голосів на виборчій дільниці № 460209 з виборів депутатів Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області у територіальному виборчому окрузі № 4.

В обґрунтування позовних вимог зазначив, що спірне рішення відповідача прийняте з порушенням вимог ст. 254 Виборчого кодексу України. На переконання позивача, в Уточненому протоколі міститься відмінна інформація від Первинного протоку, що є підставою провести повторний підрахунок голосів на виборчій дільниці № 460209. Враховуючи вищезазначені обставини, просить суд задовольнити позовні вимоги у повному обсязі.

Позивач та представник позивача у судовому засіданні позовні вимоги підтримали з мотивів наведених у позовній заяві, просили позов задовольнити.

Відповідач у встановлений судом строк подав відзив на позов, у якому просив відмовити у задоволенні позовних вимог з підстав їх необґрунтованості. Заперечення мотивує тим, що зі сторони відповідача не відбулося порушення вимог ст. 254 ВК України, оскільки СТВК складає протокол про результати виборів безпосередньо на підставі протоколів ДВК про підрахунок голосів виборців з відповідних місцевих виборів та не проводить перерахунку бюлетенів, які надійшли з ДВК. Відповідач стверджує, що у разі наявності порушень такі були допущені саме ДВК, а не відповідачем. Вказує, що задоволення позовних вимог позивача впливає на підрахунок голосів ДВК № 460209, однак такий проведено, про що складено Уточнений протокол. Відповідачем при прийнятті оскаржуваного рішення було правомірно взято до уваги протокол ДВК № 460209 з виборів депутатів Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області у територіальному виборчому окрузі № 4 з позначкою "Уточнений", оскільки такий є чинним та у встановленому Законом порядку не визнавався протиправним. Відповідач вважає, що діяв у межах, спосіб та у порядку, визначеному ВК України, тому позов позивача є безпідставним і задоволенню не підлягає.

Представники відповідача у судовому засіданні проти позову заперечили просили відмовити з підстав наведених у відзиві на позов.

Представник третьої особи Львівської ООПП Об`єднання Самопоміч у судове засідання не з`явився, хоча належним чином повідомлений про час та місце розгляду справи.

Представник третьої особи ДВК № 460209 у судовому засіданні позовні вимоги підтримав з мотивів наведених у позовній заяві та просив суд позов задовольнити та здійснити повторний підрахунок голосів.

Ухвалою від 30.10.2020 суд прийняв до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 , відкрив провадження у справі та призначив судовий розгляд справи на 31.10.2020 о 11:00 год.

Ухвалою від 30.10.2020 суд залучив до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Львівську ООПП Об`єднання Самопоміч та третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - дільничну виборчу комісію № 460209.

У судовому засіданні 31.10.2020 суд прийняв до розгляду заяву про уточнення позовних вимог.

Заслухавши пояснення позивача та його представника, представників відповідача, представників третіх осіб, дослідивши подані сторонами документи, всебічно і повно з`ясувавши всі фактичні обставини справи, на яких ґрунтуються позовні вимоги та пояснення сторін, об`єктивно оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд встановив наступне.

Постановою Центральної виборчої комісії від 08.08.2020 № 160 Про перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року призначено на неділю, 25 жовтня 2020 року, перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів.

26.10.2020 об 11:30 год ДВК № 460209 складений протокол ДВК про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці № 460209 з виборів депутатів Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області у територіальному виборчому окрузі № 4.

Відповідно до Витягу з протоколу № 9 безперервного засідання Зимноводівської СТВК з перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів, член Зимноводнівської СТВК ОСОБА_3 повідомила, що у протоколі ДВК № 460209 є недоліки (неточності), які полягають у розбіжностях між сумарною кількістю виборців, які підтримали територіальні виборчі списки усіх місцевих організацій політичних партій та кількістю виборчих бюлетенів, визнаних недійсними і кількістю виборців, які взяли участь у голосуванні на виборчій дільниці.

Комісією вирішено відповідно до ч. 7 ст. 254 Виборчого кодексу України зобов`язати ДВК № 460209 виправити виявлені недоліки шляхом складання протоколу з позначкою Уточнений .

Того ж дня ДВК № 460209 складений протокол ДВК про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці № 460209 з виборів депутатів Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області у територіальному виборчому окрузі № 4 із позначкою Уточнений .

26.10.2020 Зимноводівська СТВК за результатами розгляду "Уточненого протоколу" ДВК № 460209 прийняла протокольне рішення про врахування відомостей протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці № 460209 з виборів депутатів Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області у територіальному виборчому окрузі № 4 з позначкою "Уточнений".

28.10.2020 ОСОБА_1 звернувся до Зимноводівської СТВК зі скаргою, у якій просив провести перерахунок голосів на дільниці № 460209, оскільки в протоколі який знаходиться в Зимноводівській СТВК та копії протоколу № 5 з виборчої дільниці № 460209 містяться розбіжності, що є порушення ст. 250 Виборчого кодексу України.

Під час судового розгляду справи судом встановлено, що Зимноводівською СТВК розгляд скарги ОСОБА_1 від 28.10.2020 було припинено відповідно до частини 5 статті 63 Виборчого кодексу України, оскільки Львівським окружним адміністративним судом відкрито провадження у справі №380/9584/20.

Позивач вважає протокольне рішення Зимноводівської СТВК від 26.10.2020 про врахування відомостей протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці № 460209 з виборів депутатів Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області у територіальному виборчому окрузі № 4 з позначкою "Уточнений" протиправним та таким, що підлягає скасуванню, що зумовило його звернення до суду.

Суд зазначає, що позивачем не оскаржується "Уточнений протокол", складений виборчою дільницею № 460209, позивач вважає протокол засідання Зимноводівської СТВК про прийняття цього протоколу протиправним, оскільки на думку позивача, відповідач при прийнятті цього рішення порушив вимоги ст. 254 ВК України.

Даючи оцінку спірним правовідносинам суд керувався таким.

Стаття 254 Виборчого кодексу України (далі - ВК України) передбачає порядок прийняття та розгляду виборчих документів дільничних виборчих комісій територіальною виборчою комісією.

Частиною 7 ст. 254 ВК України визначено, що разі виявлення у протоколі дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці виправлень, помилок, неточностей, які можливо усунути без повторного підрахунку голосів, територіальна виборча комісія своїм рішенням може зобов`язати дільничну виборчу комісію виправити виявлені недоліки шляхом складання протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці з позначкою "Уточнений" відповідно до пункту 2 частини п`ятої цієї статті (якщо зміст таких виправлень, помилок та неточностей неможливо з`ясувати та усунути без складання протоколу з позначкою "Уточнений" дільничною виборчою комісією), про що зазначається у протоколі засідання територіальної виборчої комісії. Протягом часу розгляду цього питання дільничною виборчою комісією подані до територіальної виборчої комісії примірники протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, виборчі бюлетені та інші виборчі документи, зазначені у частині десятій статті 251 цього Кодексу, зберігаються в територіальній виборчій комісії.

У разі виявлення у протоколі виправлень, помилок та неточностей, які можливо усунути без повторного підрахунку голосів та які не потребують складання протоколу з позначкою "Уточнений", територіальна виборча комісія приймає рішення, передбачене пунктом 1 частини п`ятої цієї статті, із зазначенням виявлених виправлень, помилок та неточностей. Таке рішення додається до протоколу дільничної виборчої комісії.

Під час судового розгляду справи судом встановлено, що 26.10.2020 об 11 год. 30 хв. ДВК № 460209 складений протокол ДВК про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці № 460209 з виборів депутатів Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області у територіальному виборчому окрузі № 4 (далі - Первинний протокол ).

Вищезазначений протокол про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці № 460209 та інші документи ДВК передано до Зимноводівської СТВК .

25.10.2020 о 20:00 год Зимноводівська СТВК розпочала безперервне засідання.

Під час встановлення підсумків голосування член Зимноводнівської СТВК ОСОБА_3 повідомила, що у протоколі ДВК № 460209 є недоліки (неточності), які полягають у розбіжностях між сумарною кількістю виборців, які підтримали територіальні виборчі списки усіх місцевих організацій політичних партій та кількістю виборчих бюлетенів, визнаних недійсними і кількістю виборців, які взяли участь у голосуванні на виборчій дільниці.

Комісією вирішено відповідно до ч. 7 ст. 254 Виборчого кодексу України зобов`язати ДВК № 460209 виправити виявлені недоліки шляхом складання протоколу з позначкою Уточнений .

Того ж дня дільничною виборчою комісією № 460209 складений протокол дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці № 460209 з виборів депутатів Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області у територіальному виборчому окрузі № 4 із позначкою Уточнений (далі - Уточнений протокол ).

26.10.2020 Зимноводівська СТВК за результатами розгляду "Уточненого протоколу" ДВК № 460209 прийняла протокольне рішення про врахування відомостей протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці № 460209 з виборів депутатів Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області у територіальному виборчому окрузі № 4 з позначкою "Уточнений".

Позивач вважає спірне рішенням протиправним, оскільки Зимноводівська СТВК неналежним чином перевірила відомості наявні в "Уточненому протоколі", оскільки вони є відмінними від відомостей наявних у "Первинному протоколі".

Судом встановлено, що у протоколі про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці № 460209 з виборів депутатів Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області у територіальному виборчому окрузі № 4 з позначкою "Уточнений" були наступні розбіжності з "Первинним протоколом":

у графі 12 наявні відомості про кількість голосів виборців, які підтримали територіальний виборчий список від кожної організації партії, а саме у рядку 7 - Львівська обласна організація політичної партії Сила і Честь вказано 20 , а у рядку 10 - Львівська обласна організація політичної партії Об`єднання Самопоміч вказано 2 1 .

у графі 13 наявні відомості про кількість голосів виборців, які підтримали весь територіальний виборчий список кандидатів у депутати від кожної місцевої організації політичної партії, не підтримавши окремого кандидата в депутати у списку, а саме: у рядку 7 - Львівська обласна організація політичної партії Сила і Честь вказано 4 , а у рядку 10 - Львівська обласна організація політичної партії Об`єднання Самопоміч вказано 10 .

в "Уточненому" протоколі:

у графі 12 наявні відомості про кількість голосів виборців, які підтримали територіальний виборчий список від кожної організації партії, а саме у рядку 7 - Львівська обласна організація політичної партії Сила і Честь вказано 26 , а у рядку 10 - Львівська обласна організація політичної партії Об`єднання Самопоміч вказано 15 .

у графі 13 наявні відомості про кількість голосів виборців, які підтримали весь територіальний виборчий список кандидатів у депутати від кожної місцевої організації політичної партії, не підтримавши окремого кандидата в депутати у списку, а саме: у рядку 7 - Львівська обласна організація політичної партії Сила і Честь вказано 10 , а у рядку 10 - Львівська обласна організація політичної партії Об`єднання Самопоміч вказано 4 .

28.10.2020 ОСОБА_1 звернувся до Зимноводівської СТВК зі скаргою, у якій просив провести перерахунок голосів на дільниці № 460209, оскільки в протоколі, який знаходиться в Зимноводівській СТВК та копії протоколу № 5 з виборчої дільниці № 460209 містяться розбіжності.

Суд встановив, що в "Уточненому протоколі" наявні розбіжності, які Зимноводнівською СТВК не перевірялися, оскільки як повідомила у судовому засіданні голова Зимноводнівської СТВК ОСОБА_4 для виправлення недоліків (неточностей) вона віддала дільничній виборчій комісії № 460209 примірник "Первинного протоколу".

Суд з`ясував, що при перевірці Уточненого протоколу Зимноводнівська СТВК не мала можливості перевірити розбіжності наявні в протоколах, оскільки Первинний протокол у відповідача на момент перевірки був відсутній.

"Уточнений протокол" Зимноводнівською СТВК перевірявся лише на відповідність цифр (кількості), усі інші відомості відповідачем не перевірялися.

Відносно встановлених обставин, суд вважає за необхідне звернути увагу, що частиною 7 статті 254 ВК України визначено, що протягом часу розгляду цього питання дільничною виборчою комісією подані до територіальної виборчої комісії примірники протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, виборчі бюлетені та інші виборчі документи, зазначені у частині десятій статті 251 цього Кодексу, зберігаються в територіальній виборчій комісії.

Таким чином, у разі дотримання відповідачем вимог частини 7 статті 254 ВК України в частині зберігання "Первинного протоколу", після надходження Уточненого протоколу відповідач мав би можливість перевірити всі інші рядки "Уточнюючого протоколу" на відповідність "Первинному" та встановити ті недоліки (неточності), які встановлені судом при їх порівнянні.

З позиції суду встановивши такі розбіжності Зимноводівська СТВК повинна була б прийняти рішення про повторний підрахунок голосів на виборчій дільниці, оскільки усунути такі розбіжності в інший спосіб неможливо.

Зважаючи на вищенаведене, з врахуванням встановлених судом обставин, протокольне рішення відповідача врахувати відомості протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці з відміткою Уточнений не можна вважати таким, що у розумінні КАС України є обґрунтованим та прийнятим з урахуванням усіх обставин, що мають значення для його прийняття.

Отже, Зимноводнівська СТВК виявивши встановлені неточності в Уточненому протоколі могла прийняти лише одне з трьох рішень - це провести повторний підрахунок голосів на виборчій дільниці, оскільки ці неточності неможливо усунути без повторного підрахунку голосів.

За таких обставин, без повторного підрахунку голосів встановити, відомості у якому з протоколів є вірними, на переконання суду без перерахунку голосів, неможливо.

Суд наголошує, що саме на Зимноводнівську СТВК покладено обов`язок щодо прийняття та розгляду виборчих документів ДВК, а недотримання Зимноводівською СТВК норми частини 7 статті 254 ВК України в частині зберігання примірників Первинного протоколу , призвело до неможливості встановити розбіжності у цих протоколах без повторного підрахунку голосів.

Зважаючи на викладене, доводи відповідача, що за допущенні порушення відповідальність повинна нести саме ДВК, суд відхиляє, оскільки у даному випадку позивач звернувся до суду з метою встановлення правомірності прийнятого відповідачем рішення про врахування відомостей Уточненого протоколу , який містить неточності, що виключає можливість врахування таких.

Вищенаведені обставини спростовують доводи відповідача, що у разі наявності порушень, то такі були допущені саме дільничною виборчою комісією, а не відповідачем.

Суд не бере до уваги доводи, що відповідачем при прийнятті оскаржуваного рішення правомірно взято до "Уточнений протокол", оскільки такий є чинним та у встановленому Законом порядку не визнавався протиправним, та щодо нього не прийнято будь-яких рішень про його скасування. При цьому, судом встановлено порушення відповідачем порядку прийняття та розгляду документів ДВК, зокрема щодо перевірки відомостей в "Уточненому протоколі" з відомостями зазначеними у "Первинному протоколу".

Щодо заперечення відповідача, що Зимноводівська СТВК складає протокол про результати виборів безпосередньо на підставі протоколів ДВК про підрахунок голосів виборців з відповідних місцевих виборів та не проводить перерахунку бюлетенів, які надійшли з ДВК, суд зазначає, що позивач не ставить вимоги щодо перерахунку бюлетенів, а просить здійснити повторний підрахунок голосів.

З врахуванням вищенаведеного, суд дійшов висновку, що позовна вимога позивача про визнання протиправним протокольного рішення Зимноводівської СТВК від 26.10.2020 про врахування відомостей протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці № 460209 з виборів депутатів Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області у територіальному виборчому окрузі № 4 з позначкою "Уточнений" є обгрунтованою та такою, що підлягає задоволенню.

Щодо вимоги позивача зобов`язати Зимноводівську СТВК здійснити підрахунок голосів на виборчій дільниці № 460209 з виборів депутатів Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області у територіальному виборчому окрузі № 4, суд виходив з наступного.

Відповідно до частини 5 статті 254 Виборчого кодексу України за результатами розгляду документів дільничної виборчої комісії та скарг про порушення вимог цього Кодексу під час проведення голосування та підрахунку голосів на виборчій дільниці, а також під час транспортування виборчих документів до територіальної виборчої комісії, що надійшли до територіальної виборчої комісії на момент прийняття документів дільничної виборчої комісії, територіальна виборча комісія приймає одне з таких рішень:

1) врахувати відомості протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці;

2) зобов`язати дільничну виборчу комісію виправити виявлені недоліки шляхом складання протоколу з позначкою "Уточнений";

3) провести повторний підрахунок голосів на виборчій дільниці в порядку, встановленому цим Кодексом.

Згідно з частиною 9 статті 254 Виборчого кодексу України за наявності заяв або скарг, підтверджених відповідно оформленими актами, складеними кандидатами у депутати, кандидатами на посаду сільського, селищного, міського голови, їх довіреними особами, уповноваженими особами організацій партій, офіційними спостерігачами, виборцями, про порушення вимог цього Кодексу під час проведення голосування та/або підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці, що ставлять під сумнів результати підрахунку голосів виборців на цій виборчій дільниці, територіальна виборча комісія може прийняти рішення про проведення повторного підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці.

Судом встановлено, що позивач 28.10.2020 звертався до Зимноводівської СТВК зі скаргою.

Всупереч вимогам, встановлених частиною 9 статті 254 Виборчого кодексу України відповідач, прийнявши протокольне рішення врахувати відомості протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці з відміткою Уточнений , в той час, коли були наявні неточності, які неможливо усунути без повторного підрахунку голосів (які чітко зафіксовані в "Первинному" та "Уточненому") повинен був прийняти лише одне з трьох рішень - це провести повторний підрахунок голосів на виборчій дільниці.

Відповідно до частини 1 статті 278 КАС України суд, установивши порушення законодавства про вибори чи референдум, визначає у рішенні спосіб захисту порушених прав та інтересів, а також порядок усунення усіх наслідків цих порушень відповідно до закону або приймає інше визначене законом рішення.

З огляду на те, що усунути встановлені розбіжності у протоколах ДВК в інший спосіб ніж провести повторний підрахунок голосів на виборчій дільниці неможливо, з врахуванням частини 1 статті 278 КАС України, суд дійшов висновку, що вимога позивача зобов`язати Зимноводівську СТВК здійснити повторний підрахунок голосів на виборчій дільниці № 460209 з виборів депутатів Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області у територіальному виборчому окрузі № 4 підлягає задоволенню.

Враховуючи вищенаведені обставини у сукупності, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення позовних вимог позивача.

Згідно з частиною 1 статті 139 КАС України при задоволенні позову сторони, яка не є суб`єктом владних повноважень, всі судові витрати, які підлягають відшкодуванню або оплаті відповідно до положень цього Кодексу, стягуються за рахунок бюджетних асигнувань суб`єкта владних повноважень, що виступав відповідачем у справі, або якщо відповідачем у справі виступала його посадова чи службова особа.

Керуючись ст.ст. 19-21, 72-77, 139, 242-246, 255, 273, 278, 293, 295, підп.15.5 п.15 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

ВИРІШИВ:

Позов ОСОБА_1 до Зимноводівської сільської територіальної виборчої комісії Львівського району Львівської області, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Львівської обласної організації політичної партії Об`єднання Самопоміч та за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - дільничної виборчої комісії № 460209 про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії, - задовольнити повністю.

Визнати протиправним протокольне рішення Зимноводівської сільської територіальної виборчої комісії Львівського району Львівської області від 26.10.2020 про врахування відомостей протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці № 460209 з виборів депутатів Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області у територіальному виборчому окрузі № 4 з позначкою "Уточнений".

Зобов`язати Зимноводівську сільську територіальну виборчу комісію Львівського району Львівської області здійснити повторний підрахунок голосів на виборчій дільниці № 460209 з виборів депутатів Зимноводівської сільської ради Львівського району Львівської області у територіальному виборчому окрузі № 4.

Стягнути з Зимноводівської сільської територіальної виборчої комісії Львівського району Львівської області (вул. Шухевича, 83, с. Зимна Вода, Пустомитівський район, Львівська область, 81110, код ЄДРПОУ 43786754) за рахунок її бюджетних асигнувань 1681 (одна тисяча шістсот вісімдесят одна) грн 60 коп судового збору на користь ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ).

Апеляційну скаргу на рішення суду може бути подано протягом двох днів з дня його проголошення. Апеляційна скарга подається до суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який постановив рішення. Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови судом апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Головуючий суддя Брильовський Р.М.

Суддя Братичак У.В.

Суддя Кравців О.Р.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення01.11.2020
Оприлюднено02.11.2020
Номер документу92553339
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —380/9714/20

Рішення від 01.11.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

Ухвала від 30.10.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Брильовський Роман Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні