Ухвала
від 02.11.2020 по справі 939/2087/20
БОРОДЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 939/2087/20

УХВАЛА

02 листопада 2020 року

Слідчий суддя Бородянського районного суду Київської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Бородянського ВП Ірпінського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Бородянського відділу Фастівської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку, за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12020110120000781 від 30 жовтня 2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 267 КК України,

ВСТАНОВИЛА:

Слідчий СВ Бородянського ВП Ірпінського ВП ГУНП в Київській області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді із вказаним клопотанням, мотивуючи його тим, що у провадженні СВ Бородянського ВП перебуває вказане кримінальне провадження за фактом того, що в період з середини жовтня 2020 року (точний час не встановлено) до 30.10.2020 ОСОБА_5 на території власного домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 , в порушення встановлених правил, без дозволу на придбання, носіння і зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин, передбачених Інструкцією "Про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної, холодної і охолощеної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та патронів до них, а також боєприпасів до зброї, основних частин зброї та вибухових матеріалів", затвердженої наказом МВС України № 622 від 21.08.1998, зберігав вибухонебезпечні матеріали ІІ-категорії, які вимагають дотримання заходів безпеки, пов`язаних із забороною фізичного, хімічного, термічного впливу, а саме капсулі (7 кв 1) до нарізних набоїв.

30 жовтня 2020, близько 12 години 30 хвилин за адресою: АДРЕСА_1 , ОСОБА_5 , нехтуючи встановленими правилами безпеки під час зберігання, використання, обліку вибухових речовин, допустив до робіт, пов`язаних з фасуванням ящиків з капсулями (7 кв 1) до нарізних набоїв ОСОБА_6 , внаслідок чого, під час відкриття одного з ящиків з капсулями стався вибух, внаслідок якого ОСОБА_6 загинув на місці.

30 жовтня 2020 року в проміжок часу з 23:16 год. до 23:24 год. за адресою: АДРЕСА_2 слідчим ОСОБА_7 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, безпосереднього переслідування та встановлення особи, яка обґрунтовано підозрюються у вчиненні особливо тяжкого злочину, збереження майна, яке може виступати як речовий доказ у кримінальному провадженні, було проведено обшук, в ході якого було виявлено складське приміщення в якому зберігається, близько 23 тон капсулів - спалахувачів. В подальшому в ході обшуку з складських приміщень за вказаною адресою було вилучено зразки капсулів-спалахувачів «7КВ1» у цілому вигляді у кількості 5 одиниць, які поміщено до спеціального пакету №INZ2009959.

Відповідно до реєстру речових прав на нерухоме майно, об`єкт нерухомості за адресою: АДРЕСА_2 на праві власності належить ОСОБА_8 .

В судове засідання слідчий ОСОБА_3 не з`явився, своєю письмовою заявою від 02 листопада 2020 року просив клопотання розглядати без його участі, одночасно зазначив, що підтримує дане клопотання.

Згідно ч. 1,3 ст. 233 КПК України, ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді, крім випадків, установлених частиною третьою цієї статті.

Відповідно доч.1ст.234КПК України,обшук проводитьсяз метоювиявлення тафіксації відомостейпро обставинивчинення кримінальногоправопорушення,відшукання знаряддякримінального правопорушенняабо майна,яке булоздобуте урезультаті йоговчинення,а такожвстановлення місцезнаходженнярозшукуваних осіб. Слідчий, дізнавач, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення. У такому разі прокурор, слідчий, дізнавач за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися до слідчого судді із клопотанням про проведення обшуку. Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогами статті 234 цього Кодексу, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді.

Ознайомившись з матеріалами клопотання, вважаю, що слідчий довів наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, виявлене та вилучене майно (речі) під час проведення невідкладеного обшуку слідчим СВ Бородянського ВП Ірпінського ВП ГУ НП в Київській області ОСОБА_7 , який було проведено з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, безпосереднього переслідування та встановлення особи, яка підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину, збереження майна, яке може виступати як речовий доказ у кримінальному провадженні, 30 жовтня 2020 року в проміжок часу з 23 години 16 хвилин до 23 години 24 хвилини у складському приміщенні за адресою: АДРЕСА_2 ,-має значення для досудового розслідування цього кримінального провадження, слідчим також доведено, що дійсно були наявні підстави для проведення невідкладного обшуку, а тому клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ч.4 ст. 234, ч.1,2 ст. 237 КПК України,

УХВАЛИЛА:

Клопотання задовольнити.

Надати слідчому СВ Бородянського ВП Ірпінського ВП ГУНП в Київській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_7 дозвіл на проведення обшуку, який було проведено 30 жовтня 2020 року в проміжок часу з 23:16 год. до 23:24 год., у складському приміщенні, розташованому за адресою: АДРЕСА_2 , що належить ОСОБА_8 , з метою безпосереднього переслідування та встановлення особи, яка підозрюється у вчиненні особливо тяжкого злочину, збереження об`єктів, які можуть виступати як речовий доказ у кримінальному провадженні, в ході якого було виявлено та вилучено: зразки капсулів-спалахувачів «7КВ1» у цілому вигляді у кількості 5 одиниць, які поміщено до спеціального пакету №INZ2009959.

Слідчий суддяОСОБА_9

Дата ухвалення рішення02.11.2020
Оприлюднено13.02.2023
Номер документу92561060
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —939/2087/20

Ухвала від 21.01.2021

Кримінальне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 19.01.2021

Кримінальне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 11.12.2020

Кримінальне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 04.12.2020

Кримінальне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 03.11.2020

Кримінальне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 02.11.2020

Кримінальне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

Ухвала від 02.11.2020

Кримінальне

Бородянський районний суд Київської області

Міланіч А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні