Ухвала
від 05.11.2020 по справі 380/9952/20
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №380/9952/20

УХВАЛА

про відкриття загального позовного провадження в адміністративній справі

05 листопада 2020 року

Львівський окружний адміністративний суд у складі колегії суддів: головуючої судді Сподарик Н.І., судді Гулкевич І.З., судді Сидор Н.Т., перевіривши матеріали адміністративної справи за позовом ОСОБА_1 до Івано-Франківської селищної територіальної виборчої комісії Яворівського району Львівської області про визнання протиправною та скасування постанови, -

ВСТАНОВИВ:

На розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_1 ) з вимогами до Івано-Франківської селищної територіальної виборчої комісії Яворівського району Львівської області (81070, Львівська область, Яворівський район, смт. Івано-Франкове, вул. Львівська,11; код ЄДРПОУ 43804170) про:

визнання протиправною та скасування постанови № 41 від 31 жовтня 2020 року Івано-Франківської селищної територіальної виборчої комісії Яворівського району Львівської області;

зобов`язання Івано-Франківську селищну територіальну виборчу комісію Яворівського району Львівської області винести постанову, якою ОСОБА_1 визнати обраним депутатом Івано-Франківської селищної ради Яворівського району Львівської області.

Спір виник з публічно-правових відносин, належить до компетенції адміністративних судів, предметної та територіальної підсудності Львівського окружного адміністративного суду. Позовна заява відповідає вимогам ст.ст.160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України. На стадії вирішення питання про відкриття провадження у справі, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі не встановлено.

Відповідно до ч.9 ст.273 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), суд приймає позовну заяву щодо рішення, дії чи бездіяльності виборчої комісії, комісії з референдуму або члена відповідної комісії до розгляду незалежно від сплати судового збору. У разі несплати судового збору на момент вирішення справи суд одночасно вирішує питання про стягнення судового збору відповідно до правил розподілу судових витрат, встановлених цим Кодексом.

Згідно з ч.4 ст.273 КАС України, рішення, дії чи бездіяльність територіальних (окружних) виборчих комісій щодо підготовки та проведення місцевих виборів, виборів Президента України, народних депутатів України; обласних комісій з референдуму і комісії Автономної Республіки Крим з всеукраїнського референдуму, а також членів зазначених комісій оскаржуються до окружного адміністративного суду за місцезнаходженням відповідної комісії.

Відповідно до ч.11 ст.273 КАС України, суд вирішує адміністративні справи, визначені цією статтею, у дводенний строк після надходження позовної заяви. Адміністративні справи за позовними заявами, що надійшли до дня голосування, вирішуються судом у дводенний строк, але не пізніше ніж за дві години до початку голосування.

Згідно з ч.1 ст.269 КАС України, у справах, визначених статтями 273-277, 280-283, 285-289 цього Кодексу, заявами по суті справи є позовна заява та відзив на позовну заяву (відзив).

Відповідно до вимог ст.ст.268, 269 КАС України, для оперативного сповіщення копія цієї ухвали суду скеровується сторонам на відомі суду адреси електронної пошти, відповідачу в такий же спосіб скеровується копія позовної заяви з додатками; судові виклики також здійснюються телефоном.

За правилами ч.10 ст.273 КАС України, суд повідомляє також виборчу комісію вищого рівня із урахуванням вимог частини першої статті 202 Виборчого кодексу України.

Згідно з частинами першою та третьою статті 12 КАС України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

З урахуванням характеру справи та поданих доказів справа розглядатиметься за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст. 12, 19, 160, 161, 171, 173, 248, 256, 273 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ :

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Івано-Франківської селищної територіальної виборчої комісії Яворівського району Львівської області про визнання протиправною та скасування постанови.

Справа розглядатиметься за правилами загального позовного провадження у складі колегії суддів: головуючої судді Сподарик Н.І., судді Гулкевич І.З., судді Сидор Н.Т.

Підготовче засідання проводитиметься 06 листопада 2020 року о 14:00 год. в приміщенні Львівського окружного адміністративного суду (місцезнаходження: вул.Чоловського, 2, м.Львів, 79018; 1-й поверх, зал судових засідань №11), про що повідомити учасників процесу.

Відповідачу надати до 11:00 год 06 листопада 2020 року відзив на позовну заяву і всі письмові докази у підтвердження викладеного у відзиві.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://adm.lv.court.gov.ua/fair/.

Надіслати копії ухвали про відкриття провадження у справі учасникам справи, виборчій комісії вищого рівня відповідно до вимог ч.10 ст.273 КАС України із урахуванням ч.1 ст.202 Виборчого кодексу України засобами електронного зв`язку. Відповідачу та третій особі - одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копії позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Учасникам справи при поданні до суду відзиву, пояснення щодо позову - додати докази, які підтверджують обставини, викладені у них, а також документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву, пояснення щодо позову і доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Головуюча суддя Сподарик Н.І.

Суддя Гулкевич І.З.

Суддя Сидор Н.Т.

Дата ухвалення рішення05.11.2020
Оприлюднено06.11.2020
Номер документу92653643
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною та скасування постанови

Судовий реєстр по справі —380/9952/20

Ухвала від 06.11.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

Ухвала від 05.11.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні