Ухвала
від 08.06.2021 по справі 128/3008/20
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/3008/20

УХВАЛА

08 червня 2021 року м. Вінниця

Вінницький районний суд Вінницької області

в складі головуючого судді Шевчук Л.П.,

при секретарі судового засідання Ружицькій І.В.,

розглядаючи у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Якушинецької сільської ради Вінницького району Вінницької області про визнання права власності в порядку спадкування,, -

в с т а н о в и в:

В провадженні Вінницького районного суду Вінницької області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Якушинецької сільської ради Вінницького району Вінницької області про визнання права власності в порядку спадкування.

07.06.2021 представником позивача ОСОБА_1 - адвокатом Гуменюком В.А. подано заяву про витребування доказів в порядку ст. 84 ЦПК України із КП ВООБТІ інвентаризаційну справу на житловий будинок в АДРЕСА_1 , а із Майданської сільської ради заповіт вчинений ОСОБА_2 .

У судове засідання 08.06.2021 учасники справи не з`явилися.

Проте, представником позивача ОСОБА_1 - адвокатом Гуменюком В.А. подано заяву, в якій він просив розглянути подане ним клопотання у його відсутність та просив його задоволити.

Представник відповідача - Якушинецької сільської ради Вінницького району Вінницької області в судове засідання не з`явився, до суду надіслано заяву сільського голови Романюка В.С. про розгляд справи у відсутність представника відповідача.

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Частиною 2 ст. 84 ЦПК України визначено, що у клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Враховуючи викладене суд прийшов до висновку про необхідність задоволення клопотання представника позивача - адвоката Гуменюка В.А. про витребування доказів.

Керуючись ст.ст. 84, 260, 261, 353 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Гуменюка В.А. про витребування доказів - задоволити.

Витребувати із КП ВООБТІ (м. Вінниця, вул. Кропивницького, 2) інвентаризаційн справу домоволодіння по АДРЕСА_1 .

Витребувати із Майданської сільської ради Вінницького району Вінницької області (с. майдан Вінницького району Вінницької області, вул. Радянська, 1) належним чином засвідчену копію заповіту, складеного 05.02.2001 ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувані докази в строк до 21.07.2021 направити до Вінницького районного суду Вінницької області, за адресою: м. Вінниця, вул. Винниченка, 29.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Ухвала підписана суддею 08.06.2021.

Суддя Л.П. Шевчук

СудВінницький районний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення08.06.2021
Оприлюднено09.06.2021
Номер документу97511198
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —128/3008/20

Рішення від 12.08.2021

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Шевчук Л. П.

Ухвала від 08.06.2021

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Шевчук Л. П.

Ухвала від 21.01.2021

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Шевчук Л. П.

Ухвала від 24.11.2020

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Шевчук Л. П.

Ухвала від 04.11.2020

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Шевчук Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні