Ухвала
від 30.10.2020 по справі 757/1112/20-ц
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

справа № 757/1112/20-ц Головуючий у 1 інстанції: Ільєва Т.Г.

провадження № 22-ц/824/14323/2020 Суддя-доповідач: Олійник В.І.

У Х В А Л А

про поновлення строку та відкриття апеляційного провадження

30 жовтня 2020 року м. Київ

Київський апеляційний суд в складі судді-доповідача Олійника В.І., вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Акціонерного товариства Комерційний банк ПриватБанк на рішення Печерського районного суду м.Києва від 14 липня 2020 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства Комерційний банк ПриватБанк про стягнення грошових коштів,-

в с т а н о в и в:

Рішенням Печерського районного суду м.Києва від 14 липня 2020 року позов задоволено.

Не погоджуючись із зазначеним рішенням відповідач АТ КБ ПриватБанк подав апеляційну скаргу з пропуском строку на апеляційне оскарження, в якій просить його поновити строк як пропущений з поважних причин. Зазначає, що на день подання апеляційної скарги копію оскаржуваного рішення відповідач не отримав, а з його змістом ознайомився за допомогою Єдиного державного реєстру судових рішень, де його було оприлюднено 24.09.2020 року.

Відповідно до статті 129 Конституції України, суддя, здійснюючи правосуддя, керується верховенством права та застосовує засади судочинства, серед яких забезпечення права на апеляційний перегляд справи, розумні строки розгляду справи судом. Також згідно з частинами 2, 3 статті 2 ЦПК України, суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданнями цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі. Основними засадами (принципами) цивільного судочинства є, зокрема: верховенство права, пропорційність, забезпечення права на апеляційний перегляд справи.

Згідно з ч.1 ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення. Якщо в судовому засіданні було проголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Відповідно до п.2 ч.2 ст.354 ЦПК України учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Згідно супровідного листа, копія оскаржуваного рішення направлялась сторонам у справі лише 30 вересня 2020 року, а доказів отримання чи неотримання рішення Печерського районного суду м.Києва від 14 липня 2020 року, матеріали справи не містять.

Апеляційний суд доходить висновку, що інакший підхід був би виявом надмірного формалізму та міг би розцінюватись як обмеження особи в доступі до суду, яке захищається статтею 6 Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Виходячи з наведеного, суд дійшов висновку, що строк оскарження рішення Печерського районного суду м.Києва від 14 липня 2020 року підлягає поновленню, оскільки причини його пропуску можуть бути визнані поважними.

Апеляційну скаргу подано до належного суду, особою, що має право на апеляційне оскарження. За формою і змістом апеляційна скарга відповідає ст. 356 ЦПК України.

Керуючись ст. ст. 359-361 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Клопотання Акціонерного товариства Комерційний банк ПриватБанк задовольнити.

Поновити АкціонерномутовариствуКомерційний банк ПриватБанк строк на апеляційне оскарження рішення Печерського районного суду м.Києва від 14 липня 2020 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Акціонерного товариства Комерційний банк ПриватБанк на рішення Печерського районного суду м.Києва від 14 липня 2020 року.

В порядку підготовки справи до апеляційного розгляду надіслати особам, які беруть участь у справі, копію ухвали про відкриття апеляційного провадження разом з копією апеляційної скарги.

Надати учасникам справи строк десять днів з дня отримання копії ухвали, протягом якого може бути поданий відзив у письмовій формі на апеляційну скаргу.

Згідно з ч.4 ст.360 ЦПК України до відзиву необхідно додати докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Київського

апеляційного суду В.І. Олійник

Дата ухвалення рішення30.10.2020
Оприлюднено02.11.2020
Номер документу92547008
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення грошових коштів

Судовий реєстр по справі —757/1112/20-ц

Постанова від 12.01.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Олійник Василь Іванович

Ухвала від 26.11.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Олійник Василь Іванович

Ухвала від 30.10.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Олійник Василь Іванович

Рішення від 14.07.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

Ухвала від 17.01.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Ільєва Т. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні