Ухвала
від 02.11.2020 по справі 440/4656/20
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про витребування доказів

02 листопада 2020 рокум. ПолтаваСправа № 440/4656/20

Полтавський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Головка А.Б., розглянувши у письмовому провадженні справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Білоцерківської сільської ради Великобагачанського району Полтавської області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

27 серпня 2020 року ОСОБА_1 звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Білоцерківської сільської ради Великобагачанського району Полтавської області про визнання протиправним та скасування рішення від 15.07.2020 про відмову у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в користування на умовах оренди, строком на 49 років для сінокосіння і випасання худоби громадянину ОСОБА_1 , зобов`язання надати дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в користування на умовах оренди, строком на 49 років для сінокосіння і випасання худоби, що розташована за межами населеного пункту села Огирівка Великобагачанського району Полтавської області.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 01 вересня 2020 року відкрито провадження у справі за цим позовом, розгляд справи вирішено здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні), витребувано від Білоцерківської сільської ради Великобагачанського району Полтавської області завірені належним чином копії рішення від 15.07.2020 та всіх документів, на підставі яких його прийнято.

Однак, відповідачем вимоги ухвали суду від 01.09.2020 не виконано, не надано до суду завірену належним чином копію рішення 43 сесії 7 скликання від 15.07.2020 про відмову у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в користування на умовах оренди, строком на 49 років для сінокосіння і випасання худоби громадянину ОСОБА_1 .

Відповідно до частини 4 статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно з частиною 3 статті 77 Кодексу адміністративного судочинства України докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу (частина 3 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України).

Частинами 6-8 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне витребувати від відповідача додаткові докази.

Керуючись статтями 9, 77, 80, 205, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Витребувати від Білоцерківської сільської ради Великобагачанського району Полтавської області завірену належним чином копію рішення 43 сесії 7 скликання від 15.07.2020 про відмову у наданні дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в користування на умовах оренди, строком на 49 років для сінокосіння і випасання худоби громадянину ОСОБА_1 .

Зазначений документ надати до суду у строк 12.11.2020.

Копію ухвали направити відповідачу.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту підписання.

Суддя А.Б. Головко

СудПолтавський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.11.2020
Оприлюднено04.11.2020
Номер документу92594326
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —440/4656/20

Рішення від 17.11.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.Б. Головко

Ухвала від 02.11.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.Б. Головко

Ухвала від 01.09.2020

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.Б. Головко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні