Ухвала
від 06.11.2020 по справі 380/9952/20
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа№380/9952/20

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без розгляду

06 листопада 2020 року

Львівський окружний адміністративний суд у складі колегії суддів: головуючої судді Сподарик Н.І., судді Гулкевич І.З., судді Москаль Р.М.,

за участю секретаря судового засідання Карпи А.В.,

розглянувши у підготовчому засіданні за правилами загального позовного провадження заяву позивача про залишення позовної заяви без розгляду в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Івано-Франківської селищної територіальної виборчої комісії Яворівського району Львівської області про визнання протиправною та скасування постанови, зобов`язання вчинити дії,-

В С Т А Н О В И В :

На розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_1 ) з вимогами до Івано-Франківської селищної територіальної виборчої комісії Яворівського району Львівської області (81070, Львівська область, Яворівський район, смт. Івано-Франкове, вул. Львівська,11; код ЄДРПОУ 43804170) про:

визнання протиправною та скасування постанови № 41 від 31 жовтня 2020 року Івано-Франківської селищної територіальної виборчої комісії Яворівського району Львівської області;

зобов`язання Івано-Франківської селищної територіальної виборчої комісії Яворівського району Львівської області винести постанову, якою ОСОБА_1 визнати обраним депутатом Івано-Франківської селищної ради Яворівського району Львівської області.

05.11.2020 суд ухвалою відкрив провадження у справі та призначив справу за правилами загального позовного провадження. Підготовче засідання призначено на 06.11.2020 о 14:00 год.

06.11.2020 у зв`язку із перебуванням судді Сидор Н.Т. на лікарняному, на підставі службової записки головуючої судді Сподарик Н.І., розпорядження № 55-Р про заміну члена колегії від 06.11.2020 та на виконання вимог статті 31 Кодексу адміністративного судочинства України був здійснений повторний автоматизований розподіл справи №380/9952/20 між суддями Львівського окружного адміністративного суду, за результатами якого останню передано на розгляд колегії суддів у складі: головуючої судді Сподарик Н.І., судді Гулкевич І.З., судді Москаля Р.М.

06.11.2020 за вх. № 58436 від Львівської обласної територіальної організації Політичної Партії ГОЛОС надійшла заява про вступ у справу в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні позивача.

06.11.2020 за вх. № 10002 представником відповідача засобами електронного зв`язку надано відзив на позовну заяву. Відповідач проситиь здійснювати розгляд справи за відсутності уповноваженого представника, на підставі наявних матеріалів та з врахуванням пояснень викладених у відзиві.

06.11.2020 за № 58447 позивачем подано клопотання про залишення позовної заяви без розгляду.

Дослідивши матеріали адміністративної справи та клопотання позивача, суд доходить до наступних висновків.

Підстави залишення позову без розгляду визначені ч.1 ст.240 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до вимог п.5 ч.1 ст.240 Кодексу адміністративного судочинства України, суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Положення вказаної норми, відповідно до принципу диспозитивності, передбачає право позивача на порушення (відкриття) провадження в суді та право розпоряджатися позовними вимогами на свій розсуд.

Згідно ч.2 ст.240 Кодексу адміністративного судочинства України заява про залишення позову без розгляду може бути подана лише до початку розгляду справи по суті.

Дана заява не суперечить закону і не порушує чиї-небудь права, свободи або інтереси і тому приймається судом. При цьому, не вбачається підстав для відмови у задоволенні такої заяви.

Таким чином, враховуючи вищевказане, а також зважаючи на те, що подання позовної заяви є безумовним правом позивача, наданим йому Кодексом адміністративного судочинства України й така заява не потребує додаткових обґрунтувань, суд прийшов до висновку щодо наявності підстав для її задоволення, наслідком чого є залишення позову без розгляду.

Згідно положень ч.2 ст.132 Кодексу адміністративного судочинства України, розмір судового збору, порядок його сплати, повернення і звільнення від сплати встановлюються законом.

Правові засади справляння судового збору, платники, об`єкти та розміри ставок судового збору, порядок сплати, звільнення від сплати та повернення судового збору визначено Законом України Про судовий збір .

Відповідно до п.4 ч.1 ст.7 Закону України Про судовий збір , сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду, зокрема, залишення заяви або скарги без розгляду (крім випадків, якщо такі заяви або скарги залишені без розгляду у зв`язку з повторним неприбуттям або залишенням позивачем судового засідання без поважних причин та неподання заяви про розгляд справи за його відсутності, або неподання позивачем витребуваних судом матеріалів, або за його заявою (клопотанням).

Враховуючи те, що позивачем подано заяву про залишення позову без розгляду, підстави для повернення судового збору відсутні.

Керуючись ст. ст. 240, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В :

Заяву позивача про залишення позовної заяви без розгляду,-задоволити.

Залишити без розгляду адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Івано-Франківської селищної територіальної виборчої комісії Яворівського району Львівської області про визнання протиправною та скасування постанови, зобов`язання вчинити дії.

Судові витрати поверненню не підлягають.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження, а у разі її апеляційного оскарження з моменту проголошення судового рішення суду апеляційної інстанції.

Апеляційні скарги на судові рішення за наслідками розгляду справ, визначених статтями 273 - 277 Кодексу адміністративного судочинства України, можуть бути подані до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд у дводенний строк з дня їх проголошення.

Головуюча суддя Сподарик Н.І.

Суддя Гулкевич І.З.

Суддя Москаль Р.М.

Дата ухвалення рішення06.11.2020
Оприлюднено09.11.2020
Номер документу92684990
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною та скасування постанови, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —380/9952/20

Ухвала від 06.11.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

Ухвала від 05.11.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні