Ухвала
від 03.11.2020 по справі 627/814/20
КРАСНОКУТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 627/814/20

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03 листопада 2020 року смт Краснокутськ

Краснокутський районний суд Харківської області в складі:

головуючого - Бугаєнко І.В.

з участю секретаря - Ніколайчик А.О.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в смт Краснокутськ Харківської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Колонтаївської сільської ради Краснокутського району Харківської області про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування -

у с т а н о в и в :

У провадженні Краснокутського районного суду Харківської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Колонтаївської сільської ради Краснокутського району Харківської області про визнання права власності на житловий будинок в порядку спадкування .

Позивач 02.10.2020 року надала до суду клопотання про витребування з Краснокутської державної нотаріальної контори копію спадкової справи № 26/2020, після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 та копію спадкової справи № 38/2020, після смерті ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 , обґрунтовуючи тим, що спадкові справи пов`язані між собою та без ознайомлення з доказами, що містяться в спадкових справах неможливо визначити коло спадкоємців.

Позивач в підготовче засідання не з`явилася, в матеріалах справи міститься заява від 29.10.2020 року про розгляд справи у її відсутність, позовні вимоги підтримала та прохала їх задовольнити.

Представник відповідача - Колонтаївської сільської ради Краснокутського району Харківської області, в підготовче засідання не з`явився, в матеріалах справи міститься заява від 20.10.2020 року про розгляд справи за його відсутності, проти позову не заперечує.

Суд, розглянувши клопотання позивача про витребування доказів, приходить до такого.

Відповідно до змісту ст. 84 ЦПК України учасники справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Як вбачається з клопотання, позивач просить суд витребувати з Краснокутської державної нотаріальної контори Харківської області копію спадкової справи - № 26/2020, після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 та копію спадкової справи № 38/2020, після смерті ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 , обґрунтовуючи тим, що спадкові справи пов`язані між собою та без ознайомлення з доказами, що містяться в спадкових справах неможливо визначити коло спадкоємців .

Враховуючи, що матеріали спадкових справ можуть містити інформацію, необхідну для вирішення справи, суд приходить до висновку, що клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню, оскільки витребувані докази мають безпосереднє значення для розгляду справи, а позивач не має можливості отримати їх самостійно .

На підставі викладеного, керуючись ст. 84 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з Краснокутської державної нотаріальної контори Харківської області - копію спадкової справи № 26/2020, після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживав в с. Колонтаїв, Краснокутського району, Харківської області та копію спадкової справи № 38/2020, після смерті ОСОБА_3 , яка проживала в с. Колонтаїв, Краснокутського району, Харківської області, померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Копію ухвали направити до Краснокутської державної нотаріальної контори Харківської області (62002, Харківська область, Краснокутський район, смт Краснокутськ, вул. Миру, 138) - для виконання, встановивши термін виконання ухвали 5 діб з моменту отримання копії ухвали.

Особи, які не мають можливості подати витребувані докази взагалі або у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання цієї ухвали.

Попередити осіб, на яких цією ухвалою покладено обов`язок подати докази, що за неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом. При цьому притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати суду витребувані докази.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя: І. В. Бугаєнко

Дата ухвалення рішення03.11.2020
Оприлюднено04.11.2020
Номер документу92610106
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —627/814/20

Рішення від 23.12.2020

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Рішення від 23.12.2020

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Рішення від 23.12.2020

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Ухвала від 08.12.2020

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Ухвала від 03.11.2020

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Ухвала від 07.10.2020

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні