Ухвала
від 02.11.2020 по справі 939/2087/20
БОРОДЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 939/2087/20

УХВАЛА

02 листопада 2020 року

Слідчий суддя Бородянського районного суду Київської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Бородянського ВП Ірпінського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Бородянського відділу Фастівської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення огляду, за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020110120000781 від 30 жовтня 2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.267 КК України,

ВСТАНОВИЛА:

Слідчий ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді із вказаним клопотанням, мотивуючи його тим, що у провадженні СВ Бородянського ВП знаходиться вказане кримінальне провадження за фактом того, що в період з середини жовтня 2020 року (точний час не встановлено) до 30.10.2020 ОСОБА_5 на території власного домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 , в порушення встановлених правил, без дозволу на придбання, носіння і зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин, передбачених Інструкцією "Про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної, холодної і охолощеної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та патронів до них, а також боєприпасів до зброї, основних частин зброї та вибухових матеріалів", затвердженої наказом МВС України № 622 від 21.08.1998, зберігав вибухонебезпечні матеріали ІІ-категорії, які вимагають дотримання заходів безпеки, пов`язаних із забороною фізичного, хімічного, термічного впливу, а саме капсулі (7 кв 1) до нарізних набоїв.

30.10.2020, близько 12 години 30 хвилин за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_5 , нехтуючи встановленими правилами безпеки під час зберігання, використання, обліку вибухових речовин, допустив до робіт, пов`язаних з фасуванням ящиків з капсулями (7 кв 1) до нарізних набоїв ОСОБА_6 , внаслідок чого, під час відкриття одного з ящиків з капсулями стався вибух, внаслідок якого ОСОБА_6 загинув на місці.

30.10.2020 року в проміжок часу з 16:36 год. до 18:00 год. з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, безпосереднього переслідування та встановлення особи, яка підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину, збереження майна, яке може виступати як речовий доказ у кримінальному провадженні, врятування життя людей, які на момент вибуху перебували на території домоволодіння, слідчим ОСОБА_7 за вказаною адресою було проведено огляд місця події будинковолодіння за адресою: АДРЕСА_1 , в ході якого було виявлено знівечене тіло ОСОБА_6 . В подальшому з місця проведення огляду було вилучено стамеску, яку поміщено до паперового конверту; фрагмент обгорілого паперу, що поміщено до паперового конверту; змив продуктів вибуху з паркана, що поміщено до паперового конверту; змив продуктів вибуху з ящиків, що поміщено до паперового конверту; змив з лівої руки трупа (продукти пострілу), що поміщено до паперового конверту; змив продуктів вибуху з обличчя трупа, що поміщено до паперового конверту; змив з правої (відірваної) частини руки трупа, що поміщено до паперового конверту; змив РБК з відра поблизу трупа, що поміщено до паперового конверту; змив РБК поблизу правої ноги трупа, що поміщено до паперового конверту; змив РБК з дерев`яного ящика праворуч від трупа, що поміщено до паперового конверту; змив з дисплею вагів, що поміщено до паперового конверту; змив з поверхні стамески, що поміщено до паперового конверту; змив з поверхні цинкового ящика, що поміщено до паперового конверту; мобільний термінал «HUAWEI», що поміщено до паперового конверту; капсулі-спалахувачі «7КВ1» у цілому вигляді у кількості 2 одиниці, поміщено до спеціального пакету №1519382; капсулі-спалахувачі «7КВ1» у спрацьованому вигляді у кількості 5 одиниці, поміщено до спеціального пакету №1519384;

Відповідно до реєстру речових прав на нерухоме майно, територія домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 на праві власності належить ОСОБА_5 .

В судове засідання слідчий ОСОБА_3 не з`явився, своєю письмовою заявою від 02 листопада 2020 року просив клопотання розглядати без його участі, одночасно зазначив, що підтримує дане клопотання.

Згідно ч. 1,3 ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієїстатті.Під іншимволодінням особирозуміються транспортнийзасіб,земельна ділянка,гараж,інші будівлічи приміщенняпобутового,службового,господарського,виробничого таіншого призначеннятощо,які знаходятьсяу володінніособи. Слідчий, дізнавач, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення. У такому разі прокурор, слідчий, дізнавач за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися до слідчого судді із клопотанням про проведення обшуку. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогами статті 234 цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді. Якщо прокурор відмовиться погодити клопотання слідчого, дізнавача про обшук або слідчий суддя відмовить у задоволенні клопотання про обшук, встановлені внаслідок такого обшуку докази є недопустимими, а отримана інформація підлягає знищенню в порядку, передбаченому статтею 255 цього Кодексу.

Відповідно доч.1,2,5ст.237КПК України,з метоювиявлення тафіксації відомостейщодо обставинвчинення кримінальногоправопорушення слідчий,прокурор проводятьогляд місцевості,приміщення,речей тадокументів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи. При проведенні огляду дозволяється вилучення лише речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу. Усі вилучені речі і документи підлягають негайному огляду і опечатуванню із завіренням підписами осіб, які брали участь у проведенні огляду. У разі якщо огляд речей і документів на місці здійснити неможливо або їх огляд пов`язаний з ускладненнями, вони тимчасово опечатуються і зберігаються у такому вигляді доти, доки не буде здійснено їх остаточні огляд і опечатування.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Враховуючи викладене, вважаю, що слідчий у клопотанні довів наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, виявлене та вилучене майно (речі) під час проведення невідкладеного огляду слідчим ОСОБА_7 , який було проведено 30 жовтня 2020 року у період часу з 16 години 36 хвилин по 18 годину 00 хвилин за вищевказаною адресою, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, безпосереднього переслідування та встановлення особи, яка підозрюються у вчиненні особливо тяжкого злочину, збереження майна, яке може виступати як речовий доказ у кримінальному провадженні, врятування життя людей, які на момент вибуху перебували на території домоволодіння, за вказаною адресою, - має значення для досудового розслідування, слідчим також доведено, що дійсно були наявні підстави для проведення невідкладного огляду, а тому клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ч.4 ст. 234, ч.1,2 ст. 237 КПК України,

УХВАЛИЛА:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому СВ Ірпінського ВП ГУНП в Київській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_7 дозвіл на проведення огляду, який було проведено 30 жовтня 2020 року в проміжок часу з 16:36 год. до 18:00 год. у будинковолодінні за адресою: АДРЕСА_1 , що відповідно до реєстру речових прав на нерухоме майно на праві власності належить ОСОБА_5 , з метою безпосереднього переслідування та встановлення особи, яка обґрунтовано підозрюються у вчиненні особливо тяжкого злочину, збереження майна та об`єктів, які можуть виступати як речовий доказ у кримінальному провадженні, під час якого було виявлено та вилучено: стамески, які поміщено до паперового конверту; фрагмент обгорілого паперу, що поміщено до паперового конверту; змив продуктів вибуху з паркана, що поміщено до паперового конверту; змив продуктів вибуху з ящиків, що поміщено до паперового конверту; змив з лівої руки трупа (продукти пострілу), що поміщено до паперового конверту; змив продуктів вибуху з обличчя трупа, що поміщено до паперового конверту; змив з правої (відірваної) частини руки трупа, що поміщено до паперового конверту; змив РБК з відра поблизу трупа, що поміщено до паперового конверту; змив РБК поблизу правої ноги трупа, що поміщено до паперового конверту; змив РБК з дерев`яного ящика праворуч від трупа, що поміщено до паперового конверту; змив з дисплею вагів, що поміщено до паперового конверту; змив з поверхні стамески, що поміщено до паперового конверту; змив з поверхні цинкового ящика, що поміщено до паперового конверту; мобільний термінал «HUAWEI», що поміщено до паперового конверту; капсулі-спалахувачі «7КВ1» у цілому вигляді у кількості 2 одиниці, що поміщено до спеціального пакету №1519382; капсулі-спалахувачі «7КВ1» у спрацьованому вигляді у кількості 5 одиниці, що поміщено до спеціального пакету №1519384

Слідчий суддяОСОБА_8

Дата ухвалення рішення02.11.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу92561059
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —939/2087/20

Ухвала від 21.01.2021

Кримінальне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 19.01.2021

Кримінальне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 11.12.2020

Кримінальне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 04.12.2020

Кримінальне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 03.11.2020

Кримінальне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 02.11.2020

Кримінальне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 02.11.2020

Кримінальне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні