Ухвала
від 01.11.2020 по справі 440/6232/20
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

01 листопада 2020 рокум. ПолтаваСправа № 440/6232/20

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Супрун Є.Б., ознайомившись з матеріалами адміністративного позову кандидата на посаду Лубенського міського голови Лубенського району Полтавської області ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ) до Лубенської міської територіальної виборчої комісії Лубенського району Полтавської області (просп. Володимирський, буд. 16, м. Лубни, Лубенський район, Полтавська область, 37500, код ЄДРПОУ 43755710) про визнання дій протиправними,

В С Т А Н О В И В:

31 жовтня 2020 року о 17:00 год до Полтавського окружного адміністративного суду звернувся кандидат на посаду Лубенського міського голови Лубенського району Полтавської області ОСОБА_1 з позовом до Лубенської міської територіальної виборчої комісії Лубенського району Полтавської області (надалі - Лубенська МТВК), в якому просить суд:

- визнати протиправними дії Лубенської МТВК в частині не віднесення всіх виборчих бюлетенів на виборчій дільниці №531020 з виборів депутатів Лубенської районної ради Лубенського району Полтавської області у територіальному виборчому окрузі №3 до таких, що не підлягають врахуванню (ч. 20 ст. 120 Виборчого кодексу);

- визнати протиправними дії Лубенської МТВК в частині не віднесення всіх виборчих бюлетенів на виборчій дільниці №531020 з виборів депутатів Лубенської міської ради Лубенського району Полтавської області у територіальному виборчому окрузі №2 до таких, що не підлягають врахуванню (ч. 20 ст. 120 Виборчого кодексу);

- визнати протиправними дії Лубенської МТВК в частині не віднесення всіх виборчих бюлетенів на виборчій дільниці №531020 з виборів депутатів Лубенського міського голови до таких, що не підлягають врахуванню (ч. 20 ст. 120 Виборчого кодексу);

- визнати протиправними дії Лубенської МТВК в частині не віднесення всіх виборчих бюлетенів на виборчій дільниці №531020 з виборів депутатів Полтавської області у територіальному виборчому окрузі №6 до таких, що не підлягають врахуванню (ч. 20 ст. 120 Виборчого кодексу).

В якості підстави для звернення до суду позивач вказує на факти (відсутність контрольних листів, невідповідність кількості виданих бюлетенів і контрольних талонів, вивезення з ДВК 531020 негашених виборчих бюлетенів), які були виявлені ним під час повторного перерахунку голосів, що унеможливлює зарахування результатів голосування на виборчій дільниці 531020.

Позовна заява відповідає вимогам статей 160, 161, 172 КАС України, подана з дотриманням правил підсудності та строку звернення до суду.

Підстави для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження наразі відсутні.

Частиною першою статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи (частина друга статті 12 КАС України).

Відповідно до пункту 10 частини шостої статті 12 КАС України для цілей цього Кодексу справами незначної складності є інші справи, у яких суд дійде висновку про їх незначну складність, за винятком справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження.

Цей спір не підпадає під категорію справ, що мають розглядатися виключно у порядку загального позовного провадження. Тож враховуючи характер спірних правовідносин, склад учасників та предмет доказування, що не вимагають проведення підготовчого провадження для повного та всебічного встановлення обставин справи, суд дійшов висновку про те, що спір виник у справі незначної складності.

Відтак, суд вважає за можливе здійснювати розгляд за правилами спрощеного позовного провадження з викликом учасників справи.

Згідно з частиною четвертою статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Ознайомившись з позовною заявою та доданими до неї матеріалами, суд, з метою повного та всебічного з`ясування всіх обставин у справі, вважає за доцільне витребувати від відповідача додаткові докази.

З урахуванням викладеного, керуючись статтями 171, 248, 256, 268, 269, 273 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження в адміністративній справі 440/6232/20 за позовом кандидата на посаду Лубенського міського голови Лубенського району Полтавської області ОСОБА_1 до Лубенської міської територіальної виборчої комісії Лубенського району Полтавської області про визнання дій протиправними.

Розгляд справи здійснювати одноособово за правилами спрощеного позовного провадження з викликом учасників з урахуванням особливостей, визначених статтею 273 КАС України.

Призначити справу до розгляду по суті у відкритому судовому засіданні з викликом учасників на 02.11.2020 о 15:00 год у приміщенні Полтавського окружного адміністративного суду за адресою: вул. Пушкарівська, 9/26, м. Полтава.

Встановити відповідачу строк до 11:00 год 02.11.2020 для подання відзиву на позов у відповідності до вимог статті 162 КАС України.

Витребувати від Лубенської міської територіальної виборчої комісії Лубенського району Полтавської області належним чином засвідчені копії протоколів про повторний підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці №531020, а також копії усіх актів, складених дільничою виборчою комісією 531020 після завершення голосування 25.10.2020.

Витребувані докази надати суду у строк до 13:00 год 02.11.2020 .

Зобов`язати Лубенську міську територіальну виборчу комісію Лубенського району Полтавської області надати у судове засідання оригінали контрольних листів ДВК 531020 для їх огляду судом.

Роз`яснити учасникам справи, що:

- адміністративні справи щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності виборчих комісій, комісій з референдуму, членів цих комісій суд розглядає у дводенний строк після надходження позовної заяви;

- у справах, визначених статтями 273-277, 280-283, 285-289 Кодексу адміністративного судочинства України, щодо подання позовної заяви та про дату, час і місце розгляду справи суд негайно повідомляє відповідача та інших учасників справи шляхом направлення тексту повістки на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - кур`єром або за відомими суду номером телефону, факсу, електронною поштою чи іншим технічним засобом зв`язку;

- учасник справи вважається повідомленим належним чином про дату, час та місце розгляду справи з моменту направлення такого повідомлення працівником суду, про що останній робить відмітку у матеріалах справи, та (або) з моменту оприлюднення судом на веб-порталі судової влади України відповідної ухвали про відкриття провадження у справі, дату, час та місце судового розгляду;

- у справах, визначених статтями 273-277, 280-283, 285-289 Кодексу адміністративного судочинства України, заявами по суті справи є позовна заява та відзив на позовну заяву (відзив);

- копії позовної заяви та доданих до неї документів направляються відповідачу й іншим учасникам справи на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - електронною поштою, якщо така відома суду, або надаються для ознайомлення в судовому засіданні;

- на обчислення строків, встановлених статтями 273-277, 280-283 Кодексу адміністративного судочинства України, не поширюються правила частин другої - десятої статті 120 цього Кодексу;

- строки, встановлені у справах, визначених цією статтею, обчислюються календарними днями і годинами;

- учасники справи мають право викласти свої вимоги, заперечення, аргументи, пояснення та міркування щодо предмета спору у заявах по суті справи;

- у разі подання учасником справи заяви по суті справи останній має долучити до такої заяви докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються його доводи, якщо такі докази не надані іншими учасниками справи; а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відповідної заяви разом із доданими до неї доказами іншим учасникам справи;

- у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами;

- учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://adm.pl.court.gov.ua/sud1670/.

Повістку та копію ухвали про відкриття провадження у справі направити учасникам справи в порядку, передбаченому статтею 268 Кодексу адміністративного судочинства України.

Надіслати відповідачу копію позовної заяви разом із приєднаними до неї копіями документів у порядку, передбаченому статтею 269 Кодексу адміністративного судочинства України.

Про відкриття провадження у справі повідомити відповідну виборчу комісію та Центральну виборчу комісію.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Є.Б. Супрун

Дата ухвалення рішення01.11.2020
Оприлюднено02.11.2020
Номер документу92553352
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання дій протиправними

Судовий реєстр по справі —440/6232/20

Ухвала від 02.11.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Є.Б. Супрун

Ухвала від 01.11.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Є.Б. Супрун

Ухвала від 01.11.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Є.Б. Супрун

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні