Ухвала
від 04.11.2020 по справі 128/3008/20
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/3008/20

УХВАЛА

04 листопада 2020 року м. Вінниця

Суддя Вінницького районного суду Вінницької області Шевчук Л.П., вирішуючи питання про відкриття провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Якушинецької сільської ради Вінницького району Вінницької області визнання права власності в порядку спадкування, -

в с т а н о в и в :

ОСОБА_2 звернулася до суду з позовом до Якушинецької сільської ради Вінницького району Вінницької області в якому просить визнати за нею право власності на спадкове майна після смерті матері ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме на житловий будинок по АДРЕСА_1 та на земельну ділянку площею 2,5484, яка розташована на території Майданської сільської ради Вінницького району Вінницької області.

При вирішенні питання про відкриття провадження у справі встановлено, що дана позовна заява не відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України.

Відповідно до п. 3 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються. Однак у позовній заяві не міститься обґрунтованого розрахунку ціни позову, зокрема не вказано та не обґрунтовано вартість кожного предмета позову на час звернення позивачки до суду з даною позовною заявою, не зазначено доказів, які підтверджують дійсну вартість спірного майна на час подачі позову, а не інвентаризаційна вартість станом на 2011 рік. За вказаних обставин суд позбавлений можливості перевірити правильність сплати судового збору.

Згідно з п. 5 ч. 3 ст. 175 ЦПК України, позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Проте, звертаючись до суду з даним позовом, позивачка просить визнати за нею право власності на житловий будинок та земельну ділянку в порядку спадкування за законом. При цьому, позивачкою не зазначено доказів, які підтверджують належність спадкодавцю ОСОБА_3 вказаного нерухомого майна, а саме житлового будинку по АДРЕСА_1 .

Також позивачем не обґрунтовано з посиланням на відповідні докази відсутності прав інших осіб на зазначене у позовній заяві спадкове майно на даний час, зокрема відомості з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо майна, що є предметом позову, чи є інші спадкоємці, а за їх відсутності, якими доказами підтверджуються такі обставини.

Суд звертає увагу, що суд не вимагає від позивача надання суду відповідних доказів у справі, оскільки питання надання суду доказів врегульовано ст. ст. 83, 84 ЦПК України, а роз`яснює необхідність зазначення в позовній заяві про те, які саме докази підтверджують вказані позивачем обставини.

Окрім того, у позовній заяві не зазначено, які існують перешкоди у позивачки для оформлення її спадкових прав на вказаний у позові житловий будинок.

Відповідно до частини першої та другої статті 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином судом визначається спосіб усунення недоліків - подання позовної заяви у новій редакції із усуненням зазначених вище недоліків із відповідними додатками по кількості відповідачів. Дані недоліки мають бути усунуті у п`ятиденний строк з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Якщо, позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, позовна заява вважатиметься поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважатиметься неподаною і повертається позивачеві.

Керуючись ст.ст. 185, 260, 353 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Позовну заяву ОСОБА_1 до Якушинецької сільської ради Вінницького району Вінницької області визнання права власності в порядку спадкування - залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення недоліків тривалістю п`ять днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Якщо позивач не усуне недоліки позовної заяви у встановлений строк, заява вважатиметься неподаною і повертається позивачеві.

Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Ухвала підписана суддею 04.11.2020 року.

Суддя Л.П. Шевчук

СудВінницький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення04.11.2020
Оприлюднено05.11.2020
Номер документу92637107
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —128/3008/20

Рішення від 12.08.2021

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Шевчук Л. П.

Ухвала від 08.06.2021

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Шевчук Л. П.

Ухвала від 21.01.2021

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Шевчук Л. П.

Ухвала від 24.11.2020

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Шевчук Л. П.

Ухвала від 04.11.2020

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Шевчук Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні