Ухвала
від 04.11.2020 по справі 552/5158/20
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

Справа № 552/5158/20

Провадження №1-кс/552/1858/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04.11.2020 Слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засіданні ОСОБА_2 , старшого слідчого з ОВС третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління Головного управління ДФС у Полтавській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого з ОВС третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління Головного управління ДФС у Полтавській області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку в межах кримінального провадження №42020170000000005 від 09 січня 2020 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.212 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління Головного управління ДФС у Полтавській області ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді з клопотанням, погодженим з прокурором відділу Полтавської обласної прокуратури ОСОБА_5 , про надання дозволу на проведення обшуку нежитлового приміщення, розташованого за адресою: Полтавська область, м. Горішні Плавні, проспект Героїв Дніпра, будинок 6, яке на праві власності належить ВКФ «Легпромсервіс».

В клопотанні вказував, що ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що невстановлені особи ПП «Сеттіма» (код ЄДРПОУ-40924919), ВКФ «Марго» (код ЄДРПОУ-30621446), ПП «Бюстеро» (код ЄДРПОУ-37802043), ПП «Нона стиль» (код ЄДРПОУ-42314566), ПП «Октава-Групп» (код ЄДРПОУ-41716800), ВКФ «Квінта» (код ЄДРПОУ-31277978), ВКФ «Легпромсервіс» (код ЄДРПОУ-24562754) в період 2018-2020 років під час здійснення фінансово-господарської діяльності з приводу переробки та реекспорту трикотажних виробів, шляхом неповного відображення обсягів фактично виготовленої продукції та відповідно приховування від оподаткування отриманих доходів ухилились від сплати податків на орієнтовну суму біля 8 млн. грн., що являється особливо великим розміром ухилення від оподаткування.

Під час ввезення на територію України полотна та комплектуючих для пошиття трикотажних виробів в митному режимі «переробка на митній території» та під час вивезення в митному режимі «реекспорту» не в повній мірі проводиться огляд ввезеної та переробленої продукції. Вказані обставини дають можливість здійснювати переробку матеріалів на митній території України, які фактично не обліковуються в бухгалтерському і податковому обліках підприємств та реалізовувати їх на митній території України без сплати відповідних податків.

Загальна сума ввезених для переробки товарів на митній території України вказаною групою підприємств за 2018-2020 роки складає понад 250млн.грн. Фактична діяльність вказаної групи підприємств керується гр. ОСОБА_6 , гр. ОСОБА_7 , гр. ОСОБА_8 та іншими невстановленими особами. Місце здійснення господарської діяльності АДРЕСА_1 , за якою також розташований митний склад, де зберігається імпортований товар.

Тому метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та вилучення знарядь кримінального правопорушення, документів, речових доказів, майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, слідчий просив надати дозвіл на проведення обшуку нежитлового приміщення, розташованого за адресою: Полтавська область, м. Горішні Плавні, проспект Героїв Дніпра, будинок 6, яке на праві власності належить ВКФ «Легпромсервіс».

В судовому засіданні слідчий групи слідчих з розслідування даного кримінального провадження клопотання підтримав та просив задовольнити.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також місцезнаходження розшукуваних осіб.

З витягу з ЄРДР вбачається, що в провадженні СУ ГУ ДФС у Полтавській області перебуває кримінальне провадження №42020170000000005 від 09 січня 2020 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.212 КК України, що розпочато за матеріалами правоохоронних органів, якими виявлено, що невстановлені особи протягом 2018-2020 років, здійснюючи зовнішньоекономічну діяльність та використовуючи реквізити ПП «Сеттіма» (код ЄДРПОУ-40924919), ВКФ «Марго» (код ЄДРПОУ-30621446), ПП «Бюстеро» (код ЄДРПОУ-37802043), ВКФ «Легпромсервіс» (код ЄДРПОУ-24562754), ПП «Нона стиль» (код ЄДРПОУ-42314566), ПП «Октава-Групп» (код ЄДРПОУ-41716800), ВКФ «Квінта» (код ЄДРПОУ-31277978) ухилилися від сплати податків на орієнтовну суму близько 8 млн. грн., що є особливо великими розмірами.

Частиною 3 ст.212 КК України передбачена кримінальна відповідальність за умисне ухилення від сплати податків, зборів (обов`язкових платежів), що входять в систему оподаткування, введених у встановленому законом порядку, вчинене службовою особою підприємства, установи, організації, незалежно від форми власності або особою, що займається підприємницькою діяльністю без створення юридичної особи чи будь-якою іншою особою, яка зобов`язана їх сплачувати, що вчинені за попередньою змовою групою осіб, або якщо вони призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів у великих розмірах.

Оскільки слідством одержана інформація про ухилення невстановленими особами від сплати податків в особливо великих розмірах, з матеріалів клопотання вбачається достатньо підстав вважати, що було вчинено кримінальні правопорушення за вказаних у клопотанні обставин.

Зазначене підтверджується, зокрема:

інформацією УСБУ в Полтавській області з аналізом зовнішньоекономічної діяльності ВКФ «Легпромсервіс» та інших підприємств на адресу заступника начальника третього відділу РКП СУ ГУ ДФС у Полтавській області від 29 січня 2020 року №66/14/754,

інформацією ГУ ДПС у Полтавській області від 09 вересня 2020 року №33940/10/16-31-04-04-18 на адресу прокуратури Полтавської області,

випискою по особовому рахунку ВКФ «Легпромсервіс».

Однією із обставин, що підлягає встановленню під час досудового розслідування у кримінальному провадженні №42020170000000005 від 09 січня 2020 року, є фактичний об`єм фінансово-господарської діяльності ВКФ «Легпромсервіс», повнота відображення обсягів фактично виготовленої продукції та відповідно наявності або відсутності факту приховування від оподаткування отриманих доходів.

З наданих до матеріалів клопотання доказів вбачається, що для вчинення кримінального правопорушення невідомими особами могли використовуватись реквізити ВКФ «Легпромсервіс», у зв`язку з чим є достатні підстави вважати, що зазначені в клопотанні докази знаходяться за місцезнаходженням вказаної юридичної особи.

Зазначена обставина підтверджується вказаними вище доказами, а також :

інформацією УСБУ в Полтавській області від 06 жовтня 2020 року №14/6773,

інформацією УСБУ в Полтавській області від 30 квітня 2020 року №14/2128.

Оскільки діяльність ВКФ «Легпромсервіс», наявність або відсутність факту неповноти відображення вказаним підприємством обсягів фактично виготовленої продукції та відповідно наявності або відсутності факту приховування від оподаткування отриманих доходів є об`єктом перевірки у даному кримінальному провадженні, доказами в даному кримінальному провадженні можуть бути також документи фінансово-господарської діяльності, бухгалтерського обліку, звітності, договори, журнали та інші речі та документи цього підприємства, про необхідність відшукання яких в клопотанні вказував слідчий.

Згідно Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна №224077382 від 15 вересня 2020 року нежитлове приміщення за адресою: Полтавська обл., м.Горішні Плавні, проспект Героїв Дніпра, будинок 6 на праві власності належить Виробничо-комерційній фірмі «Легпромсервіс».

Таким чином додані до клопотання докази в їх сукупності надають підстави вважати, що було вчинено кримінальні правопорушення, що відшукувані речі та документи мають значення для досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, та вони перебувають у вказаному у клопотанні приміщенні.

Суд також погоджується з доводами слідчого, що електронні носії інформації (сервери, флеш-карти, планшети, накопичувачі на жорстких (магнітних) дисках, оптичних лазерних дисках, USB флеш-накопичувачі інформації), мобільні телефони, на яких містяться вказані документи в електронному вигляді, є знаряддям вчинення кримінального правопорушення.

Тому клопотання про проведення обшуку є обґрунтованим та таким, що підлягає до задоволення.

Враховуючи, що проведення даного обшуку не вимагає тривалої підготовки та дана слідча дія може бути здійснена в найкоротші строки, вважаю за необхідне встановити строк дії даної ухвали чотирнадцять днів.

Керуючись ст.234 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвілна проведенняобшуку нежитловогоприміщення,розташованого заадресою:Полтавська область,м.Горішні Плавні,проспект ГероївДніпра,будинок 6,яке направі власностіналежить ВКФ«Легпромсервіс» (кодЄДРПОУ 24562754) та розташоване на земельній ділянці з кадастровим номером 5310200000:50:028:0186, з метою вилучення оригіналів документів фінансово-господарської діяльності, контрактів, документів щодо проведення митного оформлення товарів, митні декларації, вантажно-митні декларації із додатками, міжнародні товарно-транспортні накладні, інвойси, незаповнені документи із відтисками печаток та штампів, договори та додатки до них, специфікації, сертифікати відповідності, рахунки-фактури, накладні, в т.ч. податкові накладні, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, акти приймання-здачі виконаних робіт (послуг), акти звірок, довіреності, в т.ч. на отримання товарно-матеріальних цінностей, платіжні доручення, прибуткові касові ордери та платіжні квитанції до них, журнали, ордери та головні книги, журнали обліку в`їзду-виїзду транспортних засобів, оригінали документів щодо зважування вантажів, журнали зважування вантажів, документи складського обліку, юридично-правові документи, банківські документи по обслуговуванню розрахункових рахунків, довіреності, документи щодо фактичних об`ємів походження придбаного та реалізованого товару, відомості, документи, чорнові записи, в яких міститься інформація та дані про фактичну закупівлю та реалізацію товарно-матеріальних цінностей за готівковий розрахунок, документи про облік осіб, задіяних у трудових та цивільно-правових відносинах під час господарської діяльності, печатки, штампи, пластикові картки для обслуговування карткових, розрахункових, депозитних та кредитних рахунків, готівкові кошти, в тому числі в іноземній валюті, отримані незаконним шляхом, не обліковані та незаконно ввезені на митну територію України, цифрові носії інформації, електронні цифрові підписи, електронні носії інформації (сервери, флеш-карти, планшети, накопичувачі на жорстких (магнітних) дисках, оптичних лазерних дисках, USB флеш-накопичувачі інформації), мобільні телефони, на яких містяться вказані документи в електронному вигляді, контакти та інформація важлива для кримінального провадження з можливістю її копіювання, яка міститься в інформаційних (автоматизованих) системах, телекомунікаційних системах ПП «Сеттіма», ВКФ «Марго», ПП «Бюстеро», ПП «Нона стиль», ПП «Октава-Групп», ВКФ «Квінта», ВКФ «Легпромсервіс», підприємств нерезидентів D.L.A.S.R.L (адреса: 25048 EDOLO (BS), VIA NICOLINA,42 ITALIA), CALLA S.R.L. (адреса: 25048 EDOLO (BS), VIA NICOLINA,42 ITALIA), AB «AUDIMAS» (адреса: LT-47182 Kaunas, Raudondvario pl.80), ОСОБА_6 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_1 ), ОСОБА_7 ( р.н.о.к.п.п. НОМЕР_2 ), ОСОБА_9 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_3 ), ОСОБА_10 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_4 ), ОСОБА_11 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_5 ), ОСОБА_12 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_6 ), ОСОБА_13 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_7 ), ОСОБА_14 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_8 ), ОСОБА_15 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_9 ), ОСОБА_16 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_10 ), ОСОБА_17 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_11 ), ОСОБА_18 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_12 ), ОСОБА_19 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_13 ), ОСОБА_20 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_14 ), ОСОБА_21 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_15 ), ОСОБА_22 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_16 ), ОСОБА_23 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_17 ), ОСОБА_24 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_18 ), ОСОБА_25 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_19 ),ОСОБА_26 (р.н.о.к.п.п. НОМЕР_20 ) інших підконтрольних фізичних осіб-підприємців, підприємств-нерезидентів за період з 01.01.2018 по день виконання ухвали суду, а також чорнових записів.

Виконання ухвали доручити слідчому з особливо важливих справ третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_4 , заступнику начальника першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління Головного управління ДФС у Полтавській області ОСОБА_27 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління Головного управління ДФС у Полтавській області ОСОБА_28 , старшому слідчому з ОВС першого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_29 , начальнику другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_30 , старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_31 , старшому слідчому з ОВС другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_32 , начальнику третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_33 , заступнику начальника третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_34 , старшому слідчому третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління Головного управління ДФС у Полтавській області ОСОБА_3 , старшому слідчому з ОВС третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_35 , старшому слідчому з ОВС третього відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_36 та іншим особам за дорученням слідчого.

Строк дії ухвали чотирнадцять днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.11.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу92630246
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку в межах кримінального провадження №42020170000000005 від 09 січня 2020 року за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.212 КК України

Судовий реєстр по справі —552/5158/20

Ухвала від 08.09.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Логвінова О. В.

Ухвала від 03.09.2021

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Логвінова О. В.

Ухвала від 04.11.2020

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні